Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 minut temu, Łolek napisał(a):

Tomek dam ci namiary na chłopaka co to zrobi robił dla  @lukasz20

Podeślij SMS 

21 minut temu, wojtal24 napisał(a):

zapytam kumpla może do takiej ilości pędzie ale po zniwach bo tak to kosi na usługi

Ok. 

Opublikowano
8 minut temu, Qwazi napisał(a):

To podstawowa wiedza na temat fizjologii zwierząt, które mam w gospodarstwie...nie lubię się zabierać za cokolwiek nic nie wiedząc o tym, co chcę robić. A wielu tak ma, że wchodzą w paszowozy, żywieniowców, badania pasz, nawożenia itd, a nie wiedzą czego w poszczególnych etapach rozwoju bydlak potrzebuje🤷

Wygoniłeś🤔...nieładnie z Twojej strony 😞

Skracają kosmki żwaczowe. I dobrze, że nie kupujesz

Może w domu rządzą kurpiowskie hormony🤔...w takiej sytuacji chyba też bym wolał ciągnikiem pojeździć 🤷

Tez tak mam uważam że jeśli bierzemy się za hodowlę zwierząt czy nawet mając domowe zwierzęta podstawa jest żywienie. Podstawa jest to aby wiedzieć co można zrobić aby później zapobiec różnego rodzaju chorób które są bardzo w dużej mierze można zapobiec prawidłowym żywieniu lub specjalistycznej mieszanki ziół. 

Opublikowano
11 minut temu, Qwazi napisał(a):

Generalnie to chyba na tym, żeby wiedzieć coś o własnym zajęciu, polega profesjonalizm...mniejszy lub większy...

Ja tam się nie znam dopiero 25 lat to robię to skąd mi to wiedzieć 

• Like 1
Opublikowano
40 minut temu, Łolek napisał(a):

Myślisz że nocą się dorobisz , kobiety pilnuj bo sąsiady nie śpią 

Gdybym miał  robić tylko dla pieniędzy to dzierżawca by teraz jeździł 😉 

A Pani ze mną jest.

Ktoś przecież musi rogi odgrabić 😁 

Ostatni hektar został.

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano
3 minuty temu, pedro2 napisał(a):

rogi odgrabić 😁 

Nie chcesz wiedzieć co przeczytałem 😱🤦🤭

6 minut temu, Łolek napisał(a):

My oba młodzieniaszki co dopiero 25 lat coś próbują robić...nie no właściwie, to ja teiszeczkę więcej🤔, ale niedużo 🤷

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Dzień dobry 🤝 🙋

🔨

Dziś bez planu dnia, co dzień przyniesie 

Opublikowano
22 minuty temu, Michal2399 napisał(a):

Dzień dobry 🤝 🙋

🔨

A ja nie mam takich problemów. U mnie plan dnia od miesiąca doskonale znany, zbieranie 🍓 ;)

Opublikowano
Łolek napisał:

11 minut temu, Qwazi napisał(a):

Generalnie to chyba na tym, żeby wiedzieć coś o własnym zajęciu, polega profesjonalizm...mniejszy lub większy...

czasem I dłużej niż 25 lat można coś robić nie do końca dobrze... 🤭

Karol6130 napisał:

Się jarek ucieszył jak nic

https://vm.tiktok.com/ZNdDcmwHC/

masz już tą pannę do tej sukni ślubnej 🤔🤭

Michal2399 napisał:

Dzień dobry 🤝 🙋

🔨

a mój to odpocząć po robocie i zebrać siły na zaś bo pracy dużo do środy przynajmniej...🙆‍♂️

6465 napisał:

Na procesje idź, choć sobie popatrzysz na ładne dziewczyny.

z tymi dziewczynami to tak seee nie do końca...

Opublikowano
8 minut temu, slawek74 napisał(a):

czasem I dłużej niż 25 lat można coś robić nie do końca dobrze... 🤭

No fakt...Marek to nawet przez 30 lat nie umiał zrobić... dziurki w dziurce 🤷🤭

Siemanko...14°...pochmurno...

Opublikowano
52 minuty temu, 6465 napisał(a):

Na procesje idź, choć sobie popatrzysz na ładne dziewczyny. 

Ale i tak większość co tam będzie to w wieku emerytalnym 😣

Opublikowano

U mnie w Boże Ciało, w święta Bożego Narodzenia i Wielkanocy oraz na pogrzebach można w kościele ujrzeć ludzi, których w innym czasie się tam nie zobaczy...w tym głównie młodszych...

No i se zaczyna padać 

Opublikowano

torba na glowe i za ojczyzne -ale przynajmniej za darmo sie zrelaksujesz 

slonce, lato  w pelni,stonka rosnie, grzyb w pszenicy szaleje.

1 godzinę temu, Karol6130 napisał(a):

Się jarek ucieszył jak nic

https://vm.tiktok.com/ZNdDcmwHC/

jak grzeszyla tak pokutowala-ot przyklad prawicowej moralnosci.

ee stonka do rana to juz pewnie padla

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v