Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
W dniu 6.05.2025 o 07:29, PAN88 napisał(a):

Ostatni sondaż pokazywał 27 i coś

@stempos1980 Adamie walczysz już z koprem 🤔

Kurde jak ten tydzień w Tunezji szybko zleciał i trzeba wracać do rzeczywistości. Przez weekend majowy spadło 17mm a jak zimno

Dzień dobry

Tak walczy się.

Dzień Dobry 

-5 o 5 rano przy gruncie 

Opublikowano
Godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

No patrz, twoje życzenia się nie spełniają, kolejna noc i nic nie zmarzło, nadawali -5 przy gruncie a jest tylko -0,5 czyli bez strat ;) Dziękuję za życzenia Rysiu, im mi gorzej życzysz tym lepiej mi idzie. xD Możesz mi życzyć suszy ?? Bo jakiś deszczyk by się przydał 🤭

@Rolnik1973 Rysiek życz deszczu 🤣

• Haha 1
Opublikowano
16 godzin temu, malaczarna napisał(a):

120 zł bela siana 

Jeszcze mnie stać,co poradzić,jak mus to mus.

15 godzin temu, slawek74 napisał(a):

a nawozu to nie zapomniałeś posiać🤔 14 bel z nie całego hektara łąki która idzie do likwidacji...

Nie zapomniałem właśnie,ale jest pewne że w tym roku do likwidacji,ten nawóz nic nie pomógł,na jednej łące dopiero trawa rusza w górę,ale na tych co bardziej zależy to gdzie górka to pusto,a jeszcze jak rów czyścili to ziemia na moją stronę i 3m na długości 200m strat 

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał(a):

cimno zimno ponuro. 6 na plusie .

po pierwszych rachunkach za prad jej szczescie sie skonczy..

Po pierwszych może nie ale po 2-3 jak przyjdą mrozy to  entuzjazm opadnie.🤣🤣🤣

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Ludzie cenią sobie wygodę i stać ich za nią zapłacić. Tak że nie będzie tak źle.

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał(a):

cimno zimno ponuro. 6 na plusie .

po pierwszych rachunkach za prad jej szczescie sie skonczy..

Wie na co się pisze. Ma foto i bogatego męża.

Nie byle ciecia 

Opublikowano
22 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

ludzie mają pompy po 5 lat i widziałem rachunki, 1000 zł-1500zl powiedzmy za miesiąc w okresie zimowym za ogrzewanie to duzo? i ręce w kieszeni żadnego brudzenia, żadnego dymu co gryzie w gardło to jest przyszłość 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Już słychać jak były mrozy to pierdolca chcieli dostać pompiarz 🤣🤣🤣

Taaa xD znam co mają pompy i nie narzekają ... pellet po 1500 za tonę lepszy ??

Niektórzy się boją pomp ciepła, zachodnich ciągników ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Teraz, jarecki napisał(a):

też znam osoby co mają pompy i są zadowolone 

Dokładnie, najwięcej o pompach mają do powiedzenia Ci co nigdy na oczy nie widzieli takiego urządzenia ... Ogrzewanie jak każde inne.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
11 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Taaa xD znam co mają pompy i nie narzekają ... pellet po 1500 za tonę lepszy ??

Niektórzy się boją pomp ciepła, zachodnich ciągników ...

5 minut temu, jarecki napisał(a):

też znam osoby co mają pompy i są zadowolone 

Porozmawiamy jak będzie z tydzień -20

• Like 4
Opublikowano
29 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

W takim przypadku najlepszy jest gaz a nie te ustrojstwo.

Siostra ma gaz, piecyk liczy ile wyprodukował kW, jak przeliczyli to na prąd i pompę ciepła to się okazało że za sezon grzewczy przy obecnych cenach prądu pompa wyszła by całe 100 zł drożej za sezon grzewczy...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v