Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, Wpaw napisał(a):

Oo pełna zgoda. 

Widzę że nareszcie jakaś refleksja 🙋

Jednak śmiem twierdzić całe to zamieszanie dało mi duży obraz tego z kim tu rozmawiać a kogo unikać za wszelką cenę. 

2 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

większej głupoty to nie napisalas tu chyba 🤦

Wiem ty wiesz lepiej ode mnie jak z resztą zawsze. 

• Haha 3
Opublikowano
6 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Jednak śmiem twierdzić całe to zamieszanie dało mi duży obraz tego z kim tu rozmawiać a kogo unikać za wszelką cenę. 

Mogę wiedzieć w którym ja jestem miejscu? nie chciałbym skomleć o rozmowę.  :P

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

Ano...

Tyle że żartem...

Pieniądze tak naprawdę nami rządzi...

...no i nie przypominam sobie by ...nawet Ty...robił coś dla samej ... idei..

....oczywiście oprócz drobnych , a nawet wielkich...no dobrych uczynków... czasami...

Za pracę kasa, 

Na emeryturze kasa

Za mleko kasa, 

.....kasa....kasa....kasa...tylko to się liczy...reszta to puste frazesy...

Spłycasz zagadnienie...wiadomo, że wszyscy musimy pieniądze zarabiać, bo bez nich życie jest niemożliwe...ale w moim przypadku nie są one celem samym w sobie...są narzędziem do osiągania celów...inaczej rzecz ujmując, pieniądz nie jest moim panem a jest moim slugą🤷...

2 godziny temu, malaczarna napisał(a):

Czy to coś nadaje się na przyszłą mamke?

Trzeba by zrobić zdjęcie stojąc za tym zwierzątkiem 🤷

2 godziny temu, slawek74 napisał(a):

A dla jaj 😁🤭🐄

Dla jaj to...kogut kurę gania po podwórku 😉😁

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Spłycasz zagadnienie...wiadomo, że wszyscy musimy pieniądze zarabiać, bo bez nich życie jest niemożliwe...ale w moim przypadku nie są one celem samym w sobie...są narzędziem do osiągania celów...inaczej rzecz ujmując, pieniądz nie jest moim panem a jest moim slugą🤷...

Trzeba by zrobić zdjęcie stojąc za tym zwierzątkiem 🤷

Dla jaj to...kogut kurę gania po podwórku 😉😁

Tak źle mi Pan życzy? Zaraz bym mogła z kopa dostać 

Opublikowano
2 minuty temu, Desperado napisał(a):

Mogę wiedzieć w którym ja jestem miejscu? nie chciałbym skomleć o rozmowę.  :P

🤣🤣🤣

Po tym jakie tu utarczki słowne że sobą toczyliśmy  to już dawno powinieneś się zorientować

Opublikowano
13 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Wiem ty wiesz lepiej ode mnie jak z resztą zawsze. 

I co, kto jest chamem? 🤔

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Bezduszna napisał(a):

🤣🤣🤣

już dawno powinieneś się zorientować

Czyli w czarnej d*pie   xD więc nie pisz do mnie więcej i nie dzwoń.  :P Spaliłaś właśnie ostatni most na AF.  :P

Edytowane przez Desperado
  • Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

Kurna...duża porcja żeberek do kartofli na kolację....

..musi dziś wcześniej pisać na af skończę....🤭😁

Oczekiwania kucharki muszą być... spore 🤷...trzymaj się tam i nie...ustawek w wysiłkach 😉🤭

6 minut temu, malaczarna napisał(a):

Tak źle mi Pan życzy? Zaraz bym mogła z kopa dostać 

Nie życzę Ci żle, jak mam ocenić do czego się ta sztuka nadaje musze ją zobaczyć z tyłu...nie jestem takim fachowcem jak koledzy, że patrząc z boku to potrafią zrobić, a jałówka na niskiej nodze i koścista, więc nie bardzo wiem skąd wnioski o mleku od niej🤔...

Niech fotkę zrobi miastowy 🤷😁

2 godziny temu, Karol6130 napisał(a):

Stado 10500 l niekiedy idzie sam owies

Zwykły owies

Nie zakwasza tak krów, nie trzeba walić słomy i kwasnego w dużej ilość 

Słowa weta 

Tylko nie powtarzaj tego co żeś ode mnie usłyszał 😱

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, Desperado napisał(a):

Czyli w czarnej d*pie   xD więc nie pisz do mnie więcej i nie dzwoń.  :P

Jak ty tak możesz do mnie mówić. 😱

Przecież cały czas staram się pisać odpisywać tobie jak tylko czas mi pozwoli

6 minut temu, Wpaw napisał(a):

I co, kto jest chamem? 🤔

Widzę że zastanawiasz się czy nie jesteś na liście 🤣

Opublikowano
3 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Widzę że zastanawiasz się czy nie jesteś na liście 🤣

Nie, pytam kto jest chamem według ciebie

Opublikowano
1 minutę temu, Bezduszna napisał(a):

Aj sorry źle zrozumiałem, czyli po tych utarczkach jesteś mną teraz zauroczona?   :P nie no w takim razie cofam z tym niepisaniem i Przepraszam.   :P

Opublikowano
8 minut temu, Qwazi napisał(a):

Oczekiwania kucharki muszą być... spore 🤷...trzymaj się tam i nie...ustawek w wysiłkach 😉🤭

Nie życzę Ci żle, jak mam ocenić do czego się ta sztuka nadaje musze ją zobaczyć z tyłu...nie jestem takim fachowcem jak koledzy, że patrząc z boku to potrafią zrobić, a jałówka na niskiej nodze i koścista, więc nie bardzo wiem skąd wnioski o mleku od niej🤔...

Niech fotkę zrobi miastowy 🤷😁

Tylko nie powtarzaj tego co żeś ode mnie usłyszał 😱

Widziałaś tego posta godzinę temu? czy nie wiesz?

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Wpaw napisał(a):

Jeszcze jest jedna dolegliwość, myślę że bardzo istotna, niestety pominąłem. Po zapaleniu ciężko mu przez chwilę wejść na obroty, dopiero po jakimś czasie wchodzi, puścimy że po 2 minutach.

Pierścienie lub regulator obrotów, może sekcje 🤔

10 minut temu, Wpaw napisał(a):

Widziałaś tego posta godzinę temu? czy nie wiesz?

Wolno wolno, czytam kolejno

Edytowane przez Qwazi
  • Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Karol6130 napisał(a):

Pochwal się jak zrobisz 

karol a u tej jałówki wymie odskakuje? może jednak zacząć ją doić? narazie to i tak w kanał bo dostała 10 tych mocnych tabletek 

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, Wpaw napisał(a):

Nie, pytam kto jest chamem według ciebie

Na to nie ma odpowiedzi. Każdy z nas jest inny a przede wszystkim do czego innego przyzwyczajony. Trzeba się z tym pogodzić.

Po prostu trzeba dobierać rozważnie osoby z którymi się rozmawia.

30 minut temu, Desperado napisał(a):

Aj sorry źle zrozumiałem, czyli po tych utarczkach jesteś mną teraz zauroczona?   :P nie no w takim razie cofam z tym niepisaniem i Przepraszam.   :P

Jeszcze daleko mi do zauroczenia. 

Jednak rozmawiać zawsze możemy tu nie widzę przeciwwskazań. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
12 minut temu, radekz200 napisał(a):

karol a u tej jałówki wymie odskakuje? może jednak zacząć ją doić? narazie to i tak w kanał bo dostała 10 tych mocnych tabletek 

Twoja ciąża była wysoka 

Moja 5 miesięcy, plus do tego młoda jałówka 

Ja na twoim miejscu bym jej dał 5 oxytocyny i doił 

I tak z 3 dni, oxytocyna po to żeby się rozbujała z mlekiem

Z doświadczenia powiem że rozdajałem dwie sztuki jałówek 

Jedna to było jakieś 15l na dobę, lata temu 

W tamtym roku ciąża 5 miesięcy Żaklin se zobacz2025-02-17_4366951_O_RW2-PROBA_1pdf_251202_193535_22.jpg.9a64851b30f51f73a44b5326d0884a3c.jpg 

Zamiast tabletek których już nikt nie daje było dać oxytet i z 2 zastrzyki na ruje 

Zastrzyki po to żeby się szyjka roztwożyła, żeby bród wypływał

Ja swojej nie doje, kapie mleko, ale jałówka młoda i z miejscem też był by problem, jeszcze z tydzień i przepali

Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

Twoja ciąża była wysoka 

Moja 5 miesięcy, plus do tego młoda jałówka 

Ja na twoim miejscu bym jej dał 5 oxytocyny i doił 

I tak z 3 dni, oxytocyna po to żeby się rozbujała z mlekiem

Z doświadczenia powiem że rozdajałem dwie sztuki jałówek 

Jedna to było jakieś 15l na dobę, lata temu 

W tamtym roku ciąża 5 miesięcy Żaklin se zobacz

a co oxytocyna pomaga?

Opublikowano

Swoją drogą chłop ma żonę i o oxytocyne pyta