Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Sieroto tępa - podstawa 5000 brutto. Nie masz stawki godzinowej. Do tego masz dodatek zmianowy 550 brutto, plus dodatek za święta i 2-3 "setki" w miesiącu. Co jeszcze chcesz tłumoku wiedzieć?

Daj durniowi spokój, nie może przeboleć że nie każdy dźwiga deski w tartaku za minimalną tak jak on ;)

Opublikowano
58 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

Ja bym choinkę wyrzucił gdybym miał to powiesić

Ale ty

56 minut temu, 6465 napisał(a):

Ale z Ryszardem choinkę ubieracie...

• Haha 2
Opublikowano
9 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Akurat na zdjęciu jakoś to dziwnie wygląda, musiałbym drugie zrobić gdzie więcej pola widać ;)

@Qwazi tutaj źle odkładają ?? 

IMG_20251204_090359.jpg

Akpile bardzo ładnie orzą. Ja na zimową to staram się wolno jeździć żeby skiby bardziej w sztorc stały. Ale jest elegancko. 

Opublikowano
Teraz, Michał18 napisał(a):

A ty do tego za słaby bo tylko Dee wozisz 🤣🤪

Kowalski - naucz się prostej zasady - kto jest głupi to pracuje ciężko i guzik zarobi. I w dodatku tak jak ty - nie ponosi żadnej odpowiedzialności. 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał(a):

Akpile bardzo ładnie orzą. Ja na zimową to staram się wolno jeździć żeby skiby bardziej w sztorc stały. Ale jest elegancko. 

Tam akurat trochę martwicy wywaliło i pierwszej skiby nie doregulowałem bo telefon w ręku ;)

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Akurat na zdjęciu jakoś to dziwnie wygląda, musiałbym drugie zrobić gdzie więcej pola widać ;)

@Qwazi tutaj źle odkładają ?? 

IMG_20251204_090359.jpg

Tutaj tak👍. Chociaż mam wrażenie, że cały czas środkowa jest węższa niż pierwsza i trzecia... ale to może dlatego, że na zdjęciu...na tym poprzednim to było wyraźne 

https://www.facebook.com/share/r/17dSsBoYnt/

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
10 minut temu, ZetorMisio napisał(a):

Nie czuję się odpowiednia osobą do udzielania informacji 🤷

Co tu dużo myśleć...Sławek spitolił...na Węgry, czy gdzieś w tamtym kierunku 🤷🤭

4 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

Się robi się 

20251204_094207.jpg

Jakbyś coś poprzerabiał w masce🤔...jakby inna była kiedy rano ciągnik pokazywałeś🤔😱

• Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

A potem siedzisz i rozmyślasz. Lepiej tyraj ciężko to zmądrzejesz może... 

Nie sądzę, że codziennie z pił zarobisz 2-3 stówki... I po co komu te piły? 

Godzinę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Kowalski, zajmij się robotą a od innych to się odp*erdol.

Piotrze może chcesz melisę lub neospazmine jak widać dzisiaj ci ciśnienie idzie zbytnio do góry. 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
58 minut temu, Wiesio80 napisał(a):

TKI łap za widły goń za drzwi....

Kiedyś tatko z jednym z nich współpracował

Facet mega konkretny,zero problemów.Waga tylko twoja ewentualnie od sztuki(wagi nie miał)

Przejął syn,i to co uzyskał ojciec przez lata swej działalności poszło przez jeden manewr

• Sad 1
Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Co tu dużo myśleć...Sławek spitolił...na Węgry, czy gdzieś w tamtym kierunku 🤷🤭

Jakbyś coś poprzerabiał w masce🤔...jakby inna była kiedy rano ciągnik pokazywałeś🤔😱

Z perspektywy kierowcy inaczej wygląda 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v