Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, jahooo napisał(a):

napiszę tak - zależy jaka ziemia, jak się będzie w miarę sypać, do kawałek belki między tylne koła, żeby kładło i da radę zaorać, jak mokra i zlewna gleba - nidyrydy, bo będziesz wolno jeździł

ojciec orał stojące badyle z tytoniu wystające nad maskę w c-360 bez talerzowania i innych cudów i śladu na polu nie było - UG2 i 3p, ale nie mogło byc mokro i trzeba w miarę szybko jeździć, no i gleba gliniasta, ale w miarę w dobrej kulturze i się rozsypuje

Jasiu, raczej nie i Piotra. Na ichniejszej ziemi ciapek z dwoma skibami na czwórce będzie pierdział, a na tym biegu to on nie rozwinie prędkości, żeby to przykryć. To nie jest 3p na trójce. Prędkość o połowę mniejsza. Stawiam, że skiba będzie mu dęba stała i badyle spod niej będą łypać oczkiem...

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał(a):

Jasiu, raczej nie i Piotra. Na ichniejszej ziemi ciapek z dwoma skibami na czwórce będzie pierdział, a na tym biegu to on nie rozwinie prędkości, żeby to przykryć. To nie jest 3p na trójce. Prędkość o połowę mniejsza. Stawiam, że skiba będzie mu dęba stała i badyle spod niej będą łypać oczkiem...

A niech łapie... emka by poszła 😁👍

Opublikowano
16 minut temu, szymon09875 napisał(a):

@12Pafnucy może być za tysiąca? 

IMG_20251029_141204.jpg

Dobre monety za tego zwierza👍...tyle, że zwierz nie jest w moim guście 🤷

Teraz, slawek74 napisał(a):

A niech łapie... emka by poszła 😁👍

Yhmmm...już to widzę 🤦...

A co ma łapać 🤔...te emka🤔...

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Dobre monety za tego zwierza👍...tyle, że zwierz nie jest w moim guście 🤷

Yhmmm...już to widzę 🤦...

Nie znasz mocy tego potwora 😁🤭🤣 ,,m,, na masce znaczy mocna 😁

Edytowane przez slawek74
Opublikowano
1 godzinę temu, Bezduszna napisał(a):

Może nie wyszło tak jak miało wyjść ale zrobiłam to sama i jestem z tego dumna. . 

Ale jakby tak naszła ochota na rozpoczęcie dnia... niekoniecznie od kawy, to spełni rolę? ;)
Przypomniała mi się teraz rozmowa tel. ze słuuchaczką w radio chyba RMF
-Co dziś zrobiłaś ekscytującego, niezwykłego?
-Kochałam się z mężem w kuchni..
-No ale to gdzie? Na blacie? Pod stołęm?
-Nie powiem... wstydzę się..
-No powiedz.
-W pupę..

Opublikowano

7 minut temu, slawek74 napisał(a):

Nie znasz mocy tego potwora 😁🤭🤣 ,,m,, na masce znaczy mocna 😁

W sumie możesz mieć trochę racji🤔...gdyby nie ta "moc", to byś taczkę ganiał 🤷🤨...albo ona Ciebie 🤔...czy jakoś tak by to mogło wyglądać 🤔...

https://www.facebook.com/share/r/1JW7ZhR6EW/

6 minut temu, Michał18 napisał(a):

Ja wczoraj takiego tylko czerwono białego za 1300 sprzedałem

Łojjjjjj😱...dobrze że nie ma Łorawioka, bo już by Cię pożarł 🙆

• Sad 1
Opublikowano

O dziwo nie pada ani nie wieje..

14 godzin temu, Bezduszna napisał(a):

U mnie na działce rok temu właśnie bobry Wielka Topole  zwaliły. Ile roboty narobiły to tylko my z sąsiadami wiemy. Jedyne co działało na naszą korzyść to jeszcze nie było ogrodzenia. 

Tak mam staw na działce nie duży to nie duży ale z bobrami których za nicholere nie można wytępić. ,🤣

Niedługo się okaże że nawet penisa bezduszna inteligencja posiada, małego bo małego ale zawsze😭

Zacznijmy pisać o czymś odlotowym i się okaże że ona też to robi .

6 godzin temu, Ajeto napisał(a):

Konkurencji na af nie wytrzymało 159 cm🤣

Debile ja zniechęcili.

5 godzin temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Nie do końca , mógłby jeździć 3 1200 obrotów i wcale dużo by nie spalił 

😂😂😂

4 godziny temu, Wiesio80 napisał(a):

Panie Bogdanie _ja kupił pan znicze? może pan rzucić fotki? Tusek mi przesłał za akcyzę to też bym chciał tak na bogato...

Ogarek może bys mojej sąsiadce zapalił??

Tylko nigdy nie pytałem jak się po drugim mężu nazywała.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Będziem próbować. Jak nie to brony i w stronę oranego się przejedzie.

Broń Boże brony. Wjezdzaj i będzie szło. Co koło przygniecie to Skiba nakryje. Orałem kwitnącą co była wyższa niż maska ciapka. A choć nie będzie całkowicie nakryta to i lepiej, bardziej napowietrzy ziemię. Wiosną polecisz broną to się rozsypie i śladu nie będzie. 

Edytowane przez 6465
  • Like 2
Opublikowano
5 godzin temu, s_z_k napisał(a):

Po ostatnich przygodach przy kuchni ze stolarzem mam szczerze dość... Poł roku mi dziad kuchnie robił dłużej niż planowane w dodatku na odpier**l ehh A tak wszyscy chwalili 

Mogę dać namiar na dwóch dobrych chłopaków co zrobią jak trzeba, tyle że z Lubelskiego. 

Opublikowano
2 minuty temu, bezbarwny napisał(a):

Ta, najbardziej to tacy, którzy na swoje żony „stara” wołają, choć one nie stare wcale, a brzydkie po prostu. 

Ty to masz szczęście że z chłopem żyjesz..

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, GRZES1545 napisał(a):

Daj fotki? 

Teraz to on się średnio nadaje do fotek, trochę zarósł, trochę zardzewiał. Musiałbym go najpierw wyciągnąć i obejrzeć czy się jeszcze kupy trzyma.

Na pewno to firmowe nie jest, jakaś samoróbka/garażówka bez tabliczki.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
8 minut temu, malaczarna napisał(a):

To byłby koniec świata. Pln-y liczę za PiSu aż tyle nie dawali zaliczek dopłat 

Może się pomylili i moje też do pani wysłali 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v