Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Dawno jego brednie obalone zostały.

Ciągle zmyśla.

No czasami napisze prawdę, ale te jego brednie o Polsce A....

No nic tylko memy z tego robić ..

No ale tak jest... Za płotem, w domu małżeństwo 70+, dwa domy dalej małżeństwo 60+, naprzeciw stary kawaler po 50, w drugim domu babcinka ponad 80 lat, niby wnuczka z chłopakiem też z nią mieszka ale... I dalej jadąc te same wnioski... Dzieci uciekły a te co zostały nie mają w większości swoich i mieć nie będą...

Opublikowano
7 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Znowu coś zmyślasz?🤭

Co roku żeś opóźniony....we wszystkim zresztą...🤭

przeczytaj opinie w googlach o sklepie twojej zony..

4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Po co mam do ciebie jeździć... Nie widzisz różnicy jak przyjedziesz do nas patrząc na swoje podwórko? O ile przyjeżdżasz... Owszem, znajdą się jeszcze gnojniki na środku jak u ciebie ale chałupy w większości ocieplone, płoty ze sztachet czy takich siatek jak u ciebie giną... Może to te wycieczki tyle kosztują? No chyba, że zostaniesz w chałupie sam ze starą to faktycznie, nie ma sensu inwestować.

Pie*dolisz o tej cywilizacji a jak się na szybko przeliczy chałupy w okolicy to jeszcze parę lat i w wielu zostanie jeden - dwóch dziadków a w nielicznych kilku młodszych... 

Obiad zjedzony, pogoda ładna się zrobiła... 

chlopie 35 km roznicy .. przedmiescia oswiecimia a krakowa to roznica..

u nas podmiejskim za godzine jestes na rynku. 

za miedza tylko jednego pola powstaje osiedle na 10 domow. 30 domow to buduja w promieniu paruset metrow.

bylem owies ogladac-jeszcze sloma zielona byla. pojechalem mlocic -nowy dom stal..

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nie wiem czy było na full, powiedzieli, że oni o 7 rano w niedzielę to chcą spać a nie słuchać śpiewów księdza i musiał wyłączyć wszelkie głośniki na zewnątrz ...

To się to chwali. 

Mój znajomy też poprosił o to samo. Tylko że dało to odwrotny skutek niż u ciebie. Nie dość że jeszcze zwiększyli głośniki i podrasowali to w pewnym momencie jeszcze co godzinny uderzały. On sam został jeszcze wywołany z ambony że jest bezbożnikiem i takich kościół nie potrzebuje u siebie widzieć. Jeśli mu się to nie podoba to niech poszuka sobie innego miejsca do modlitwy tym bardziej do mieszkania. Tak powinien zachować się ksiądz. To jednak nie mi oceniać. Wiem tylko jedno że w takim kościele moja noga nie powstanie. Potrafia jeszcze powiedzieć że to co was w życiu spotyka złego to kara Boża za to co czynicie.  Czy to oni są od tego aby oceniali jacy są ludzie czy dopiero każdy zostanie oceniony przy sądzie ostatecznym

Ludzie jak te głupie jeszcze oklaski dali księdzu. Później się dziwią że ludzie od kościoła się odwracają lub księdza nie przyjmują po kolędzie. 

A jest powiedziane nie czyń tego co tobie nie miłe. 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, jacus napisał(a):

za miedza tylko jednego

Za miedzą to masz opuszczona lepiankę....takie są fakty, a nie jakieś patrzenie daleko...😂

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Haha 1
Opublikowano
39 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Osoba publiczna to nie człowiek?😂

Człowiek i jego słowa znikną z on sam zniknie w tłumie 

Poseł jest osobą publiczną jego słowa nie znikną i nie zostaną zapomniane. One zawsze po sobie zostaną i będą zapamiętane 

Tym między nimi jest różnica. 

Jeśli nawet szaraczek zostanie zapamiętany to i tak wszystko czym prędzej czy później przeminie a tu nic nie przemija tylko zostaje powielane bez końca. 

Opublikowano
57 minut temu, slawek74 napisał(a):

U nas występowały dwa rodzaje legów.  Jedne bezpośrednio na wozie drugie na pomostach i te się szybko zdejmowało.  Sąsiad miał dwa wozy bogaty był to legów nie zdejmował...

U nas się przekładało na żniwa. Pamiętam że ciężkie to było. W jednego nie dało rady założyć.

24 minuty temu, jacus napisał(a):

mi tez sie nudzi..tylko mi za to placa.🤣

Chyba byś się zanudził gdyby nie to forum.

27 minut temu, jacus napisał(a):

ty spadles z wozu  na glowe i wystarczylo .

Na bilet ci brakło i tylko drogę do lawendy pokazałeś ? Kto normalny pokazuje drogę a nie cel ? Pokaż te pola lawendy.

29 minut temu, jacus napisał(a):

w domu wszysyc zdrowi ??

Stary teksy doktóra jacusia. Weź zmień płytę.

30 minut temu, jacus napisał(a):

pierwszy w rodzinie podstawowke skonczyl-szacun.

Zdradzę ci sekret jako największemu koledze tutaj. Tylko nie mów nikomu :ph34r:. Studia pokończyli a mi wystarczy gimnazjum.

33 minuty temu, jacus napisał(a):

chlopie -u nas pada czasami dzeszcz..czasami to nawet i tydzien.

Czasami to i u każdego pada. Gdyby padało non stop to co innego.

35 minut temu, jacus napisał(a):

w jakim wieku mlodzi do warszawy wyjezdzaja ?

Zaraz po urodzeniu na Kraków jadą 🤣.

31 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Po co mam do ciebie jeździć... Nie widzisz różnicy jak przyjedziesz do nas patrząc na swoje podwórko? O ile przyjeżdżasz... Owszem, znajdą się jeszcze gnojniki na środku jak u ciebie ale chałupy w większości ocieplone, płoty ze sztachet czy takich siatek jak u ciebie giną... Może to te wycieczki tyle kosztują? No chyba, że zostaniesz w chałupie sam ze starą to faktycznie, nie ma sensu inwestować.

Przecież już został. Dzieci wolą z teściami mieszkać niż słuchać jego pierdolenia.

• Haha 1
Opublikowano
40 minut temu, jacus napisał(a):

glupi

Za ty, głupek wioskowy pozjadałeś wszystkie rozumy we wsiach 🤣

19 godzin temu, Agrest napisał(a):

powonienie w nozdrzach z łajna na lawendę zmienić.

20250712_202521.jpg

🤣🤣🤣

19 godzin temu, Agrest napisał(a):

kmiocie

Ja napisałbym POmiocie🤣

Opublikowano
20 minut temu, Bezduszna napisał(a):

To się to chwali. 

Mój znajomy też poprosił o to samo. Tylko że dało to odwrotny skutek niż u ciebie. Nie dość że jeszcze zwiększyli głośniki i podrasowali to w pewnym momencie jeszcze co godzinny uderzały. On sam został jeszcze wywołany z ambony że jest bezbożnikiem i takich kościół nie potrzebuje u siebie widzieć. Jeśli mu się to nie podoba to niech poszuka sobie innego miejsca do modlitwy tym bardziej do mieszkania. Tak powinien zachować się ksiądz. To jednak nie mi oceniać. Wiem tylko jedno że w takim kościele moja noga nie powstanie. Potrafia jeszcze powiedzieć że to co was w życiu spotyka złego to kara Boża za to co czynicie.  Czy to oni są od tego aby oceniali jacy są ludzie czy dopiero każdy zostanie oceniony przy sądzie ostatecznym

Ludzie jak te głupie jeszcze oklaski dali księdzu. Później się dziwią że ludzie od kościoła się odwracają lub księdza nie przyjmują po kolędzie. 

A jest powiedziane nie czyń tego co tobie nie miłe. 

Ty @Bezbożna jesteś a nie @Bezduszna :ph34r:.

Problem jest taki że parafia to nie mieszkanie księdza. Dzisiaj jest na parafii a jutro go nie ma. Chyba że ma układy z biskupem. Wysłać skargi do biskupa i musi zareagować.

37 minut temu, jacus napisał(a):

bylem owies ogladac-jeszcze sloma zielona byla. pojechalem mlocic -nowy dom stal..

Może pola pomyliłeś :ph34r: ?

Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, jacus napisał(a):

u nas podmiejskim za godzine jestes na rynku. 

To tak szybko?

19 minut temu, dsbh napisał(a):

Przecież już został. Dzieci wolą z teściami mieszkać niż słuchać jego pierdolenia.

Nie dziwię się. Właśnie od sąsiada, pochodzącego z rejonu sygnalisty tak dzieci uciekły. W kole był a pewnie dalej jest gość, jego największe osiągnięcie - "nie piję już 25 lat" tylko zapomina co wyprawiał po pijaku. Mieszka niedaleko, ogólnie zafiksowany też dobrze, jedna córka kupiła działkę nie z jego ziemi, tylko od obcego, druga pitła do Krakowa, został sam z żoną, z której też niezłe ziółko... Zresztą - gdyby siostra tu została to też by trzeba było zwijać manatki i mieszkać w jakiejś klicie w mieście...

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
5 minut temu, witejus napisał(a):

Raczej Bezbożny

To jest dziewczyna a ja sobie żarty robię. Jak się obrazi to trudno 🤫. Poczucia humoru nie zmienię.

3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

To tak szybko?

Nie dziwię się. Właśnie od sąsiada, pochodzącego z rejonu sygnalisty tak dzieci uciekły. W kole mieliśmy takiego gościa, jego największe osiągnięcie - "nie piję już 25 lat" tylko zapomina co wyprawiał po pijaku. Mieszka niedaleko, ogólnie zafiksowany też dobrze, jedna córka kupiła działkę nie z jego ziemi, tylko do obcego, druga pitła do Krakowa, został sam z żoną, z której też niezłe ziółko... Zresztą - gdyby siostra tu została to też by trzeba było zwijać manatki i mieszkać w jakiejś klicie w mieście...

Nie wiem kto to ten sygnalista ale ciekawe środowisko. A czemu się z siostrą nie możesz dogadać ? Macie inne poglądy, chodzi do kościoła, krytykuje Twoje działania ?

Opublikowano
Teraz, dsbh napisał(a):

Nie wiem kto to ten sygnalista ale ciekawe środowisko. A czemu się z siostrą nie możesz dogadać ? Macie inne poglądy, chodzi do kościoła, krytykuje Twoje działania ?

Poglądy, styl życia. Ja krytykowałem jej, ona moje. Kiedyś nie chodziła, teraz nie wiem. Nie utrzymujemy w zasadzie kontaktu.

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Poglądy, styl życia. Ja krytykowałem jej, ona moje. Kiedyś nie chodziła, teraz nie wiem. Nie utrzymujemy w zasadzie kontaktu.

No ale masz duży dom z tego co pisałeś to zamiast się tułać, wystarczyło by dobudować oddzielne wejście i gotowe. I każdy żyje sobie.

Opublikowano
Teraz, dsbh napisał(a):

No ale masz duży dom z tego co pisałeś to zamiast się tułać, wystarczyło by dobudować oddzielne wejście i gotowe. I każdy żyje sobie.

Absolutnie. Jakby to tak miało wyglądać to ja wysiadam. Choć teraz to już mało realne bo jej tu nic nie jest.

Dom o dużo za duży. 200m2, docelowo z jednym mieszkańcem.

Opublikowano
57 minut temu, Qwazi napisał(a):

Żebym przestał kogoś szanować musi na to zasłużyć. Nie ma odwrót, że musi zasłużyć, żebym go szanował🤷...

Widzisz każdy z nas jest inny. Dla mnie szacunek jest czymś zupełnie innym niż dla ciebie. Chociaż ta sama definicje czytaliśmy. 

Jeśli ludzie nie szanowali cię to człowiek przestaje ludzi szanować. Traktuje ich jak przedmioty które muszą sobie zasłużyć aby na nich spojrzał a tym bardziej aby traktował ich tak jak powinien traktować.

To tak samo jest z zaufaniem budujesz je latami tracisz przez kilka sekund.

Jeszcze jest tak zwana opinia która przez lata sobie wyrabiasz. Tracisz przez chwilę. Jednak są też ludzie które chcą ją zniszczyć tylko dlatego że oni jej nie mają tak dobrej jak ty. 

Tutaj pojawia zazdrość ale o niej to lepiej nie rozmawiać. 

Godzinę temu, Qwazi napisał(a):

Żebym przestał kogoś szanować musi na to zasłużyć. Nie ma odwrót, że musi zasłużyć, żebym go szanował🤷...

To, co było w uchwale urągało wszystkim zasadom zarządzania środkami publicznymi. Mój wniosek dotyczył wykreślenia/ usunięcia tego z tej uchwały. To był jej wycinek. Efekty tego, jak się to skończyło już są 🤷. I będą jeszcze bardziej widoczne i dolegliwe. Nikt mi za to nie powiedział złego słowa, a wręcz przyznano mu rację w dyskusji, a w głosowaniu 🤷... powody 🤔...nie chce mi się o nich gadać 🤷...

Czyli jest to o czym dawno już zapomnieliśmy ludzie będą ci sprzyjać ale i tak nóż w plecy włożą. 

Ważne w tym jest to aby się nie zrazić i mieć swoje zdanie i walczyć o to co się ważne i nie zmieniać się po jednej porażce.

Każdy myśli że karma nie wraca ale ona czym prędzej czy później wróci do niego. Ten kto podkopuje dołki pod kimś sam tylko zdecyduje swoim postępowaniem jaką siłą ona wróci do niego. 

Opublikowano
2 godziny temu, Kubson190 napisał(a):

Czyli jest to samo czy lepiej/gorzej?

To samo

Jak były problemy tak nadal są

I to dosyć kosztowne problemy 

Praktycznie teraz jestem na skraju bankructwa 

Trzeba będzie się pomału zwijać a na koniec kamień do szyi i do wody

Opublikowano

Z kazdej sytuacji jest wyjście. Nie ma tak że nie ma i nie będzie. Jeśli wyrzucają cię za drzwi wchodzisz oknem. Tak samo jest na odwrót. Trzeba zawsze liczyć że będzie lepiej nie podawać się tylko dlatego że teraz jest gorzej. 

Opublikowano

Ja mam cały czas pod górę 

U mnie zawsze coś 

A ten tydzień to była kompletna katastrofa 

Znowu każdy zarobił oprócz mnie, a tak dalej być nie może 

Trzeba będzie wyegzekwować obiecane profity, a że ja nie mam nic do stracenia ponieważ jestem pod ścianą to może być ciekawie

Bardzo ciekawie jak i również bardzo głośno

Opublikowano

dobrze ze upal zelzal ..

Godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Daj link...na priw

Zmyślasz tylko ciągle...

sobie poszukaj.

Godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Za miedzą to masz opuszczona lepiankę....takie są fakty, a nie jakieś patrzenie daleko...😂

umiesz czytac ze zrozumieniem ?? za miedza pola . z kiometr od domu.. gdy skoncze rmg to juz 2 kupcow jest ..

52 minuty temu, dsbh napisał(a):

U nas się przekładało na żniwa. Pamiętam że ciężkie to było. W jednego nie dało rady założyć.

Chyba byś się zanudził gdyby nie to forum.

Na bilet ci brakło i tylko drogę do lawendy pokazałeś ? Kto normalny pokazuje drogę a nie cel ? Pokaż te pola lawendy.

Stary teksy doktóra jacusia. Weź zmień płytę.

Zdradzę ci sekret jako największemu koledze tutaj. Tylko nie mów nikomu :ph34r:. Studia pokończyli a mi wystarczy gimnazjum.

Czasami to i u każdego pada. Gdyby padało non stop to co innego.

Zaraz po urodzeniu na Kraków jadą 🤣.

rolnik postepowy cos mota..

woz drabiniasty sie na lato robilo. 

drabiny -jeszcze mam .ponad 6 metrow. rozwore sie odsuwalo na maksa i zakladalo na klonice.

100 mondli zboza wchodzilo . woz byl porzadny bo w zimie ojciec do lasu jezdzil papierowke wozic..

skad ty mozesz wiedziec co normalni turysci pokazuja ???

u nas dzieci to juz przed urodzeniem na krakow jada.chyba ze niezdaza 🤣

ale jaja -jeszcze rano corka w domu byla a w poludnie sie wyprowadzila ?? co za czasy 🤣.

33 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

To tak szybko?

Nie dziwię się. Właśnie od sąsiada, pochodzącego z rejonu sygnalisty tak dzieci uciekły. W kole był a pewnie dalej jest gość, jego największe osiągnięcie - "nie piję już 25 lat" tylko zapomina co wyprawiał po pijaku. Mieszka niedaleko, ogólnie zafiksowany też dobrze, jedna córka kupiła działkę nie z jego ziemi, tylko od obcego, druga pitła do Krakowa, został sam z żoną, z której też niezłe ziółko... Zresztą - gdyby siostra tu została to też by trzeba było zwijać manatki i mieszkać w jakiejś klicie w mieście...

a ty zdazysz w zyciu nie pic 25 lat ??

59 minut temu, witejus napisał(a):

Za ty, głupek wioskowy pozjadałeś wszystkie rozumy we wsiach 🤣

🤣🤣🤣

Ja napisałbym POmiocie🤣

w domu wszyscy zdrowi ?? kiedy cie ostatnio odwiedzili.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jacus napisał(a):

mondli

Czego? Słowo nieznane u nas... Zboże to do babek się stawiało... 

Opowiedz coś o tej chałupie co ją masz za płotem... Ciekawią mnie takie rzeczy...

2 minuty temu, jacus napisał(a):

a ty zdazysz w zyciu nie pic 25 lat ??

Nie sądzę. 

Trza się zbierać. 

Edytowane przez Chłoporobotnik