Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Tu dużo expertów...

Kierowca osobówki to nie kierowca tira czy autobusu. Przepraszam Pafnucy ale prawda jest taka że praca w rolnictwie nie można porównać do pracy za kółkiem to są dwie różne sprawy. 

Opublikowano

Tą pracę trzeba lubić.  Raz się wiezie kartofle, raz towar za kilka baniek gdzie jest wymagany konwój. Praca na międzynarodówce wiąże się z rozłąką, ale są telefony  kamerki. Nie jest źle. 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Chociaż @6465 ma nie za konfidenta ale obrażać go nie dam tak jak ty. Szanuje kierowców zawodowych wiadomo że oni nie mają lekkiej pracy tym bardziej że odpowiadają za ładunek który wiozą ze sobą z punktu A do B nawet jest jest to tylko artykuły. 

Wiadomo że też są kierowcy autobusów miejskich tam to już odpowiedzialność za ludzkie życie jest.

Ale to w jednym i drugim przypadku nic nie zmienia że jest to praca która wykańcza nie tylko fizycznie człowieka ale też umysłowo. 

W każdym zawodzie ważne by być odpowiedzialnym.

Ale pisanie o tym że przez kilka dni niewidzenia się par prowadzi do rozpadu ...

To tylko eunuszki, prawiczki tak to widzą...

Se znajdą nieodpowiednią....to...

A szkoda atramentu...

Opublikowano

No nic nie mam zamiaru się spierać bo widzę że trzech na jednego . Nie dam wam tej satysfakcji z całonocnej gównoburzy choć wiem że co niektórzy to lubią🤝🙋

Mówię oczywiście o tomaszu ,bezrozumej i onucym

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Kierowca osobówki to nie kierowca tira czy autobusu. Przepraszam Pafnucy ale prawda jest taka że praca w rolnictwie nie można porównać do pracy za kółkiem to są dwie różne sprawy. 

No widzę że coś wygoglałaś...

Każda praca jest inna...

I tu cię zaskoczę....

Nawet kierowcy mają inne warunki..., zarobki...i pracę...

4 minuty temu, Michał18 napisał(a):

No nic nie mam zamiaru się spierać bo widzę że trzech na jednego . Nie dam wam tej satysfakcji z całonocnej gównoburzy choć wiem że co niektórzy to lubią🤝🙋

...i pomyśl...

Nigdy nawet takim onucym nie będziesz.

Opublikowano

W tym przypadku nic nie googlalam wiem to z tego względu że mój tata był zawodowym kierowcom. I jeśli nie jednych z najlepszych jak zawsze koledzy o nim wypowiadali się i wypowiadają do tej pory jak ich spotykam 

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, Michał18 napisał(a):

Weź już łowiecka przestań beceć ...

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Ja już ok kilkunastu lat czymś tam jeżdżę. I na ciężarówce okazjie do zdrady mają ci co ich szukają. Natomiast będąc dostawcą towaru bezpośrednio do klientów miałem sytuacje jednoznaczne. Ale ja wierny jak pies. I grzecznie się ewakuowałem. 

Edytowane przez 6465
Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał(a):

Ja już ok kilkunastu lat czymś tam jeżdżę. I na ciężarówce okazjie do zdrady mają ci co ich szukają. Natomiast będąc dostawcą towaru bezpośrednio do klientów miałem sytuacje jednoznaczne. Ale ja wierny jak pies. 

Jak ktoś szuka atrakcji to wystarczy kilka minut.

Nie przejmuj się durnymi komentarzami eunuchów... 

Opublikowano (edytowane)

A gdzie tam. Ja nie taki przejmujący. Za długo już tu jestem 😆😆

Jeszcze 10min. I start . Zajrze tu po północy . 

Edytowane przez 6465
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, konteno napisał(a):

POwałuj tak by orać z włosem 

szybciej rozsiewacz byś miał niż talerzówke jakbyś od razu za oba płacił 

Płatne w domu

Rozsiewacz mają na placu

Talerzówka musi dojechać z zakładu

Kurła obiecują do końca tygodnia że będzie

Ale obiecanki.... 

Opublikowano
4 minuty temu, 6465 napisał(a):

Czekaj. We Francji leje deszcz, może i do nas dojdzie. 

Weź z Aresa wykręć autotronic 

Qrła, szukam i nie idzie znaleźć w sensownych pieniądzach 

Po Francji też szukałem i uj

Jeszcze DE zostało i Litwa 

Opublikowano
33 minuty temu, 6465 napisał(a):

Tą pracę trzeba lubić.  Raz się wiezie kartofle, raz towar za kilka baniek gdzie jest wymagany konwój. Praca na międzynarodówce wiąże się z rozłąką, ale są telefony  kamerki. Nie jest źle. 

Sąsiady....🤫

Opublikowano
58 minut temu, 6465 napisał(a):

Taka rozłąka czasami bardzo dobrze wpływa na związek. Ale skąd ty to możesz wiedzieć. 

Dokładnie. 

Jak po miesiącu wracam nieraz to doceniam co mam. 

A co do zdrady. Dla chcącego nic trudnego i nie trzeba wyjeżdżać nigdzie 🤷

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v