Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nie tylko na wschodzie, u mnie też lipa z deszczem ...

U mnie z 10 km ode mnie chmura powstała ,ale jak doj.padało to kuwa mać  ,ściana .

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Bo?

Bo wcześniej czy później...większość pomocy potrzebuje 

4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nie tylko na wschodzie, u mnie też lipa z deszczem ...

A propos lipy...

U mnie jesion liście już gubi....gdzie normalnie jak przymrozki się zaczynały......

Opublikowano
8 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Z Piotra gospodarki żyć się nie da....to można mieć hobby...

Nawet dla niego na tydzień w miesiącu mało by było...

Więcej nie potrafi....ale potrafi nielubic innych, którzy robią inaczej..

Tak widzę Piotra .

Jeżeli mówimy o zbożach to tak. Jeżeli mówimy o pszczołach to już nie według mnie. Nauczył się narzekać i szuka łatwego chleba a tak się nie da dzisiaj. Chyba że w totolotka wygra.

7 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Ja nikogo praktycznie nie lubię.

Życie Ci dało trochę w kość za młodu i się zrobiłeś zgorzkniały. Jeżeli nie zmienisz swojego nastawienia będzie się to pogłębiać a każdy będzie Cię omijał ze względu na charakter. Wkrótce jako kontakt z ludźmi zostanie Ci tylko to forum.

2 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

I robisz 40 lat a na koniec tylko emerytura 

Tak robią zwykli socjaliści i lenie

Z rolnictwa co masz później ? 1800 zł co miesiąc i wizyty u lekarza ?

Lenie ? Obserwuje jak chłopaki jadą z rana na budowy czy do bruku, spaleni od słońca. Idź im powiedz że są lenie.

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, marulekk napisał(a):

bedzie cos padac na tym pier**lonym wschodzie?

Toć patrz jak drogę do Kocka zalało 

Screenshot_20250904_221856_Facebook.jpg

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał(a):

Toć patrz jak drogę do Kocka zalało 

Screenshot_20250904_221856_Facebook.jpg

A było tak...niedaleko mnie...tyle że nie do Kocka...w drugą stronę.

Nawet teraz czasami droga zalana...

Znaczy wiosną przy wysokiej wodzie.

Opublikowano
2 minuty temu, dsbh napisał(a):

Jeżeli mówimy o zbożach to tak. Jeżeli mówimy o pszczołach to już nie według mnie. Nauczył się narzekać i szuka łatwego chleba a tak się nie da dzisiaj. Chyba że w totolotka wygra.

Życie Ci dało trochę w kość za młodu i się zrobiłeś zgorzkniały. Jeżeli nie zmienisz swojego nastawienia będzie się to pogłębiać a każdy będzie Cię omijał ze względu na charakter. Wkrótce jako kontakt z ludźmi zostanie Ci tylko to forum.

Lenie ? Obserwuje jak chłopaki jadą z rana na budowy czy do bruku, spaleni od słońca. Idź im powiedz że są lenie.

To jaki problem ZUS płacić i mieć więcej na starość?

A no lenie, by nimi nie byli to by już się tam nie palili 

Co zrobili żeby coś zmienić w swoim życiu? 

I jakiś socjalista pisowsko peowsko lewicowy o poglądach prawicowych wziął i pościelił

20250906_194248.jpg

Opublikowano
20 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Nie no...

Kartofle w innym polu.

Jeden kawałek se zaoralem...

Zerwał mi korpus, to się chwilę pobawiłem....i...tadammm...

Toż wiem że mnie tak..🤭

Jak u mnie tak sucho będzie to znowu będę musiała zlecić usługę. Potrzebuje deszczu

Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

...widzę, obserwuje...wyciągam wnioski...

Pomoc z obrzydzeniem będziesz przyjmował...🤭, bo od kobiet...

Mówisz o hospicjum .Jak on 30 nie ma gdzie mu do starości. Na zapas nie ma co się martwić . Co będzie dalej czas pokaże 

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał(a):

I jakiś socjalista pisowsko peowsko lewicowy o poglądach prawicowych wziął i pościelił

20250906_194248.jpg

Eh to nie chude obsrane hf-ki. Jestem miło zaskoczona

Opublikowano
5 minut temu, dsbh napisał(a):

Już ludzi omijam i mnie omijają.

Pszczoły na masową skalę to ogrom pracy. Samemu ciężko to obrobić, zwłaszcza w sezonie, w maju, czerwcu. Przeglądy w okresie bezpożytkowym tylko wcześnie rano. Ewentualnie hodowla matek ale to już wymaga dużej wiedzy i wprawy.

Sprzedając miód poniżej 20zł za kilo w hurcie to szkoda sobie d*pę zawracać. Póki co konkurencja w detalu jest duża.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Michał18 napisał(a):

Mówisz o hospicjum .Jak on 30 nie ma gdzie mu do starości. Na zapas nie ma co się martwić . Co będzie dalej czas pokaże 

Idź spać....to ci najlepiej wychodzi...

Jak byś nie mógł zasnąć, to rypnij się 🔨 😆 

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
30 minut temu, Qwazi napisał(a):

No dobra. Nara szanownemu gronu. Życzę fajnego wieczoru i udanej nocy...stosunkowo😉🤭

Lecę 🙋

IMG_20250906_165211283_MFNR.jpg

Normalne jak stróż w Boże Ciało

Mcz już tej nocy nie zaśnie😂

• Haha 1
Opublikowano

To zasuszone

2x sm mjęsny 

2x jersey 

i norweg czerwony się schował 

I wszystko pomieszane z hf

I jeszcze kolejne 5 będzie do zasuszenia 

1 minutę temu, Uziu92 napisał(a):

60 litrów opadu wczoraj z tej chmury w Siedlcach. 😱

I jak rzepak? 

Dziś wlało 16 l 

Na piachu stała ściana deszczu 

Ciekawe jak gorzowska 

Opublikowano
7 minut temu, Karol6130 napisał(a):

20250906_194248.jpg

Karol jak Ty tu wjeżdżasz paszowozem?

Opublikowano
5 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Idź spać....to ci najlepiej wychodzi...

Jak byś nie mógł zasnąć, to rypnij się 🔨 😆 

A ty pisz z bezduszną. Tylko coś jej nie ma i z kim będziesz pisał 🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
  • Dodaj nową pozycję...
v