Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

znowu dopadalo. 

w gorach ma 25 cm sniegu spasc..

39 minut temu, tommy66692 napisał(a):

Z tymi wczasami to przesada, jeszcze dużo przede mną ale trzeba dążyć do celu 

na emeryturze bedzies zjezdzil ?? albo tak jak ja po zlikwidowaniu hodowli..

34 minuty temu, 6465 napisał(a):

k**wy mnie zaraziły. Gorączka mi włazi. Dobrze że apteczka jest. A rosołem to by może @jacus poratował. Daleko masz na Nową Hutę?  Spędzam tu nockę bo rozładunek o.8 rano

to z drugiej strony krakowa.. rosolu dawno nie gotowalem.

20 minut temu, 6465 napisał(a):

Za 5 tys. Będziesz miał z224 co nie puści żadnej kostki. 

ile by transport wyszedl,ty w tym obeznany .do 32-070 .u nas to drogo chca a i malo takiego sprzetu.

10 minut temu, Qwazi napisał(a):

wspomnien czar.. juz ojciec ciagnik zapinal.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, jacus napisał(a):

ile by transport wyszedl,ty w tym obeznany .do 32-070 .u nas to drogo chca a i malo takiego sprzetu.

Pewnie z 1,5 tys.  Tak po kosztach samemu.  To by trzeba ogłosić na cliktransie i czekać. 

Może by kto za 1tys. Zawiózł. 

Edytowane przez 6465
Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał(a):

Pewnie z 1,5 tys.  Tak po kosztach samemu.  To by trzeba ogłosić na cliktransie i czekać. 

Może by kto za 1tys. Zawiózł. 

musze sie zastanowic czy jeszcze mi sie chce. ma znajomy prase-ale za wuja nie pojedzie na usluge. drugi odlecial z cena w kosmos.trzeci 2 rok ciagnik naprawia  . w tamtym roku prawie 3 ha odpadly-ucieszylem sie .

sloma juz 2 lata cala idzie w sieczkarnie. ludzi do pomocy malo. do tego ruch na siano maly.

podaj kod to sprawdze . wymiary w necie chyba sa.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jacus napisał(a):

musze sie zastanowic czy jeszcze mi sie chce. ma znajomy prase-ale za wuja nie pojedzie na usluge. drugi odlecial z cena w kosmos.trzeci 2 rok ciagnik naprawia  . w tamtym roku prawie 3 ha odpadly-ucieszylem sie .

sloma juz 2 lata cala idzie w sieczkarnie. ludzi do pomocy malo. do tego ruch na siano maly.

podaj kod to sprawdze . wymiary w necie chyba sa.

99-414. I żebyś się nie zdziwił. Nie jest to sipma z224/1. Tylko miodowa z224. Ale po remoncie podbieracza i adapteru wiążącego tak nie po taniości. 2,5tys go to kosztowało przed cowidem. Ale już z 6 lat nie używana stoi w garażu. 

Edytowane przez 6465
Opublikowano
Teraz, szymon09875 napisał(a):

Nie koniecznie. Import bardzo słabo wygląda aktualnie dlatego tak idą krajowe

Jak cena będzie na żywca to się z Hiszpanii gotowe półtusze przywiezie 🤭

• Haha 1
Opublikowano
4 godziny temu, 6465 napisał(a):

@12PafnucyKoło mnie są do handlu 4 bycki ale nie umiem linka skopiować żeby wkleić.  Nie ma mnie w chałupie bo jak bym był to bym poszedł z powrozkiem i je przyprowadził. 

Kciuk nie działa to i kopii wklej niedzieła 😜😜

Opublikowano
6 minut temu, 6465 napisał(a):

99-414. I żebyś się nie zdziwił. Nie jest to sipma z224/1. Tylko miodowa z224. Ale po remoncie podbieracza i adapteru wiążącego tak nie po taniości. 2,5tys go to kosztowało przed cowidem. Ale już z 6 lat nie używana stoi w garażu. 

Agromet...

Prawdopodobnie że bez przeciwwagi.

Opublikowano
Teraz, marulekk napisał(a):

Kciuk nie działa to i kopii wklej niedzieła 😜😜

Na OLX nie mam kopiuj link w tel. 🤔

Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Agromet...

Prawdopodobnie że bez przeciwwagi.

Z przeciwwagą. Miałem okazję nią pracować siano. 

• Like 1
Opublikowano

@12Pafnucy dziś ok 16 wracałem do domu, z Lublina do Niemiec godzinę jechałem 🙆 kiedy tą carpatie do Lubartowa zrobią bo w godzinach powrotu ludzi z pracy to kurwicy można dostać , szybciej rowerem będzie 

Oby to Jacuś nie przeczytał bo będzie wyśmiewał naszą sieć dróg 

Opublikowano
17 minut temu, 6465 napisał(a):

wstawie na click trans to zobacze ile wyjdzie .

jedyna w bliskiej okolicy.

https://www.olx.pl/d/oferta/prasa-sipma-z-224-CID757-ID14GP71.html?reason=extended_search_no_results_distance

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

To że pod dachem, raz na jakiś czas do siebie...

No i co mi to da, że do siebie po jednej? Wywalisz takiego kloca na środek gumna, obchodź to wokół i i tak nosić w koszykach... 

w worku a nie koszyku możesz małe ilości nawet taki większy uszyć... leń jesteś i zacofany 🤦🤭

Opublikowano
1 minutę temu, marulekk napisał(a):

dziś ok 16 wracałem do domu, z Lublina do Niemiec godzinę jechałem 🙆 kiedy tą carpatie do Lubartowa zrobią bo w godzinach powrotu ludzi z pracy to kurwicy można dostać , szybciej rowerem będzie 

W ciągu dwóch lat...

Muszę przyznać że ostro ruszyli...

Często wale bokiem, na kamionkę w Firleju...ale kawałek drogi od Firleja...tragedia...

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jacus napisał(a):

spokojnie tylko sprawdzam..bez dat 🤣

Powiesz ile z ciekawości. Powiem ci że lepiej wygląda nisz to co wystawiłeś. Ona zawsze we suchym garażu stała. 

Edytowane przez 6465
Opublikowano
Godzinę temu, 6465 napisał(a):

k**wy mnie zaraziły. Gorączka mi włazi. Dobrze że apteczka jest. A rosołem to by może @jacus poratował. Daleko masz na Nową Hutę?  Spędzam tu nockę bo rozładunek o.8 rano

Gdzie rozładunek?

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał(a):

Powiem ci że lepiej wygląda nisz to co wystawiłeś. Ona zawsze we suchym garażu stała. 

Jacuś bliżej banderlandu, a tylko tam jadą teraz kostki, no i może trochę do bogatej Polski A xD 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v