Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Kiedy Kowalsky spał smacznie Ciapek pisał 🤣🤣🤣 

Nie porównuj mnie do Michała dużo mu brakuje do mnie nawet po zawidach alkoholowych 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
1 minutę temu, Wiesio80 napisał(a):

Dziś światowy dzień piwa i międzynarodowy dzień karmienia piersią. Swietujecie?

No właśnie na 🍺 ma zajechać kolega z roboty. Akurat mam się wolne nałożyło i jest okazja. 

Opublikowano
4 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

A ja Ciebie stary kawalerze z zaburzeniami osobowości ...

Kowalsky gdzie twoje biedne owieczki się podziały zapomniałeś już gdzie je zostawiłeś 🤣🤣

Opublikowano
31 minut temu, Wiesio80 napisał(a):

Dziś światowy dzień piwa i międzynarodowy dzień karmienia piersią. Swietujecie?

Kaczek się z rana przytulił do cycka...ale zasuszony🤷...więc nie wiem czy świętowaniem czy nie🤔

Opublikowano (edytowane)

Jestem ciekawa teraz co by nas spotkało jeśli by Warszawa została zaatakowana. 🤔.

Wiem co by było brak czegokolwiek człowiek nie jest ten sam co kiedyś 

Patriotyzm  w większości sam umarł 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
46 minut temu, PAN88 napisał(a):

Możesz wyjść spod stołu 🤔

@Tomasz0611 patrz wczoraj padało a dzisiaj kumpel nie wziął stoperanu i mówi koś bo słomy nie mam 

Ja tam czekam ;) Rozrzuciłem kurzaka, ztalerzowałem, i jak wracałem to wziąłem na ząb jęczmień, i ni uja się nie nadaje ;) 

Opublikowano
Bezduszna napisał:

Jestem ciekawa teraz co by nas spotkało jeśli by Warszawa została zaatakowana. 🤔.

Wiem co by było brak czegokolwiek człowiek nie jest ten sam co kiedyś 

Patryjotyzm w większości sam umarł 

Patriotyzm i głupota to dwie różne rzeczy

Opublikowano
6465 napisał:

Dziadek wrócił w 45r z Niemiec gdzie był na robotach jako żołnierz który trafił do niewoli. Pracował na gospodarstwie u Niemca od którego dostał konia i wóz, zabrał babcię która była w ciąży i syna w krypę i przywiózł w swoje rodzinne strony. Dostał od siostry skrawek ziemi gdzie pobudował szopę w której zamieszkali. I jak czytam tu teraz że jest źle i bieda to mnie h*j strzela 🤬

kiedy startujesz? bo w weekend są retro traktory gdzieś koło lowicza chyba w Zdunach przy szkole

• Thanks 1
Opublikowano
36 minut temu, Sylwekx25 napisał(a):

Patriotyzm i głupota to dwie różne rzeczy

Ja nic nie mylę.

Tylko wiem że w naszych czasach ludzie inaczej rozumieją słowo patryjotyzm. W dużym mierze on jest traktowany jako coś czego nie trzeba brać do serca. Każdy w tej chwili może sobie wyjechać gdzie indziej i zbudować tam swoje życie. 

Owszem kiedyś było tak samo ludzie wyjeźdzali bo się bali. 

Tylko że większość ich pozostała i walczyła oni wiedzieli co to jest walka za swój dobytek za ojczyznę było uczeni tego jak i mieli przykłady w domu. 

Teraz nie ma czegoś takiego z powodu tego że choć uczą wszystkich w szkole o tym to jednak nie ma możliwości ukazania tego co było bo to jest odległe i nic się nie wydarzy. 

Rozmawiając ostatnio z żołnierzem czynnym zawodowo wprost powiedział mi że nie ma komu walczyć i szybciej by nas wykończyli niż wcześniej.

Trzeba wziąć sobie do serca że nasz naród jest w tej chwili tak wpatrzony w siebie że nic nie widzi oprócz własnego nosa. Nie mówię tu o wszystkich ale w większości tak jest. 

Przykre ale prawdziwe. 

Miejmy nadzieję że to co było nie powróci. Jeśli by się stało to Polska już by zniknęła z map nie ma kilka lat czy kilkanaście tylko raz a porządnie bylibyśmy Rosja już do końca. 

Może to ci się nie podobać ale obserwując ludzi mam takie a nie inne zdanie przynajmniej w Wawie to co się dzieje. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v