Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Michał18 napisał(a):

Witajcie jestem tu nowy. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona koledzy i koleżanki.   Założyłem tu konto, żeby pogłębiać wiedzę o rolnictwie.

Witamy cię z otwartymi rękami. Tylko uważaj bo są tu konfidentki byj ostrożny 😆😆

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Widziałeś co twój Braun wart...?

Nawet Jarek go zlewa...

A twoja Nowacka i Żukowska lepsza? 

Opublikowano
Michał18 napisał:

Witajcie jestem tu nowy. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona koledzy i koleżanki.   Założyłem tu konto, żeby pogłębiać wiedzę o rolnictwie.

a ryj po same ... albo głębiej po pachy 😁 tylko nie przesadzaj 🙋‍♂️

Opublikowano
Godzinę temu, wojtal24 napisał(a):

zapas masz na cały rok?

miałem dziś to samo 👍👍👍tylko jeszcze ogorki malosolne i🥒🥒 pomidory Pycha

zrobiło by się samemu tylko ciężko kabana kupić bez papierów

1. Szacuje że do końca 2026

2. Za małosolnymi nie przepadam 

3. Wszystko da się zrobić 

Opublikowano
12Pafnucy napisał:

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Ci co szybcy wykosili jęczmienie. Ale jakby się też skosiło to do słomy by tylko lało.

...Piotruś....a pokaż prasę...

do kiosku po prasę 🤭

Opublikowano

W każdym sektorze gospodarczym w tej chwili są cięcia. Tego nikt nie może zapobiec. Wieksza część gałęzi jest pod minusem więc ja już nawet się nie dziwię że wzięto się też za rolników 

Nie oszukujemy się że prawdy w dużej mierze część tylko uprawia rolę. Reszta tylko dotacje. 

Chcą zrobić porządek.  

Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał(a):

Witamy cię z otwartymi rękami. Tylko uważaj bo są tu konfidentki byj ostrożny 😆😆

Nie martw się z konfidentkami nie będe gadał .

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Mój jest pan prezydent elekt...

Pazdziez mnie nie interesuje..jak i ty..🤭

Cham🤭

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

A gdzie napisałem, że kupiłem?

A gdzie że nie?

Wiem że kupiłeś...

Napisz model aby...

1 minutę temu, Wpaw napisał(a):

Cham🤭

Lustro ?🤭

Opublikowano
3 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

W każdym sektorze gospodarczym w tej chwili są cięcia. Tego nikt nie może zapobiec. Wieksza część gałęzi jest pod minusem więc ja już nawet się nie dziwię że wzięto się też za rolników 

Nie oszukujemy się że prawdy w dużej mierze część tylko uprawia rolę. Reszta tylko dotacje. 

Chcą zrobić porządek.  

Niech zrobią porządek najpierw swoich szeregach, niech publiczne pieniądze wydają należycie. 

Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Lustro ?🤭

Że masz lustrzycę 🤔? Przykro mi ☹️

Opublikowano
11 minut temu, Michał18 napisał(a):

a co z jagodziankami ?? juz cie nie interesuja 

sobota wieczor, a ty nie na miescie ?

Opublikowano
12Pafnucy napisał:

3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

A gdzie napisałem, że kupiłem?

A gdzie że nie?

Wiem że kupiłeś...

Napisz model aby...

1 minutę temu, Wpaw napisał(a):

Cham🤭

Lustro ?🤭

nie opłaca się...

Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Zacznij porządki...od siebie..

Co ci nie pasuje? 

Opublikowano
Godzinę temu, Kowalsky30 napisał(a):

Co ty pierdzielisz mój ojciec ponad 20 lat wącha kwiatki od spodu

Jakby Ci to tak jakoś delikatnie, uprzejmie 🤔...

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał(a):

a co z jagodziankami ?? juz cie nie interesuja 

sobota wieczor, a ty nie na miescie ?

Kurna...dziś mijałem..

Mają wzięcie...jak wracałem tylko jedna z dwóch była...

Ale są i autentyczne...zez jagodami...

...się człowiek może pomylić ..chcąc kupić...

Jakoś to powinno być lepiej oznakowane...

Opublikowano
46 minut temu, Sylwekx25 napisał(a):

Jak żyjeta? kurna ale długo mnie tu nie było

No faktycznie dawno...zapomniałeś o nas, czy ciężko o...pozwolenie🤔😉🤭

Opublikowano
20 minut temu, Michał18 napisał(a):

No witaj witaj...a jakiej wiedzy potrzebujesz, w sensie z jakiej rolniczej gałęzi?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v