Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał(a):

Milion za ha i na kolanach byś do notariusza szedł 🤣

Poczekałbym jakby dawali 2. Zaś koło gospodarstwa to ze 3.....

• Haha 3
Opublikowano
2 godziny temu, malaczarna napisał(a):

Właśnie gdzie tam się podziewa mleczny książę? 

Pozdrowienia od małżonka mojego dla Pana

Moje ostatnie zapasy.

Ja to chyba kredy z 10 ton muszę zakupuć ...

44 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Ładna?

20250919_170654.jpg

Tak. Na złom idealna 🤭🤪

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
44 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

A do czego to służy? Nigdy czegoś takiego nie widziałem...

Najlepsza kopaczka do ziemniaków na glinę. Dwurzędówka się chowa.

3 minuty temu, slawek74 napisał(a):

Ja to chyba kredy z 10 ton muszę zakupuć ...

Tak. Na złom idealna 🤭🤪

Na złom to dwurzędówka...

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Najlepsza kopaczka do ziemniaków na glinę. Dwurzędówka się chowa.

U nas nikt takiego cudaka nie miał, jeżeli już to elewatorowa, a większość to SKR najmowała z Anką, bo się zbierać tego nie chciało ;) Poprzeczniaki ręcznie na młode kopali to później było akurat gdzie zawrócić.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

U nas nikt takiego cudaka nie miał, jeżeli już to elewatorowa, a większość to SKR najmowała z Anką, bo się zbierać tego nie chciało ;) 

U nas wszyscy takie mieli... Dwurzędówka z kółka więcej stała niż kopała bo nikt nie chciał nią kopać.

Opublikowano
18 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Byś miał zdrową psychikę to bym ci ją zniszczył. Niestety w gównie się taplać nie lubię 🤷

Patrząc na jego zachowanie to śmiem twierdzić że jemu to do ruchania nie potrzebne. On raczej biernie bierze udział. To ewidentny masochista. 99% ludzi tu uważa za bajkopisarza i nieudacznika, czyta o tym kilka razy dziennie a mimo to dalej pisze te dyrdymały o swej potędze 🫣

Taki typowy, stereotypowy   erotoman. Spasiony, z lustrzycą i miażdżycą któremu jedynie co pozostało to gadanie. Spotyka się czasami takich ludzi niestety a najgorzej jest  na jakiś imprezach itp, na trzeźwo niedobrze się robi jak słyszy się zaczepki do kobiet. Jak wypije to na wymioty zbiera, jak zacznie opowiadać jaki to z niego jebaka, jak to on całą wioske wyruchał i jak musiał wyganiac z łóżka kobiety bo następne stały w kolejce🤢🤢🤮. A jak są jakieś małolaty to obśliniony sypie teksty że pewnie się kawalery za tobą oglądają i masz fajne cycki i pupe🤢🤢🤮.   

Niestety ale miałem styczność z takimi ludźmi. Kiedyś w pracy pracował ze mną taki jeden prostak. Wchodzi do biura, obśliniony popatrzy na ładną sexownie ubraną kobiete i zaraz: che che che ale mąż to z tobą ma dobrze wieczorami, ty to pewnie lubisz che che che, ale jak nie daje rady to ci pomogę che che che che, na którą zmiane robi, to przyjade wieczorem? Żałosne. Zero kultury, taktu i obycia. Oczywiście standardowa Jacusiowa aparycja.

12 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

U nas tylko te z taśmą były, elewatorowa to się chyba nazywa, no i Anki, Bolki.

My mieliśmy kiedyś niemiecką, podobna konstrukcja tyle, że duży bęben, krótsze i ruchome łapki. Były jeszcze modele z koszem i nakładki na kola były żeby jechać po drodze utwardzonej.

Opublikowano
51 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

Żyje

Dał radę wyjechać z garażu 👍

Screenshot_20250919_163839_com.huawei.android.launcher.jpg

Kto jak nie ty Rysiu😗

Gdzie się podziali wujki dobra rada co pisali, że nic z tego nie będzie? 🤣

• Thanks 1
Opublikowano
16 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Taki typowy, stereotypowy   erotoman. Spasiony, z lustrzycą i miażdżycą któremu jedynie co pozostało to gadanie. Spotyka się czasami takich ludzi niestety a najgorzej jest  na jakiś imprezach itp, na trzeźwo niedobrze się robi jak słyszy się zaczepki do kobiet. Jak wypije to na wymioty zbiera, jak zacznie opowiadać jaki to z niego jebaka, jak to on całą wioske wyruchał i jak musiał wyganiac z łóżka kobiety bo następne stały w kolejce🤢🤢🤮. A jak są jakieś małolaty to obśliniony sypie teksty że pewnie się kawalery za tobą oglądają i masz fajne cycki i pupe🤢🤢🤮.   

Niestety ale miałem styczność z takimi ludźmi. Kiedyś w pracy pracował ze mną taki jeden prostak. Wchodzi do biura, obśliniony popatrzy na ładną sexownie ubraną kobiete i zaraz: che che che ale mąż to z tobą ma dobrze wieczorami, ty to pewnie lubisz che che che, ale jak nie daje rady to ci pomogę che che che che, na którą zmiane robi, to przyjade wieczorem? Żałosne. Zero kultury, taktu i obycia. Oczywiście standardowa Jacusiowa aparycja.

My mieliśmy kiedyś niemiecką, podobna konstrukcja tyle, że duży bęben, krótsze i ruchome łapki. Były jeszcze modele z koszem i nakładki na kola były żeby jechać po drodze utwardzonej.

Ta i tak lepsza bo to ta cięższa. One się u nas lepiej spisywały.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Kowalsky30 napisał(a):

Gdzie się podziali wujki dobra rada co pisali, że nic z tego nie będzie? 🤣

Włożył nowe zestawy zamiast wymienić tylko pierścienie ??

No i ciekawe jak stary wał zareaguje na nowe panewki ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Włożył nowe zestawy zamiast wymienić tylko panewki ??

No i ciekawe jak stary wał zareaguje na nowe panewki ...

Tak jak stary chłop na nowe buty :D .

Opublikowano
2 godziny temu, Kowalsky30 napisał(a):

Śwagry  się pozdrawiają😗

Jacus, kto to jest śwagier tam u was? 😂

To taki ktoś .kogo ty nigdy nie będziesz miał..

Zapytaj Tomuśia ilu ich ma w Gdańsku😭

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

A ty poruchałeś coś w tym roku ?? Bo ciągle gadasz o tej impotencji to rurka pewnie permanentnie miękka xD

Pewnie wieciej niż ty w życiu..

55 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Byś miał zdrową psychikę to bym ci ją zniszczył. Niestety w gównie się taplać nie lubię 🤷

Patrząc na jego zachowanie to śmiem twierdzić że jemu to do ruchania nie potrzebne. On raczej biernie bierze udział. To ewidentny masochista. 99% ludzi tu uważa za bajkopisarza i nieudacznika, czyta o tym kilka razy dziennie a mimo to dalej pisze te dyrdymały o swej potędze 🫣

Moi psychofani to impotenci pardon motocykliści.dolaczyles do tego grona??

Trochę za wcześnie..

41 minut temu, Leszy napisał(a):

Poczekałbym jakby dawali 2. Zaś koło gospodarstwa to ze 3.....

Za paręnaście lat pewnie tak będzie.inflacja nie śpi..

23 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Urzekła mnie twoja historia..

Znowu palma odbija jak wtedy z ogarkiem 😂

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, jacus napisał(a):

Pewnie wieciej niż ty w życiu..

...ale pamiętaj... że oglądanie na filmach to się liczy...🤭😆 

Oj każdy już zna ciebie i twoje przechwałki...

Co do czego...to widać jak jest naprawdę...

Już najwyższy czas byś przestał .... fantazjować...🤷

13 minut temu, jacus napisał(a):

Moi psychofani to impotenci pardon motocykliści.dolaczyles do tego grona??

W przeciwieństwie do ciebie czerpią radość z życia...

Ty se tylko pogadać możesz...

Widać to szczęście na twarzy na wycieczkach i wspólnych fotkach...

...ty masz na stałe ..zatwardzenie że uśmiechnąć się nie potrafisz?😆🤭

5 minut temu, tytanowyJanusz napisał(a):

Będę jak profesjonalista 😁🤑

W przyszłym roku zapraszam po Carmelo, Liboriusa i Alegorie 😎

IMG_20250919_183332~2.jpg

Coś się pewnie od Pana ...odkupi...🙋

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
3 godziny temu, jacus napisał(a):

Ja planu nie uchwalalem..

To piach 5 klasy

Nawet rolne zaczęli sprzedawać działkowcy 

To takie klasa ziemi też tam jest?

Myślisz że ten milion jest teraz dużo warty? Po pytaj ile metr kwadratowy mieszkania kosztuje w Krakowie i na ile teraz starczy ten milion.

Siema Co tu słychać?

Opublikowano
22 minuty temu, tytanowyJanusz napisał(a):

Będę jak profesjonalista 😁🤑

W przyszłym roku zapraszam po Carmelo, Liboriusa i Alegorie 😎

IMG_20250919_183332~2.jpg

A do mnie dziś Snowbird przybył💪

Opublikowano

Dzień pierwszy za nami, jutro zmiana " konia" i dalszy duży kawałek kopiemy . Coś da się zrobić z tymi zapadkami co pstrykają jak na ciężko? Da się to na stały napęd przerobić?

IMG_20250919_161100.jpg

Opublikowano
13 minut temu, Qwazi napisał(a):

A do mnie dziś Snowbird przybył💪

Dobra inwestycja. Sąsiad pytał wczoraj na skupie to generalnie owsa nie biora, może w grudniu, ale jak mocno chce to za 400 wezmą.💪

• Thanks 1
  • Haha 3
  • Confused 1
Opublikowano
4 godziny temu, jacus napisał(a):

Dużo już sprzedałeś ?

2 godziny temu, Rolnik1973 napisał(a):

Żyje

Dał radę wyjechać z garażu 👍

Screenshot_20250919_163839_com.huawei.android.launcher.jpg

To w tym roku w polu już nie popracuje.

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Dobra inwestycja. Sąsiad pytał wczoraj na skupie to generalnie owsa nie biora, może w grudniu, ale jak mocno chce to za 400 wezmą.💪

Zobaczymy. Takie 1,5 morgi zasieję dla doświadczenia na mojej glinie 

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, dsbh napisał(a):

Dużo już sprzedałeś

...żeby sprzedać, to trzeba coś posiadać..

Póki co za marzenia nie płacą...🤭

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Haha 1