Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Która to strona Wisły? Moja to ta wschodnia. 

3 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

25lat temu jak jeździłem na randki po nocach na Mazowszu po mojej stronie Wisła to pełno tego biegało przed światłami

Opublikowano
5 minut temu, wojtal24 napisał(a):

to smacznego tylko nie pobijcie się tam o nią

Karol kredyty daja

Na rozrzutnik? 

Ja taki leń!

Z maszyn to paszowóz, ładowarka, ciągnik co pracuje co dziennie, jeszcze mógł bym spłacać, to pracuje codziennie 

Ale gdzie na rozrzutnik, on nawet tygodnia w roku nie pracuje

Duży mf zrobił ponad 350h i jedyny sens dokupienia ciągnika, to tylko taki na zastępstwo w razie awarii 

Opublikowano
9 minut temu, wojtal24 napisał(a):

ja to zauważyłem że to Ty bardziej slinisz się do Mariusza i go podrywasz na forum niż on inne kobiety 🌈🌈🌈 A z tego co piszesz Mariusz to jest normalny chłop co ma żonę i rodzinę więc daj mu spokój zajmij się tymi swoimi kumplani Elonem Michałem Kowalskim itp

Marcin ten od pyrów kapusty i Tereski też miał żonę i córkę a umawiał się tutaj z innymi

Opublikowano
23 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

to chyba Cię z tym plonem żyta do księgi rekordów wpisali 🤦 ja raz miałem zyto hybrydowe sypnęło mi 5600 to nowy tc miejscami stawał I co z tego jak wszystko policzyłem to taniej by wyszło jak bym kupił sobie ten plon. mam takiego na sąsiedniej wsi jarka na oborniku dawała mu po 8 ton na 100kg saletry tylko jak dom remontował sprzedał 2ha ziemi jak córkę żenił też sprzedał 1.5ha więc gdzie Ci ludzie mają pieniądze z tych plonów. a większość bambrow też nie gnoi i się im rodzi w głębie ważny jest bilans próchnicy i uregulowanie pH i napowietrzenie gleby

Nieźle cie poniosło z tą księgą rekordów,  to co jest dla Ciebie nie osiągalne to od razu dla każdego musi być. Pamiętaj, że czasem i ślepej kurze trafi się ziarko i tym razem mi się trafiło. Tak jak robiłem pszenicę jakościową tak robiłem żyto i tym razem się udało. Dla mnie to było doświadczenie i tak to żyto mi do ch*ja potrzebne więc na skup poszło.

Opublikowano
37 minut temu, wojtal24 napisał(a):

razem spędzacie niedzielę

jak to mawiał św Łukasz ziemi nie oszukasz była też druga wersja ale to dla wtajemniczonych małżonków

Ręką uja nie oszukasz 😜 

Godzinę temu, Michał18 napisał(a):

Kura ale dziś pochmurno nie ma to jak wiosna 😣

IMG_20251109_112941.jpg

Babka emeryturę wzięła i w miasto na urwy pojechałeś 

• Haha 3
Opublikowano
31 minut temu, Leszy napisał(a):

Która to strona Wisły? Moja to ta wschodnia. 

moja zachodnia 

nie daleko Płocka 

25 minut temu, Ajeto napisał(a):

Marcin ten od pyrów kapusty i Tereski też miał żonę i córkę a umawiał się tutaj z innymi

skąd Ty to wszystko wiesz ?

spowiadali Ci się? 

Opublikowano
23 minuty temu, donweter1989 napisał(a):

Nieźle cie poniosło z tą księgą rekordów,  to co jest dla Ciebie nie osiągalne to od razu dla każdego musi być. Pamiętaj, że czasem i ślepej kurze trafi się ziarko i tym razem mi się trafiło. Tak jak robiłem pszenicę jakościową tak robiłem żyto i tym razem się udało. Dla mnie to było doświadczenie i tak to żyto mi do ch*ja potrzebne więc na skup poszło.

spawdz rekordy plonu żyta w Polsce jakim się chwała firmy nasienne 

8.700÷ 10.600 w zależności pewnie czy populacyjne czy hybrydowe 

Opublikowano
58 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Nie lubię trzymania na zewnątrz... Dlatego na zimę przenoszę. Nie lubię łazić po śniegu i zimnie. 

A ja lubię i siedzą na dworzu. Czasami samice kotne biorę do środka.

Opublikowano
Godzinę temu, slawekes napisał(a):

Jak pomyślę ilu książek nie przeczytam, to cierpię.... młody Werter tak nie cierpiał, jak ja cierpię.

Tragiczność tej postaci tylko pokazuje to jakim człowiekiem nie należy być. 

Proste w życiu liczy się to aby czerpać z niego to co jest ważne dla danego człowieka a nie użalać się nad sobą. 

Każde przeciwieństwo lub kłody pod nogami trzeba usuwać a nie czekać może ktoś się pojawi i je usunie.

Masz rację że w naszym społeczeństwie jest coraz to więcej właśnie takich bohaterów jak Werter. 

Opublikowano
Godzinę temu, Leszy napisał(a):

Spotkał ktoś kiedyś królika na wolności? 

@Łolek spotkał @Baks00🤷...

...się nie wiem czy królik był wolny🤔

Godzinę temu, wojtal24 napisał(a):

slinisz się do Mariusza

Feee...tfuuu🤢🤮...

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
21 minut temu, wojtal24 napisał(a):

spawdz rekordy plonu żyta w Polsce jakim się chwała firmy nasienne 

8.700÷ 10.600 w zależności pewnie czy populacyjne czy hybrydowe 

Ja swoje zważylem na skupie i otrzymałem za nie pieniądze. Wątpię aby waga na skupie oszukiwała na niekorzyść właściciela. Z resztą myśl sobie co chcesz, żaden z nas ani nie zbiednieje ani się nie wzbogaci z tego. Ja napisałem prawdę i tyle w tym temacie. Nie ciągnijmy tego dalej. Nich każdy pozostanie przy swoim i gitara.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Michał18 napisał(a):

Kura ale dziś pochmurno nie ma to jak wiosna 😣

2 godziny temu, Michał18 napisał(a):

@PAN88 rozumiesz co to koleżanka . Zboczeńcu jeden 🤣🤣 co niektórym tylko jedno w głowie 🤣🤣

IMG_20251109_112941.jpg

Do żadnej koleżanki nie pojechałeś tylko to jest codzienny widok z okna twojego. 

Nie zdziwiła  bym się jeszcze czyś ty nie jesteś przypadkiem kobietą  udającą mężczyznę przez cały czas obecności tu na AF. 

Tak jak to widzę od pewnego czasu. 

Edytowane przez Bezduszna
  • Thanks 1
  • Haha 2
Opublikowano
5 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Do żadnej koleżanki nie pojechałeś tylko to jest codzienny widok z okna twojego. 

Nie zdziwiła bym bym się jeszcze czyś ty nie jesteś przypadkiem kobieta  udającą mężczyznę przez cały czas obecności ty na AF. 

Tak jak to widzę od pewnego czasu. 

O tym , że ty jesteś facetem, to już chyba wszyscy wiedzą od dawna, tylko w bambuko zrobiłeś dzielnicowego, albo on próbuje resztę wyrolować. 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, jacor73 napisał(a):

O tym , że ty jesteś facetem, to już chyba wszyscy wiedzą od dawna, tylko w bambuko zrobiłeś dzielnicowego, albo on próbuje resztę wyrolować. 

to tylko słowo przeciwko słowu 

a nie mam powodu nie wierzyć Mariuszowi

3 minuty temu, Ajeto napisał(a):

Racja🤝 Też myślę, że Michał to Michalina albo Alina

a gdzie Ty jesteś w tej opowieści? 

• Like 1
Opublikowano
47 minut temu, wojtal24 napisał(a):

skąd Ty to wszystko wiesz ?

spowiadali Ci się? 

Pokazywałem oryginalne smsy do kobiet a i tak staliście murem za nim. Ot solidarność plemników😗 

Opublikowano

Witajcie rodacy.

WG pochmurno, zimno, mgliście i trochę padało. 

Kukurydza nadal mokra, cały czas ponad 30% pokazuje. Bywają nawet 42%, wtedy szkoda kombajnu i gazu na suszenie. 

• Haha 2
Opublikowano
Teraz, Ajeto napisał(a):

Pokazywałem oryginalne smsy do kobiet a i tak staliście murem za nim. Ot solidarność plemników😗 

a skąd miałeś jego sms ?

też to był Twój nick ? czy udawałeś te kobiety 😄😄😄😄😄😄

nie pogrążaj się bardziej już na tym forum