Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 minut temu, Uziu92 napisał(a):

To z takim lepiej nie mieć za dużo do czynienia. 

No lepiej nie ... za dużo już mu nie zostało a niestety blisko mieszka... 

Godzinę temu, Karol6130 napisał(a):

Na co wam te kredyty?

Co wy za nie kupujcie? 

Bez kredytu się nie da?

Kredyt fajna rzecz jest po co żyć 🤭

• Like 1
Opublikowano
31 minut temu, slawekes napisał(a):

A jak smażysz jajecznicę, to zastanawiasz się, co było pierwsze: kura czy jajko? Jajko chyba, nie? Jak myślisz?

Nigdy się nad tym nie zastanawiałam i nie zamierzam tego robić. 

Jeśli już robię jajecznicę to  potrzebuje patelni czterech jajek soli pieprzu jeśli jednak nie mam w danej chwili ochoty na tradycyjną jajecznicę to  nie raz bekonu, szczypiorku, cebulę dodaje. 

A jeszcze jak mam ochotę obok jajecznicy która jest przełożona na talerz kładę pomidor. 

Opublikowano
3 godziny temu, Bezduszna napisał(a):

Między mną a tobą jest taka różnica że ja nikomu nie ubliżam. 

Jeśli brakuje mi argumentów do rozmowy. 

Mogę się sobie żarty robić ale tylko tyle. 

A ty w tym jesteś agresywny 

Tylko jefne tak osoby postępują i chyba odkryłam dlaczego to robisz 

I wczorajszy tekst który został opublikowany wcale bym się nie zdziwiłabym się gdyby nie był twój. 

Screenshot_20251121-164913.Opera.png

Screenshot_20251121-165427.Opera.png

Tępy osobniku, w odróżnieniu od ciebie nigdy nie jechałem na multikoncie. Miałem przez 6 lat jedno konto, podk*rwili mnie ale wróciłem. 10 lat tu jestem, wszyscy mnie tu znają, wiedzą jaki mam punkt widzenia i nie mam czasu na klepanie non stop jak ty.

• Like 3
Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał(a):

Polemizowałbym, ale nie będę. Nie czuję się uprawniony 🤷...

Napiszę tylko tyle, że czytając wpisy Kaśki widzę wyraźnie, że w pełni pasują do jej osobowości. Co prawda rozmawiałem z nią na żywo max pół godziny, ale nie dostrzegam żadnego zgrzytu pomiędzy tym kogo widziałem i z kim rozmawiałem na żywo, a tym co widnieje w jej postach. Wszystko mi się zgadza. Taka osobowość i tyle 🤷

A co to za eksperyment doświadczalny z taka osobą na forum?

Najpierw nieudana próba z patrycją a teraz kolejna z bezduszną czy innym nick'iem?

• Like 1
Opublikowano
23 minuty temu, witejus napisał(a):

Bo pewnie ci co płacą tego nie wiedzą, trzeba ich uświadomić

Płacący wszystko wiedzą. 

Kiedyś jak jeszcze nie pracowałam był taki dodatek jak premia za obecność jednak został on wycofany nie wiem dlaczego ale nie ma go. 

Od czasu do czasu pojawia się pomysł przywrócenia takiego dodatku jednak zawsze tłumaczą się tym że brak im funduszy. 

Jak to powiadają jak pracownicy się burza trzeba im dawać nadzieję a później powiedzieć że funduszy brak. 

Stara zagrywka ale zawsze działa na co niektorych. 

Mnie tylko wystarczy aby pensja wpływała na czas.

Jak coś wpadnie dodatkowego to wpadnie I to tyle. 

Opublikowano
15 minut temu, jacor73 napisał(a):

Najpierw nieudana próba z patrycją a teraz kolejna z bezduszną czy innym nick'iem?

zjedz na sam dol strony i zobacz czym sie zajmuje firma adagri....

Opublikowano
23 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Tępy osobniku, w odróżnieniu od ciebie nigdy nie jechałem na multikoncie. Miałem przez 6 lat jedno konto, podk*rwili mnie ale wróciłem. 10 lat tu jestem, wszyscy mnie tu znają, wiedzą jaki mam punkt widzenia i nie mam czasu na klepanie non stop jak ty.

Przeciwieństwie co do ciebie nigdy cię nie obraziłam i nie zwracałam do tej pory na to uwagi.

Jednak nie pozwolę sobie na to abyś mnie obrażał. 

Nigdy nie używałam i nie używam kilku kont jednocześnie. Tak jak ty myślisz. 

Nikt nie ma na to dowodów w szczególności ty. 

Więc bym się na twoim miejscu nie posługiwała czymś na co nie mam żadnych dowodów na sto procent. 

• Like 1
Opublikowano
14 minut temu, jacor73 napisał(a):

Tak jak wcześniej napisałem nie czuje się uprawniony...napiszę tylko tyle...Nicki były dwa. Najpierw Patrycja i to konto zostało zbanowane, dlatego pojawiła się w zamian Bezduszna. Pozostałych nie ma tutaj co dopisywać do historii. 

Chociaż wiem, że i tak będzie w dalszym ciągu szukanie belki w oku🤷

45 minut temu, jacus napisał(a):

do archiwum X sie nie nadajesz . temu tyle spraw tam jest.

posty z ai i googla to byl poczatek .teraz juz sie rozwinela

Gdzie ja się nadaję to nie Tobie oceniać...ani mi🤷...

Powiem tak... odpowiedź na Wasze wątpliwości jest prosta i oczywista, ale na nią nie wpadniecie, tak jak i ja bym nie wpadł...ale nie mogę Wam jej napisać 🤷

Opublikowano (edytowane)

Ja ma sporo do orania i talerzowania bo qq dzisiaj nawoziłem a le jurto jedne pole tylko zaorzę i opryskiwacz trzeba płynem zalać bo -5 prognozują na niedzielę.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
17 minut temu, konteno napisał(a):

jak w sumie ty bardziej z usług i bycków żyjesz to faktycznie ci woda w polu nie potrzebna

Po prostu nie lubię śniegu....a nie że opadów....

...tak że...bez takich wniosków ...proszę...

6 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Jeśli by istniało takie jajko i było dobrze zakonserwowane kosztowało by tyle ile Jajko Faberge. 

To nazwa tylko...

Aż dziw że nie wiesz... 

...chińska potrawa...

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

To nazwa tylko...

Aż dziw że nie wiesz... 

...chińska potrawa...

Nigdy nie mówiłam że wszystko wiem. 

Teraz już wiem 

Nie zjadłam bym tego za żadne skarby świata. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
6 minut temu, Strongman napisał(a):

Ja ma sporo do orania i talerzowania bo qq dzisiaj nawoziłem a le jurto jedne pole tylko zaorzę i opryskiwacz trzeba płynem zalać bo -5 prognozują na niedzielę.

Ja już zalalem 2 tyg temu. 

Opublikowano
13 minut temu, Strongman napisał(a):

Płynem chłodniczym czy do spryskiwaczy?

Opublikowano
23 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Jeśli by istniało takie jajko i było dobrze zakonserwowane kosztowało by tyle ile Jajko Faberge. 

wiem gdzie smażone końskie mogłabyś spróbować ale to na POdlasie sie kajtnąć trzeba

Opublikowano (edytowane)

Glikolem zalewam co rok i spuszczam dolewam trochę sŵierzego.Nic się nie marnuje 

13 minut temu, krilan06 napisał(a):

Płynem chłodniczym czy do spryskiwaczy?

Opublikowano (edytowane)

Kazdy wie na czym gospodaruje.

Dlatego ten kombajn na Gąskach. 

U nas na kołach 900 i tył napęd i niema mocnych żeby nie przeszedł 

Opublikowano
35 minut temu, Uziu92 napisał(a):

Ja już zalalem 2 tyg temu. 

Nie raz próbowałem przy minus 1 czy dwa i końcówki marzną w mig po wyjechaniu z garażu, jutro jak ma być 2 na plusie to ok

Opublikowano

@Krzysztof81 ten do Włoch , ale się nie dziwię , w pestrolu wyszli z założenia że lepszy mały handelek niż duży szpadelek a co do czego proporcje sie odwróciły 

image.png

W dniu 19.11.2025 o 19:26, Chłoporobotnik napisał(a):

Kto nawkładał? Wychowanie przez gruboskórnych, przedwojennych dziadków i obserwacja tego co się dzieje wokół.

to się nazywa znieczulica 

także no 

możesz mi za tą informację wiesz co ...

... z ferdkiem wyskoczyc