Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
57 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Czwarta sprawa - zbieraj kase to sprzedam ci Fendta 615.

dla @daron64 zrób rabat jak case sprzeda choć bardziej tego fendziora widziałbym u @slawek74 

1 godzinę temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Używaną ? A jak trafię na złoma 🤷

jak kupujesz od poprzedniego właściciela to możesz trafić złom bo pewnie nic przy niej nie robił ale jak z serwisu to masz doszykowaną i gwarancję ale pewnie połowe drożej wychodzi 

Opublikowano

Myjki karchera nie kupować bo to jest badziewie, pompy zaraz siadają a wymiana pompy jest nieopłacalna.

Opublikowano
20 minut temu, konteno napisał(a):

no to w myjkach na 230V dużego przyrostu wydajności nie masz co oczekiwać chyba że kranzle co podlinkowałem rozważysz bo tam średnio o 20% większe ciśnienie i wydatek wody od tej twojej

możesz fotke tabliczki z tej k5 wrzucić ?

Mogę kupić i krenzle czy jakoś tak , dawaj tylko jakiś konkretny model żeby spełniła moje oczekiwania , musi być na 220 wystarczy jak będzie miała 20% wydatek wody, ciśnienie nie musi być większe bo farby nie zamierzam ściągać 😉

Opublikowano (edytowane)

1 godzinę temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

A jak rozpoznać które są na mosiężnej ?

kup sobie nilfisk premium 190-12 , tylko ten model i bedziesz zadowolony cisnienie rególowane , produkowane w europie i wydatek 650 litrów wody na minute , jestem szczesliwym użytkownikiem a cisnienie robocze to pewnie ze 170 bar , maksymalne ma 190 

12 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Mogę kupić i krenzle czy jakoś tak

jesli kranzle to od 1050 modelu w górę , zwijak na wąż jest super ale to już byłoby okolo 3 tys w kranzle za 450 litrów 13 bar to troche mało do rozrzutnika i w wydajnosci i cisnieniu 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
2 godziny temu, Bezduszna napisał(a):

Jak na razie ty usilnie na powrót chcesz zrobić ze mnie mężczyznę. 

Trzeba się zastanowić bardziej dlaczego chcesz to zrobić? 

Dla mnie jest też na to odpowiedź ale wolę nie mówić mojego zdania na ten temat z powodu tego że między nami dojdzie do starcia słownego  a tego nie chce. 

Pod uj to szweda, bo Polak się nie da

Napisz jeszcze, że ty to  nie patrycja😁

Opublikowano
W dniu 7.11.2025 o 21:18, 6465 napisał(a):

Kupisz HD z mosiężną pompą będziesz mógł i cały dzień pracować.

też niekoniecznie bo małe na mosiężnej głowicy też bardzo się męczą przy pracy ciągłej 

HD6 czy HD7 chłodzone powietrzem a k7 wodą pomimo aluminiowej głowicy 

Opublikowano
12 minut temu, jacor73 napisał(a):

Nie zmieniaj tematu. 

Ja się pytam poco znowu zaczynasz wszystkich przekonywać że ja nie jestem kobietą tylko mężczyzna? 

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Rolnik1973 napisał(a):

Nie każdy

Z ciekawości...

Który ...kolega? 

...i jeszcze...jaka definicja....dobry polityk...?

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
7 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Nie zmieniaj tematu. 

Ja się pytam poco znowu zaczynasz wszystkich przekonywać że ja nie jestem kobietą tylko mężczyzna? 

Jakich wszystkich?

W dniu 4.03.2025 o 21:10, Patrycja2 napisał(a):

Pafnucy trzeba wiedzieć co w trawie piszczy aby wiedzieć że niestety moje techniki operacyjne są inne niż wasze ale to cicho sza bo spostrzegawczość to tylko jedna z nich a reszta jest moja słodka tajemnicą. 

image.png

Opublikowano
23 minuty temu, jacor73 napisał(a):

A co tak Cię drazni ta postać?

Każdemu wolno tu pisać...

Qwazi dość konkretnie udowodnił że ta....postać, to kobieta...nawet wspomniał że sympatyczna...

...czemu wolisz uważać że to...facet?

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, konteno napisał(a):

dziwna rada bo szczerze mówiąc to mniejszych nie mają w ofercie

Pomyłka bo czytałem wątek i był Karcher 1050 i się zamyśliłem a miałem napisać że jest za słaby na gospodarstwo rolne kranzke 1050 a czytając posty poszukującego wydatek 5 tys za myjkę raczej nie wchodzi w grę , za swoje nilfiska 190 dałem 2150 zł na allegro 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, jacor73 napisał(a):

Nie zmieniaj tematu. 

Sam tą grę rozpoczęłeś więc pytam się jeszcze raz.

Dlaczego dalej mam występować jako mężczyzna a nie jako kobieta? 

Ty się uwzioles od pewnego czasu na mnie nie ja na ciebie więc rządam odpowiedzi. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
32 minuty temu, jarecki napisał(a):

kup sobie nilfisk premium 190-12 , tylko ten model i bedziesz zadowolony cisnienie rególowane , produkowane w europie i wydatek 650 litrów wody na minute , jestem szczesliwym użytkownikiem a cisnienie robocze to pewnie ze 170 bar , maksymalne ma 190 

wierzysz w to ? masz manometr ? kranzle to co deklaruje to i na manometrze pokazuje który jest w standardzie od najmniejszego modelu co do bara a innym markom musisz na słowo wierzyć 

nilfisk tez zabudowany plastikiem że nie wiesz co w środku siedzi a na zdjęciach z neta widze że tam połowicznie tego mosiądzu , chwyt marketingowy ale temu cena myjki to 3/4 kranzla 

Opublikowano (edytowane)

Rozmawiałem z serwisantem myjek robi każda myjkę i polecił właśnie tego nilfisk ten model 190 bo to jedyny z mosiężna pompa tej firmy z tej firmy .  Napisałem 170 bar choć firma podaje 190 max w co niewieże ,

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
7 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

A co tak Cię drazni ta postać?

Każdemu wolno tu pisać...

Qwazi dość konkretnie udowodnił że ta....postać, to kobieta...nawet wspomniał że sympatyczna...

...czemu wolisz uważać że to...facet?

Bo nie lubię fałszu i obłudy, nawet w internecie. Jak niby dzielnicowy udowodnił, tą kartką ze swoim podpisem, przecież teraz się nie przyzna, że i jego w uja zrobił

To zdjęcie ręki, które było wstawione wiele mówi o tej "wspaniałej i sympatycznej dziewczynie"

• Like 1
Opublikowano

Nie mam powodu by nie wierzyć Qwaziemu.

Sam z początku się zastanawiałem cZy nie Kowalski...no ale....chyba przesadzasz już ..w ocenie...

A ręce....widzisz tylko to, co sama pokaże, napisze...

...trochę więcej wiary....w ludzi...☺️

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, jacor73 napisał(a):

Bo nie lubię fałszu i obłudy, nawet w internecie. Jak niby dzielnicowy udowodnił, tą kartką ze swoim podpisem, przecież teraz się nie przyzna, że i jego w uja zrobił

To zdjęcie ręki, które było wstawione wiele mówi o tej "wspaniałej i sympatycznej dziewczynie"

Taaa już ci wierzę w twoje uzasadnienie. 

Przez ponad rok byłeś w uśpieniu nie reagowałeś nie podgrzewałeś atmosfery  nic cisza. 

Nagle w tej chwili wziąłeś się znikąd i zaczynasz ataki na mnie.

Pytam się jeszcze raz dlaczego ci tak zależy na tym abym dalej była uważana za mężczyznę a nie za kobietę? 

Twoje zachowanie nie jest normalne. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
53 minuty temu, jacor73 napisał(a):

Też zauważyłem brak tego charakterystycznego ślinienia u Mariusza. Niemniej poco wnikać dociekać, niech sobie będzie kim chce i kto chce

• Like 1
  • Haha 1