Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, Wiesio80 napisał(a):

Ja tylko rozwoze..od 1 do 8 mi schodzi... szukałem pracy i od zeszłego poniedziałku to się trafiło...

To nocne wstawanie... 

Znam ludzi co jeżdżą po 200km w piekarni

13 minut temu, Wiesio80 napisał(a):

Ja tylko rozwoze..od 1 do 8 mi schodzi... szukałem pracy i od zeszłego poniedziałku to się trafiło...

To nocne wstawanie... 

Znam ludzi co jeżdżą po 200km w piekarni

• Like 1
Opublikowano

Godzinę temu, Krzysztof81 napisał(a):

I jeszcze są tacy którzy uważają, że Polska jest niepodległym państwem.

Polska się sprzedała za parę groszy 

Myśleli że te pieniądze co płynął to są za darmo tylko że pieniądze które mamy od UE działają dwu kierunkowo 

Jeden kierunek to taki że inwestujemy ale pieniądze które daje UE trzeba spłacać z procentem 

Drugi kierunek pieniądze są dla UE tylko środkiem do celu aby państwa takie jak my nie mogły za dużo podskoczyć bo Kurek im będzie przykręcony więc robią co chcą.

Polska jest państwem niepodległym na papierze i w obrębie swoich granic nic nie zmienisz w tym temacie. Dopóki nie wojny i jej przegrała dalej jest państwem niepodległym 

To co się dzieje w polityce i gospodarce to inna para kaloszy..

Opublikowano

Było demona kupić za 300 😁 ja kupiłem i badziewne  to ale wymieniłem szarpak bo się rozpadł, wężyk paliwowy i głowice na lepszą a kosztowało to z 40 zł i dwa sezony już obkaszam działkę. 

Opublikowano
1 minutę temu, Uziu92 napisał(a):

Było demona kupić za 300 😁 ja kupiłem i badziewne  to ale wymieniłem szarpak bo się rozpadł, wężyk paliwowy i głowice na lepszą a kosztowało to z 40 zł i dwa sezony już obkaszam działkę. 

Jak mam kupić i przy tym grzebać samemu to ja dziękuję.

Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Czuć piniądz...

Trochę mała ta myjka.

Ciekawe jak sobie będzie radziła.

Większa niż poprzednia. 

• Like 2
Opublikowano
Teraz, Uziu92 napisał(a):

Ja mam NACa 8 lat i bez poważnej awari,  wypalam rocznie z 20 litrów benzyny. Chyba popadł mi jakis mega udany egzemplarz.

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Polska się sprzedała za parę groszy 

Myśleli że te pieniądze co płynął to są za darmo tylko że pieniądze które mamy od UE działają dwu kierunkowo 

Jeden kierunek to taki że inwestujemy ale pieniądze które daje UE trzeba spłacać z procentem 

Drugi kierunek pieniądze są dla UE tylko środkiem do celu aby państwa takie jak my nie mogły za dużo podskoczyć bo Kurek im będzie przykręcony więc robią co chcą.

Polska jest państwem niepodległym na papierze i w obrębie swoich granic nic nie zmienisz w tym temacie. Dopóki nie wojny i jej przegrała dalej jest państwem niepodległym 

To co się dzieje w polityce i gospodarce to inna para kaloszy..

Boisz się kopa w jaja że tak się podlizujesz Krzyśkowi ?? xD

• Haha 1
Opublikowano

Jeśli bym się bała uciekła bym z podkulonymi ogonem Tomaszu a tak jestem i wyrażam swoją opinię tym bardziej że myli dwa słowa Krzysztof niepodległość z sprzedażą jesli chodzi o nasze państwo. 

Wydaje mi się że ręki na kobietę by nie podniósł ale kto tam go wie. 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Wydaje mi się że ręki na kobietę by nie podniósł ale kto tam go wie. 

A coś podającego się za kobietę z jajami i ptaszkiem między nogami to kobieta czy facet ??

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 2
Opublikowano
3 godziny temu, Strongman napisał(a):

Plastikowe lekkie dożo lepiej się trzymają

Piec rozpalony

20251020_075941.jpg

Znowu papieża wybierają 🤔?

2 godziny temu, Krzysztof81 napisał(a):

Z gumowca na czarno-żółto dymi.

Skąd wiesz :ph34r: ?

2 godziny temu, marulekk napisał(a):

-6* było

Poplony typu łubin gryka łamały się jak zapałki o 7:00 rano teraz to pewnie dętka wieczorem wszystko pewnie już położy się

Przy -2 niedawno wycięło wszystką grykę co powschodziła.

Godzinę temu, Wiesio80 napisał(a):

Długo szukałeś ?

31 minut temu, Uziu92 napisał(a):

Kupiłem w tym roku głowicę Tecomeca, czerwona za 50 zł bodajże. Miała być świetna a mnie do szału doprowadza zakładanie żyłki. No i przy rozbieraniu trzeba sobie pomagać już śrubokrętem. Na początku palcami ją rozbierałem.

Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Wykaszarka spoko ale myjka bym nie zaryzykowal, chyba, że to jest lavor w innych barwach.

Ona będzie pracować max 2-3h w roku. Jesienią umyć traktory, pług, kosiarki i tyle. 

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
Godzinę temu, kizak napisał(a):

Archimedes to chyba licencja alfa lawel ,jak ta pompa przedłużona i ,,ubytków'' niema ,to może i 4 by pociągnęło ,tylko błyskawiczna technika nakładania potrzebna, a jak się zapomniesz to i czwartego aparatu w dojarce przewodowej nie założysz. Jak przyjdzie jaka jałówka ,to jak Wiesz moje łapki nie krótkie ,a sięgnąć ciężko ,kilka sekund i znowu do spowiedzi 😔

Dlatego troszeczkę zmodyfikowałem regulator, żeby bardziej "miękko" reagował na spadki podciśnienia przy podłączaniu. Wywaliłem jeden zwój sprężyny i podłożyłem dwie podkładki, po jednej pod każdy z tych ograniczników sprężyny z tworzywa . Efekt taki, że z jednej strony podciśnienie zrobiło się stabilniejsze przy podłączaniu ( spadek jest mniejszy niż połowa zakresu oznaczonego na wakometrze ), a z drugiej strony można uzyskać wyższe podciśnienie na rurociągu 

Opublikowano
1 minutę temu, Bezduszna napisał(a):

To nie lepiej było zainwestować w Karchera🤔

Na powiedzmy 4 godziny w roku ?

9 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Ona będzie pracować max 2-3h w roku. Jesienią umyć traktory, pług, kosiarki i tyle. 

Traktor umyję chyba na wiosnę a rotacyjnej nigdy nie myłem wodą.

Opublikowano
3 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

To nie lepiej było zainwestować w Karchera🤔

A zapłacisz mi ze swojej tartacznej pensji różnicę w cenie?

3 minuty temu, dsbh napisał(a):

Traktor umyję chyba na wiosnę a rotacyjnej nigdy nie myłem wodą.

Nie mam rotacyjnej. To znaczy kiedyś prawie, że miałem aleśmy ją za 700 opchnęli. Kosiarki spalinowe zawsze myję. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
  • Dodaj nową pozycję...
v