Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Qwazi napisał(a):

O takich rzeczach trzeba myśleć

...wiśta wio...łatwo powiedzieć...

Nie każden tak rozadny...i bez przesady łatwo popaść ..w kierat...

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, piotrp88 napisał(a):

@Qwazi  Ty kiedyś nie pisałeś, że oszczędności są be?

Nie...

4 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

...wiśta wio...łatwo powiedzieć...

Nie każden tak rozadny...i bez przesady łatwo popaść ..w kierat...

Tu nie chodzi o to czy łatwo powiedzieć. Mleczarze niedawno mieli dołek. Teraz zobaczymy jakie wnioski powyciągali 🤷

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
43 minuty temu, slawek74 napisał(a):

A ty coś masz do ludzi co ciężko pracują? Ciągną dwa etaty i nie wiedzą do końca ile za to dostaną? Cenę nawet nie spółdzielnia ustala a pośrednik czy handlowiec czytaj market co towarem handluje... 🙋‍♂️ kup krowę to dowiesz się jaki to lekki kawałek chleba....

No jak to? Jeszcze niedawno pisałeś, że przy mlecznych mniej roboty niż na etacie, a i czasu wolnego dużo, i na imprezę w sobotę spokojnie można iść, nie wspomonając o wyjeździe na dłuższy urlop. Skąd nagle taka nagła zmiana narracji, cena zaczyna spadać, czy coś innego?

Opublikowano

Zimno się robi..

16 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Widać kto ma sztuczność wypisana na twarzy. Nie umiętność szybkiej reakcji na cios tylko wstawienie 🤣

Sztuczne biodro nie powoduje niepełnosprawności. Tym bardziej grupy jest to zwykła rzecz która nic nie ma do innych chorób zrozum to wreszcie że jesteś tylko człowiekiem który tylko pokazują to co jest najgorsze z ludziach. Nikt cię tutaj nie pobije w swojej głupocie. Karmią cię tylko dlatego żeby kogoś karmić 

Sztuczna inteligencja ci nie podpowiedziała że na to dają 2 grupę każdemu dożywotnio 🤣

Jednego nie mogę zrozumieć kto i po co zrobił emerytowanego policjanta w wuja,podstawiając jakąś kobietę??

Jakiś eksperyment społeczny czy co??

10 minut temu, Popier96 napisał(a):

Milonki. 

Nawet nie wiem gdzie to jest😭

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Mleczarze niedawno mieli dołek. Teraz zobaczymy jakie wnioski

No jak czytam...to tanieje...

Teraz, jacus napisał(a):

Sztuczna inteligencja ci nie podpowiedziała że na to dają 2 grupę każdemu dożywotnio 🤣

Jednego nie mogę zrozumieć kto i po co zrobił emerytowanego policjanta w wuja,podstawiając jakąś kobietę??

Matko....ty ze wszystkie m taki..niedoroboiony...

?

To kobieta...mowi co myśli...inne poziomu macie...ale zrozum wreszcie ...wolniobo...to kobieta... po szafa po swojemu...

Udajesz znawcę świata....ale żeś tłuk...jak nikt...

Nie dziwię się już że twoja kobieta tak sp***rza od ciebie ...na wycieczki ,🤭

Opublikowano
7 minut temu, Qwazi napisał(a):

Nie...

Tu nie chodzi o to czy łatwo powiedzieć. Mleczarze niedawno mieli dołek. Teraz zobaczymy jakie wnioski powyciągali 🤷

Żadnych 

Dzierżawa po 4 tys bo przecież krowa zarobi a mleko wiecznie będzie płacić...

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, jacus napisał(a):

Zimno się robi..

Nawet nie wiem gdzie to jest😭

Eksperymentem społecznym to ty jesteś. Nigdzie na rzadnym z forum nie widziałam takiego pajaca jak ty. 

Każdy z użytkowników forum jasno ci mówi nie kłam nie sprzedawaj bajek a ty dalej brniesz w swoje. Zaczynasz mylić się we wszystkim co mówisz aż się nie chce wierzyć. 

Tu każdy jest sobą oprócz ciebie. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
9 minut temu, jacus napisał(a):

....Jednego nie mogę zrozumieć kto i po co zrobił emerytowanego policjanta w wuja,podstawiając jakąś kobietę??

A mnie zastanawia jedno: co,niby kobieta z miasta, niemająca nic wspólnego z rolnictwem, robi na forum rolniczym?

Ktoś tu chyba nieźle robi innych w bambuko🤔🤫🤭

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Teraz zobaczymy jakie wnioski powyciągali 🤷

16 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Żadnych 

Wnioski zaczęli wyciągać tylko nie takie jak by każdy chciał.

Człowiek jest istotą rozumna ale tylko do pewnego momentu. W momencie strat dużych zaczyna obwiniać wszystkich nie siebie. Jeśli straty mają małe to jakoś to będzie 

Reasumując ludzie wyciągają wnioski z danej sytuacji ale wtedy kiedy już jest za późno i będzie trzeba zwijać interes. Wtedy będziemy mówić o tym że wyciągnęli lekcje jak nie postępować na przyszłość. Tylko że ta przyszłość dla nich już nie będzie w rolnictwie tylko na etacie. 

Co do wniosków żadnych to tak do końca nie jest oni wiedzą że coś może się stać ale nie myśleli że to się stanie. Tak szybko i nie odkładali na później później pieniędzy bo przecież nie trzeba.

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
4 minuty temu, jacor73 napisał(a):

A mnie zastanawia jedno: co,niby kobieta z miasta, niemająca nic wspólnego z rolnictwem, robi na forum rolniczym?

Hmm...

Docenia..

Byl gość, bardzo miły i oki, który też nie był rolnikiem...i dużo się udzielał ..

Znudziło mu się...konto jest ..

Moze to w ramach...nowych doznań...

Opublikowano
9 minut temu, jacor73 napisał(a):

Przecież była weryfikacja... 🤭

Na własne oczy widziałem kartkę 🤭

Opublikowano
Godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

A ty babkę...😆

Usuń lemik to konto, bo to żałosne...

Jak tam pobory?

Godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

A Tobie babka już dała na nawozy ??

Dała, a tobie bobo kto dał?  I co to tam było z tym drugim sąsiadem?

Opublikowano
1 minutę temu, Elon napisał(a):

Jak tam pobory?

Czyje?

Naszych pracowników?

No nie narzekają ..

Kurna ..gadaj wprost...bo...ja ze wsi....nie mazowieckiej...

Zapytasz wprost, dostaniesz odpowiedź..

U nas wszystko ..bez ściemniania...

Opublikowano
24 minuty temu, jacor73 napisał(a):

A co ty nie wiesz ze kobiety takie podniecają rolnicy.

Opublikowano
33 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

Żadnych 

Dzierżawa po 4 tys bo przecież krowa zarobi a mleko wiecznie będzie płacić...

Jeśli jest prawdą to co wjezdza z Argentyny i po ile, to ja nie chcę być złym prorokiem, ale mleko niedługo się zakręci poniżej 1,5 na najwyższych pułapach ilościowych. Oczywiście wolałbym żeby do tego nie doszło 

24 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Wnioski zaczęli wyciągać tylko nie takie jak by każdy chciał.

Człowiek jest istotą rozumna ale tylko do pewnego momentu. W momencie strat dużych zaczyna obwiniać wszystkich nie siebie. Jeśli straty mają małe to jakoś to będzie 

Reasumując ludzie wyciągają wnioski z danej sytuacji ale wtedy kiedy już jest za późno i będzie trzeba zwijać interes. Wtedy będziemy mówić o tym że wyciągnęli lekcje jak nie postępować na przyszłość. Tylko że ta przyszłość dla nich już nie będzie w rolnictwie tylko na etacie. 

Co do wniosków żadnych to tak do końca nie jest oni wiedzą że coś może się stać ale nie myśleli że to się stanie. Tak szybko i nie odkładali na później później pieniędzy bo przecież nie trzeba.

Bo się nie umiemy uczyć nawet na własnej skórze 🤷. Smutne to😞

17 minut temu, tytanowyJanusz napisał(a):

Mlekovita też obcina 

Wszyscy będą ciąć, jak przerzut jest po 1,3

• Thanks 1
Opublikowano
5 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Czyje?

Naszych pracowników?

No nie narzekają ..

Kurna ..gadaj wprost...bo...ja ze wsi....nie mazowieckiej...

Zapytasz wprost, dostaniesz odpowiedź..

U nas wszystko ..bez ściemniania...

Ty wiesz doskonale czyje pobory. 

Pora do pracy się zbierać. Suszarnie trzeba przygotować. 

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Jeśli jest prawdą to co wjezdza z Argentyny i po ile, to ja nie chcę być złym prorokiem, ale mleko niedługo się zakręci poniżej 1,5 na najwyższych pułapach ilościowych. Oczywiście wolałbym żeby do tego nie doszło 

Nie masz wrażenia że to jest wszystko wina Tuska!? 🤭🤔

Teraz, Krzysztof81 napisał(a):

Smacznego.

Sam robiłeś?

Co ty nie było kiedy, drugi dzień obornik na okrągło i orka, już mnie d*pa boli od siedzenia w ciągniku 🤭

Opublikowano
Teraz, Wpaw napisał(a):

Nie masz wrażenia że to jest wszystko wina Tuska!? 🤭🤔

Nie ma znaczenia w tej kwesti czy rzadzi Tusk, Kaczyński a nawet Braun. 

Polska nie jest niepodległa w tej kwesti handlowej i g ma do powiedzenia. O tym co wjeżdża do UE i jakie są cła decydują w Brukseli i Berlinie.

• Like 2