Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Ja do pejsatych w przeciwieństwie do ciebie nic nie mam. Ba, babka ma do tej pory dwa pierścionki po Żydach bo pradziadek był w IG Farben palaczem i podrzucał Żydom chleb. W dużej mierze mam w d... to co dzieje się na świecie a kto będzie u nas rządził jest dla mnie zarówno byle micha pełna i dało się żyć mniej więcej jak teraz. Nie widzę nikogo na scenie politycznej by mógł zmienić coś na lepsze dla mnie. Jestem bezdzietnym ateistą, starym kawalerem i nie mam potrzeb poza ciepłą chałupą i pełną michą, którą sam sobie zapewni

https://www.google.com/amp/s/www.bankier.pl/amp/wiadomosc/Bezdzietni-odpowiadaja-za-wiekszosc-PIT-Panstwo-zyje-z-ich-podatkow-8975598

Opublikowano
6 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Ma nawalone we łbie i to zdrowo ale w tej kwestii ma częściowo racje. Komory gazowe  krematoria były odbudowane po wojnie i to nie w sposób oryginalny tylko "po nowemu". Niemcy wszystko wysadzili.  W Oświęcimiu trzymani i mordowani byli Polacy, Rosjanie i inni nie - żydzi. To nie jest nowość bo jest to nawet na stronie muzeum. Po prostu o tym się nie mówi i jakoś przez kilkadziesiąt lat mówiono nieprawde i tak zostało przyjęte. Po prostu żydzi potrafią dbać o siebie i swoją historie nawet przekłamując ją na swoją strone. My Polacy nawet nie potrafimy zadbać o swoją prawde np Wołyń.

Z tym jest taka różnica że Polacy zawsze i wszędzie wszystkiego się boją. Choć próbują dochodzić swoich racji lub mówia głośno o tym że ktoś tam powiedział nie przede czy nie odpowiedział prawdy ale to tylko jest strzępienie języków.  Prawda jest taka że Polska jako naród będzie głupia bo zawsze liczy na coś z drugiej strony. Żyd jest mądry i wie jak pociągnąć za sznurki. 

Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Ja do pejsatych w przeciwieństwie do ciebie nic nie mam. Ba, babka ma do tej pory dwa pierścionki po Żydach bo pradziadek był w IG Farben palaczem i podrzucał Żydom chleb. W dużej mierze mam w d... to co dzieje się na świecie a kto będzie u nas rządził jest dla mnie zarówno byle micha pełna i dało się żyć mniej więcej jak teraz. Nie widzę nikogo na scenie politycznej by mógł zmienić coś na lepsze dla mnie. Jestem bezdzietnym ateistą, starym kawalerem i nie mam potrzeb poza ciepłą chałupą i pełną michą, którą sam sobie zapewnię.

A mi się wydaje że jednak coś masz. Już samo to że teraz zarzucasz mi że ja niby coś mam do nich gdzie ja tylko pisze co Braun mówi. Wcześniej się obruszajac że to kłamstwa. 

Opublikowano
30 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Bo to prawda. Jedni warci drugich. Ogólnie toczy się tylko walka o miejsce na piedestale. Pozostałych to reszta ma w d*pie.

Tylko że ta reszta też musi znaleźć się przy korycie więc tak do końca nie jest z tym że reszta ma w ... 

Opublikowano
Teraz, krzychu121 napisał(a):

A mi się wydaje że jednak coś masz. Już samo to że teraz zarzucasz mi że ja niby coś mam do nich gdzie ja tylko pisze co Braun mówi. Wcześniej się obruszajac że to kłamstwa. 

Po prostu uważam ich za takich samych ludzi tylko mądrzejszych od Polaków. Bo potrafią sobie zadbać o swój interes. Czy słusznie czy nie to mnie nie obchodzi. A Polak woli się żreć jeden z drugim zamiast zająć się tym na co ma realny wpływ.

Opublikowano
6 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Jakimś dziwnym trafem ekshumacje wstrzymano kiedy odnaleziono pierwsze naboje/łuski pochodzące z niemieckiej broni i któryś z osób ją przeprowadzających podał do informacji że na pewno nie zgineło tam tyle osób ile się podaje. Jak zwykle żydzi zawalczyli o swoją racje.

U nas są niby ekshumacje na Wołyniu ale po cichu i nie nagłaśnia się ich wyniku. 

Tak właśnie jest że my w naszym kraju nie możemy nic. A jak ktoś próbuje pokazać jak jest naprawdę to się go ośmiesza i niszczy zamiast te jego teorie czy herezje obalić prawdziwymi informacjami i danymi. To już powinno dać ludziom do myślenia . Jedwabne to taka sama ściema jak aushwitz i 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, krzychu121 napisał(a):

to posłuchałeś Brauna i uważasz że w obozach nie zginęło 2 miliony Żydów? Polaków żydowskiego pochodzenia jak liczysz 

Jednak co jakiś czas wojna musi być żeby ludziom przypominać

Edytowane przez Mateusz1q
Opublikowano

Po prostu uważam ich za takich samych ludzi tylko mądrzejszych od Polaków. Bo potrafią sobie zadbać o swój interes. Czy słusznie czy nie to mnie nie obchodzi. A Polak woli się żreć jeden z drugim zamiast zająć się tym na co ma realny wpływ.

Świetnie podsumowałeś siebie. Zamiast zadbać o polski interes i dochodzić prawdy o tym o czym mówi Braun. To go odrazu skreśliłeś bo historia jest już przecież napisana . I nie wolno nawet o nią zapytać czy jest prawdziwa. A oni będą szli w zaparte ze tak ma być bo są poszkodowani i muszą mieć wszędzie wpływy 

Opublikowano

Świetnie podsumowałeś siebie. Zamiast zadbać o polski interes i dochodzić prawdy o tym o czym mówi Braun. To go odrazu skreśliłeś bo historia jest już przecież napisana . I nie wolno nawet o nią zapytać czy jest prawdziwa. A oni będą szli w zaparte ze tak ma być bo są poszkodowani i muszą mieć wszędzie wpływy 

A co mnie obchodzi ten polski interes? Mnie interesuje praca i pieniądze żeby mieć z czego żyć. A czy tu będą rządzić Polacy, Żydzi, Niemcy czy Rosjanie to mi jest jeden ciort. Byle robić to co się robi. 

• Confused 1
Opublikowano
1 minutę temu, Mateusz1q napisał(a):

to posłuchałeś Brauna i uważasz że w obozach nie zginęło 2 miliony Żydów? Polaków żydowskiego pochodzenia jak liczysz 

Ale On nie mówi o wszystkich obozach tylko o aushwitz. 
Nie wiem czy celowo tak manipulujesz czy zostałeś zmanipulowany i powtarzasz te kłamstwa . 
Tam Niemcy wszystkich palili , nie tylko pejsatych. Radzę się dokształcać 

Opublikowano
2 minuty temu, Mateusz1q napisał(a):

Chyba tylko aby inni się na niej bogacili. Tak naprawdę do niczego ona nie jest potrzebna. Obywatele tylko na tym cierpią nikt poza tym. Czy ty zdajesz sobie sprawę o czym ty mówisz. 

Opublikowano
Teraz, Chłoporobotnik napisał(a):

A co mnie obchodzi ten polski interes? Mnie interesuje praca i pieniądze żeby mieć z czego żyć. A czy tu będą rządzić Polacy, Żydzi, Niemcy czy Rosjanie to mi jest jeden ciort. Byle robić to co się robi. 

Uważam że takie osoby nie powinny mieć praw wyborczych skoro dla ciebie kraj jest nic nie warty. 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, krzychu121 napisał(a):

Uważam że takie osoby nie powinny mieć praw wyborczych skoro dla ciebie kraj jest nic nie warty. 

Nie chodzę na wybory. Dla mnie nie ma tu kandydatów. Żadnych władz wam nie wybrałem. Wymyślicie podatki - trudno będzie się płacić. Zniesiecie jakieś - jeszcze lepiej. 

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
2 minuty temu, krzychu121 napisał(a):

Ale On nie mówi o wszystkich obozach tylko o aushwitz. 
Nie wiem czy celowo tak manipulujesz czy zostałeś zmanipulowany i powtarzasz te kłamstwa . 
Tam Niemcy wszystkich palili , nie tylko pejsatych. Radzę się dokształcać 

Będziemy teraz rozdzielać ile w Auschwitz ile w Birkenau ile w Treblince? Auschwitz to tylko symbol 

1 minutę temu, krzychu121 napisał(a):

a obywatele Polski którzy mają inne korzenie mogą mieć prawa wyborcze? Polacy pochodzenia żydowskiego to dla ciebie pełnowartościowi ludzie? 

Opublikowano

Nie chodzę na wybory. Dla mnie nie ma tu kandydatów. Żadnych władz wam nie wybrałem. 

Mi z tych kandydatów tylko Braun🧯💐 odpowiadał 

Też tak uważam że Polska powinna być nuepodległa bo teraz niestety nie jest

Opublikowano

a obywatele Polski którzy mają inne korzenie mogą mieć prawa wyborcze? Polacy pochodzenia żydowskiego to dla ciebie pełnowartościowi ludzie? 

Nie dokopałem się w genealogii do XVIII wieku żadnych przodków innych nacji. Wszyscy przodkowie, ze strony ojca i matki byli chłopami, nawet żadni się na wojny nie załapali (poza rodzeństwem pradziadka, siłą zaciągniętych do C.K. armii w pierwszej wojnie) i w powstaniach nie uczestniczyli. 

Opublikowano

Będziemy teraz rozdzielać ile w Auschwitz ile w Birkenau ile w Treblince? Auschwitz to tylko symbol 

Wszyscy co pełnowartościowi o ile dbają o kraj. Jak ktoś chce dbać o inny kraj to niech się wyprowadza. 
a wracając do tej wojny zeby przypomnieć ludziom co się działo. 
pewnie już jesteś przygotowany na jakiś strajk przeciw temu co budują w strefie gazu i przypomina 1:1 getta warszawskie? Czy lepiej nie strajkować bo nic takiego się tam nie dzieje? 

Opublikowano

Wszyscy co pełnowartościowi o ile dbają o kraj. Jak ktoś chce dbać o inny kraj to niech się wyprowadza. 
a wracając do tej wojny zeby przypomnieć ludziom co się działo. 
pewnie już jesteś przygotowany na jakiś strajk przeciw temu co budują w strefie gazu i przypomina 1:1 getta warszawskie? Czy lepiej nie strajkować bo nic takiego się tam nie dzieje? 

a czy broniłem w jakimś miejscu tego co robią co terroryści w Gazie? Skurwisyństwo. Ale twoje posty antyukrainskie widziałem nie raz a przecież Braun mówi o faktach o braciach Ukraińcach 

A nie, już mu się pozmieniało 

Opublikowano
3 godziny temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Ło kurła, to truteń połowę z tego ma biedę wyrobić w lepszym zbożu.

Ile heder szerokości ma 🤔

2 godziny temu, Buszmen11 napisał(a):

Za tyle u mnie nikt by Cię nie najął. Maks 450 hektar, najczęściej bliżej 400 jak chcesz zarobić 

Wszystko zależy od ilości kombajnów na terenie. Zresztą jak dobrze kojarzę że Ty z Sieradza 🤔 to mało zboża do koszenia. Ostatni raz byłem w 2018 w tamtym regionie to jak kumpel opowiadał na 120 numerów domów i gospodarstw to 2 dni koszenia pszenic 🤣 reszta pyry i kapusta 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, 6465 napisał(a):

A w jakim celu by mieli taki cyrk robić?

Z kąd mam wiedzieć, moze żeby zbliżyć USA z Polską ze tacy przyjaciele.

1 godzinę temu, jarecki napisał(a):

Nie wiem czy ta jego mądrość nie jest oznaką choroby psychicznej , tak normalny człowiek się nie zachowuje dobrze się go słucha ale intonację którą się posługuje nie jest naturalną formą wypowiedzi 

Może normalny nie ale jak wszystko zawodzi to na siłe działa według mnie to nie głupota tylko odwaga ,a jednak efekty są.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

Uważam, że nie powinieneś prowadzić pogody. Łapiesz wszystkie sroki za ogon w efekcie nic dobrze nie robisz albo cię nie ma. A są osoby które mają czas i mogą się oddać grupie cali- jak mój kolega Pafnucy- co już udowodnił w przeszłości