Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jak się nie da🤦...przykład: masz 50 lat, nie wpisz zera za piątką w kwestionariuszu, w którym masz wpisać swój wiek...zgubiłeś zero i to jeszcze z konsekwencjami, bo jak Ci zmierzą ciśnienie to się okaże, że masz mocno poza normą i jeśli lekarz będzie ślepy bądź niedowidzący, to Cię w trybie pilnym skieruje na oddział pediatryczny🤭

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
49 minut temu, slawek74 napisał(a):

w piątek ma padać a w niedzielę się nie przetrząsa🤦🙋‍♂️

od którego roku masz przewodówkę 🤔

Ksiądz też w niedzielę za pieniądze się nie modli😉

Opublikowano
Qwazi napisał:

Jak się nie da🤦...przykład: masz 50 lat, nie wpisz zera za piątką w kwestionariuszu, w którym masz wpisać swój wiek...zgubiłeś zero i to jeszcze z konsekwencjami, bo jak Ci zmierzą ciśnienie to się okaże, że masz mocno poza normą i jeśli lekarz będzie ślepy bądź niedowidzący, to Cię w trybie pilnym skieruje na oddział pediatryczny🤭

🤔🤦 ale ja nic nie zgubiłem 🙋‍♂️

Buszmen11 napisał:

49 minut temu, slawek74 napisał(a):

w piątek ma padać a w niedzielę się nie przetrząsa🤦🙋‍♂️

od którego roku masz przewodówkę 🤔

Ksiądz też w niedzielę za pieniądze się nie modli😉

to nie pieniądze a ofiarą 🙋‍♂️

Opublikowano
8 minut temu, slawek74 napisał(a):

🤔🤦 ale ja nic nie zgubiłem 🙋‍♂️

Ale napisałeś, że nie można zgubić zera, a ja twierdzę, że można 🤷😁

Opublikowano
43 minuty temu, Strongman napisał(a):

Niedawno to luneło umnie poszło na południe.

Dziwny ten rok.

Zimno i sucho. Brzozy liście już gubią. Jednak trawy niezły plon dały. Kukurydza jeszcze rośnie. Zboża zapowiadają szybkie żniwa. 

Opublikowano
Qwazi napisał:

Nie można zgubić czegoś czego nie ma, a dowodu rejestracyjnego od tej lawety nie ma🤷

to może zapomniał kupić tego dowodu 🤔

15* godzinę temu było 12* LLU 🙋‍♂️

Bananek napisał:

7 godzin temu, Uziu92 napisał(a):

Wasze zdrowie 👍😀

Twoje też.

IMG_20250625_194901.jpg

jeszcze nie zjadłeś 🤔 nie smaczne czy jak 🤭🤔😁

Opublikowano (edytowane)
52 minuty temu, radekz200 napisał(a):

Karol jak znów uskubiesz trochę grosza to przyjedź i ci sprzedam, tura se potem zamontujesz kiedy 

A na co mi to?

Ja bym trzymał w razie W

Ale to Ty decydujesz 

35 minut temu, soltys48 napisał(a):

Używkę? Karol nowe kupi

Nie wiem czy będzie nowy

Ale nie wykluczone że się robi

Edytowane przez Karol6130
Opublikowano
8 godzin temu, Leszy napisał(a):

Zimno i sucho. Brzozy liście już gubią. Jednak trawy niezły plon dały. Kukurydza jeszcze rośnie. Zboża zapowiadają szybkie żniwa. 

Zboża niby nie brzydkie ale na tyle co pada to powinny być dużo ładniejsze jedynie jęczmienie ozime no to bardzo ładne,trawy tez każdy mowi ze mniej a kukurydza ok ale na piachach ładniejsza może piachy cieplejsze niż ciężka ziemia 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
  • Dodaj nową pozycję...
v