Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Qwazi napisał:

7 minut temu, dejmian90 napisał(a):

Sprzedam owijarkę samozaładowczą SIPMA MAJA OS 7531. Rok produkcji 2020. Przebieg 847 bel. Cena 39 000 zł.  Podlaskie okolice Zambrowa. 

@soltys48

daje 20000 i zara że śwagrem będziem 🤪🤭

Opublikowano
2 minuty temu, Strongman napisał(a):

Takich rzeczy się nie mówi bo się nie powiodą.

dokładnie, a jeszcze ci co się dowiedzą będą się śmiali za plecami jak się nie uda. ludzie to świnie 

• Confused 1
Opublikowano
20 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Jakie to inwestycje , zdradź 

Pewno znowu jakiegoś chłopa pańszczyźnianego od gruntu wybawi🤔

• Like 1
  • Sad 1
Opublikowano
38 minut temu, slawek74 napisał(a):

znudziła się 🤔 czy w kość dała 🤔🤭

Nie potrzebna już z powodu likwidacji hodowli.

40 minut temu, soltys48 napisał(a):

Odezwij się proszę do mnie na priv

Nie mogę wysłać Ci wiadomości. Może masz pełną skrzynkę. Sprawdź skrzynkę i wyślij mi wiadomość na priv.

Opublikowano
47 minut temu, dejmian90 napisał(a):

Sprzedam owijarkę samozaładowczą SIPMA MAJA OS 7531. Rok produkcji 2020. Przebieg 847 bel. Cena 39 000 zł.  Podlaskie okolice Zambrowa. 

20250502_105118.jpg

Oj ciężko będzie tę kwotę wyrwać na podlasiu  ,coraz więcej ludzi rezygnuje ,albo przechodzą na pryzmy ,lub na prasoowijarki ,dorzuci drugie tyle i ma jedno z drugim . ,,hobbysta '',to ode mnie odkupił z tylnim ,a co się namiałczał ,no ale w bardzo dobrej cenie kupił ,a i narzekać nie powinien .

Opublikowano
1 minutę temu, kizak napisał(a):

Oj ciężko będzie tę kwotę wyrwać na podlasiu  ,coraz więcej ludzi rezygnuje ,albo przechodzą na pryzmy ,lub na prasoowijarki ,dorzuci drugie tyle i ma jedno z drugim . ,,hobbysta '',to ode mnie odkupił z tylnim ,a co się namiałczał ,no ale w bardzo dobrej cenie kupił ,a i narzekać nie powinien .

Aktualnie nowa kosztuje 57 000 zł więc cena nie jest jakoś mocno wysoka. Oczywiście cena jeszcze do negocjacji.

Opublikowano
57 minut temu, Qwazi napisał(a):

Ode mnie krzyżyka dostał Krzysztof Jakub, w wyniku wyliczanki mojej córci

I moje głosy zdobył. Fajny facet z niego. 

17 godzin temu, Krzysztof81 napisał(a):

Teraz kobiety mają tak nasrane w głowach przez FB IG i inne media że szkoda gadać.

Każda nawet ta o aparycji 3 drzwiowej szafy chciała by księcia z bajki, który będzie obsypywał księżniczke prezentami i zapewniał wygodne życie a w zamian będzie miał w domu samorealizującą się królewne🤮.

Działa w obie strony. Mężczyźni chcą niewiadomo kogo a sami mają mało do zaoferowania

15 godzin temu, konteno napisał(a):

taka mądra to wskaż palcem kto twoim zdaniem powinien a kto nie musi 

jakby nie patrzeć to w wielu przypadkach już za późno i czasu nie cofnie

tam jemu to aby lodzika jaka zrobiła to pewnie starczyłoby i byłby wniebowzięty

@6465pacz gdzie ferdka nie oddawać jakby ci sie zepsuł 

nie każdy ma warunki i nie każdemu rodzina jest priorytetem ,jak widzę jak rodzice sie męczyli jak to sie skończyło to dochodzę do wniosku że ciągniecie tego dalej nie ma sensu niech lepsi (czytaj bogatsi sie wykazują)

Znajoma 6 synów. Wszyscy w opiece zastępczej. Zachodzi w ciążę rodzi i zostawia w szpitalu

• Like 1
Opublikowano
6465 napisał:

Wczoraj dogadałem usługę opryskanie 🌽 od chwasta bo też mi się nie chce. 

1 minutę temu, PAN88 napisał(a):

To znowu lenisz się czy w domu jeszcze 🤔

Nad ranem 1mm deszczu. W maju narazie 71mm powiat miński 

W tym tygodniu ruszę. Czekam na SMS.

chyba Ci płynu do spryskiwaczy dolewali bo stał na stacji tam z tyłu i atrapę przednia miał podniesiona 😀😀😀 a teraz trafisz ze z tym samy. będziesz jeździł czy z innym ?

Opublikowano

Siemka 

Teraz z innej beczki , gorzej bo za darmo 😢

17477467830684054171740637575867.jpg

Godzinę temu, 6465 napisał(a):

Ja tam staram się nie narzekać. Jeżdżę starym autem, pole obrabiam starymi traktorami, pogoda się nie stresuje. Na jedzenie i ubranie jakoś starcza. Zdrowie jakie takie jest. To co tu narzekać. Zawsze mówię że teraz to jest lux. Gorszą biedę pamiętam. 

Mądry człowiek , chętnie się z tobą bimbru napiję 🤝

3 godziny temu, soltys48 napisał(a):

@radekz200Radosław nie jesteś sam

IMG20250520114037.jpg

U mnie na wsi kolega też dzisiaj siał 

• Like 3
Opublikowano
10 minut temu, malaczarna napisał(a):

Mało kto miałby odwagę i talent zrobić taką kampanię. I nikomu się nie narazić nawalając we wszystkich po równo

6 minut temu, Łolek napisał(a):

Siemka 

Pohandlowałeś🤔

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Qwazi napisał(a):

Mało kto miałby odwagę i talent zrobić taką kampanię. I nikomu się nie narazić nawalając we wszystkich po równo

Pohandlowałeś🤔

Nie, mały daje radę, bystrzak jak cholera chociaż naparł się gość na trzy sztuki i mnie kusi 

IMG_20250520_152420.jpg

Edytowane przez Łolek
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, wojtal24 napisał(a):

chyba Ci płynu do spryskiwaczy dolewali bo stał na stacji tam z tyłu i atrapę przednia miał podniesiona 😀😀😀 a teraz trafisz ze z tym samy. będziesz jeździł czy z innym ?

Wyślę ci foto czym jeżdżę. Takie błękitne są tylko 3 w firmie. Ale to czym jeżdżę ma na dachu halogeny dalekosiężne. 

15 minut temu, Łolek napisał(a):

Siemka 

🤝 Pewnie jeszcze nie jeden raz😄

Edytowane przez 6465
  • Like 1
Opublikowano
23 minuty temu, Łolek napisał(a):

Nie, mały daje radę, bystrzak jak cholera chociaż naparł się gość na trzy sztuki i mnie kusi 

IMG_20250520_152420.jpg

No to gitara👍...rodzinka Ci się tam stworzyła. Jak jest dobrze to zostaw. Tą drugą też i w przyszłym roku będziesz pastwiska grodził

Opublikowano
malaczarna napisał:

57 minut temu, Qwazi napisał(a):

Ode mnie krzyżyka dostał Krzysztof Jakub, w wyniku wyliczanki mojej córci

17 godzin temu, Krzysztof81 napisał(a):

Teraz kobiety mają tak nasrane w głowach przez FB IG i inne media że szkoda gadać.

Każda nawet ta o aparycji 3 drzwiowej szafy chciała by księcia z bajki, który będzie obsypywał księżniczke prezentami i zapewniał wygodne życie a w zamian będzie miał w domu samorealizującą się królewne🤮.

Działa w obie strony. Mężczyźni chcą niewiadomo kogo a sami mają mało do zaoferowania

15 godzin temu, konteno napisał(a):

taka mądra to wskaż palcem kto twoim zdaniem powinien a kto nie musi 

jakby nie patrzeć to w wielu przypadkach już za późno i czasu nie cofnie

tam jemu to aby lodzika jaka zrobiła to pewnie starczyłoby i byłby wniebowzięty

@6465pacz gdzie ferdka nie oddawać jakby ci sie zepsuł 

nie każdy ma warunki i nie każdemu rodzina jest priorytetem ,jak widzę jak rodzice sie męczyli jak to sie skończyło to dochodzę do wniosku że ciągniecie tego dalej nie ma sensu niech lepsi (czytaj bogatsi sie wykazują)

Znajoma 6 synów. Wszyscy w opiece zastępczej. Zachodzi w ciążę rodzi i zostawia w szpitalu

o widzę że jest nas więcej

Opublikowano
6465 napisał:

15 minut temu, wojtal24 napisał(a):

Wyślę ci foto czym jeżdżę. Takie błękitne są tylko 3 w firmie. Ale to czym jeżdżę ma na dachu halogeny dalekosiężne. 

15 minut temu, Łolek napisał(a):

Siemka 

🤝 Pewnie jeszcze nie jeden raz😄

a to nie myślałem że granatowym czy tam ciemno niebieskim

Łolek napisał:

Siemka 

Godzinę temu, 6465 napisał(a):

Ja tam staram się nie narzekać. Jeżdżę starym autem, pole obrabiam starymi traktorami, pogoda się nie stresuje. Na jedzenie i ubranie jakoś starcza. Zdrowie jakie takie jest. To co tu narzekać. Zawsze mówię że teraz to jest lux. Gorszą biedę pamiętam. 

3 godziny temu, soltys48 napisał(a):

@radekz200Radosław nie jesteś sam

ładne ogrodzenie a w co to będziesz wstawiał w jakąś podmurówkę i słupki Jońca?

Opublikowano
4 godziny temu, Rolnik1973 napisał(a):

Jak czaskowiecki wygra to tylko w łep pierdolnąć i skończyć te te męki i upokorzenia. 

Czy więcej robisz tym więcej P0 dvpie. 

A Ty już zapomniałeś, jak ta wspaniała partia co popiera tego Twojego obywatelskiego kandydata, 3 lata temu wszystkich po kolei wydy...mała., na paliwie, na węglu, na nawozach, na niekontrolowanym imporcie zbóż z ukry?

Opublikowano
2 godziny temu, Strongman napisał(a):

A widziałeś kogo kolwiek aby nie narzekał.Taka ludzka natura  

Czy tak samo z tym Tuskiem i trzaskowskim jak się zapytasz znajomego dlaczego na niego głosuje to nie umie odpowiedzieć dlaczego 

Ja mimo że jeszcze "młody" jestem , trochę w życiu przeżyłem i uwierz mi że narzekanie to ostatnie czego się podejmuję. Nieraz lepiej, nieraz gorzej ale jakoś sobie radzę i jest znośnie 

• Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano
3 godziny temu, Strongman napisał(a):

Bo ja lubię ludzi słownych co powiedzą to zrobią lub próbują coś robić a nie dostać się na stołek i tylko brać kasę i nic nie robić.

Ciężko większe głupoty usłyszeć czasem...