Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Tam chyba jest silnik benzyna? Czy się mylę?

Nie mam pojęcia. Dla mnie to jest sprzęt ciekawostka. Ale warzywniaki posiadają 

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał(a):

a focusem ile by to bylo ???

samolotem to nawet szybciej .wiecej na lotnisku niz lotu..

pendolino 2,15 

Ty rowerem spróbuj może schudniesz 🤭🤔 

2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Twoim to ze dwa dni....🤭

Na lawecie szybciej 😁🤭

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał(a):

a w gumofilcach slawciu ile by cie zeszlo ??

ja moge i  lodzia poplynac jak przodkowie..

Nie mam takowych 🤷‍♂️ może Ty masz 🤔 a może by cię ktoś podciągną 🤔

Opublikowano
1 godzinę temu, Bezduszna napisał(a):

Dlaczego twój weterynarz nie zalecił badań selenu? 

Badanie selenu kosztuje ponad 240 zł za próbkę

Założyliśmy że skoro będą wyniki z tych badań, to nam da pewien obraz 

Teraz można przepuszczać że selen też jest na dolnej granicy 

Nawet gdyby zlecił badania to w tym momencie byśmy zrobili max 3 sztuki 

Mam za mało pieniędzy na ten moment by móc sobie pozwolić na tak drogie badania 

Godzinę temu, konteno napisał(a):

z demontażu ? tam się zwijają a u nas rozwijają bo sporo ogłoszeń konstrukcji stamtąd jest byle wziąć więcej niż oddając na złom

. W B-stoku Biedronka się zamknęła nie daleko skupu złomu . Jakby ktoś chciał materiał na obore itp to niech sie spieszy 

https://www.google.com/maps/@53.1286174,23.082349,3a,75y,203.54h,89.44t/data=!3m7!1e1!3m5!1sksKk6fZDlh_v-aAUKH1WIg!2e0!6shttps:%2F%2Fstreetviewpixels-pa.googleapis.com%2Fv1%2Fthumbnail%3Fcb_client%3Dmaps_sv.tactile%26w%3D900%26h%3D600%26pitch%3D0.5585128790747973%26panoid%3DksKk6fZDlh_v-aAUKH1WIg%26yaw%3D203.5353514833945!7i16384!8i8192?hl=pl-PL&entry=ttu&g_ep=EgoyMDI1MTEwNC4xIKXMDSoASAFQAw%3D%3D

Nie wszystko jest z demontażu 

Jest bardzo dużo nowej stali

Ocynk, czarna, malowana

• Confused 1
Opublikowano

Jakąś myjkę ciśnieniową tak powiedzmy za 1000-1500 zł ktoś by polecił coś ?, głównie to mycie gratów po sezonie.  Miałem Karchera K5 po kilkunastu latach i jednej naprawie już chyba wyzionął ducha , chciałbym żeby było coś większej wydajności,może być również używka

Opublikowano
10 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Jakąś myjkę ciśnieniową tak powiedzmy za 1000-1500 zł ktoś by polecił coś ?, głównie to mycie gratów po sezonie.  Miałem Karchera K5 po kilkunastu latach i jednej naprawie już chyba wyzionął ducha , chciałbym żeby było coś większej wydajności,może być również używka

Ja kilka lat temu za 1200 kupiłem Karchera 1050. Ciężko teraz znaleźć w takiej cenie ale to jest prawdziwy potwór do mycia😉.

Opublikowano

Też mam hd1050 kupiony za 1500zl ale lat temu z 12

Sąsiad jak pożyczył żeby dach na garażu umyć przed malowaniem wlazł włączył i go zwaliła. Dobrze że nisko. 

9 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Co, krew? 

To jak, vatowcy za rozdawanie za darmo zapłacą 5% vat

Skoro za darmo to od jakiej sumy 🤔

• Like 1
Opublikowano

Nie kapie

Dostały kredę,  witaminy i magnez

7 minut temu, 6465 napisał(a):

Skoro za darmo to od jakiej sumy 🤔

Od kosztów wyprodukowania

Ale to Sławek Ci wyjaśni, bo ja RR

Dziś się dowiedziałem że RR to małe gospodarstwa...

Ta nasza elita, za dekadę osądzi sama siebie

Opublikowano

Jakoś pierwsze słyszę że podatek VAT płaci się od kosztów wyprodukowania, byłem przekonany że od sumy za jaką się sprzedaje. 

VAT od kosztów produkcji to raczej zwracają.

Opublikowano
38 minut temu, slawek74 napisał(a):

Nie mam takowych 🤷‍♂️ może Ty masz 🤔 a może by cię ktoś podciągną 🤔

na bosaka po gnoju chodzisz ?? to aby zdrowe jest ?? a w domu cuchnie bardzo gdy wchodzisz ??

Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał(a):

Jakoś pierwsze słyszę że podatek VAT płaci się od kosztów wyprodukowania, byłem przekonany że od sumy za jaką się sprzedaje. 

VAT od kosztów produkcji to raczej zwracają.

Tylko oni rozdali, wprowadzili na rynek

A wystarczyło zaorać i jeszcze vat se odliczyć na paliwo, lemiesze i na śruby nawet jakby kamień zabezpieczenia ściął 

Ale pytaj vatowców jak to jest 

Ja głupi, biedny RR

Opublikowano
3 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Patrzyłem sporo cenią, ale aż takiego dużego nie potrzebuje 

Kupisz gówno to gówna z rozrzutnika nie zmyjesz i będziesz ją studził bo się zapoci. Kupisz HD z mosiężną pompą będziesz mógł i cały dzień pracować.

Opublikowano
Godzinę temu, konteno napisał(a):

i co ? myślisz że odpuszczając i żyjąc aby przeżyć i udając że cieszę się z tego co mam to nadgonię zaległości do innych zaradniejszych i bogatszych ? nawet nie chodzi o cele materialne tylko o możliwości w sferze społecznej rodzinnej itp zawsze ktoś lepszy będzie miał lepsze auto / traktor , kobietę chatę itp , mnie to ominęło 

Skończyłeś się użalać nad sobą ? To wstań i idź dalej przed siebie. Ty jesteś spawacz z zawodu ? Jakie masz uprawnienia ?

Godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

A ja jutro do Warszawy se jadę....

Wierzysz?

Raptem półtorej godziny ... Kugą....wiesz?

Do Liroya czy Merlina jedziesz 🤔:ph34r: ?

36 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Półprofesjonalne to 1500 wzwyż. Te za ok. 1000 zł to chyba wszystko takie samo.

Opublikowano

Ta, ciągnik lepszy 

Hektarow wiecej

Biedy brak

4 minuty temu, 6465 napisał(a):

Ja jeszcze biedniejszy.

2 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Się kur..wa biedaki spotkały 🤦🙆🤭

Masz coś 

To postaw, wypijemy twoje zdrowie

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
  • Dodaj nową pozycję...
v