Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, marulekk napisał(a):

U mnie właśnie kopią światłowód na kolonie z dala od centrum i to chyba cala gmina będzie tak miała nie tylko "po szosie"

U mnie raczej nie puszcza... Szukam mobilnego internetu

Opublikowano
2 minuty temu, malaczarna napisał(a):

U mnie raczej nie puszcza... Szukam mobilnego internetu

Puszczą puszczą będzie projekt firma się zgłosi i wszystkie domy będą musieli podłączyć , u nas kopią nawet dla takiej minikolonii gdzie trzy domy są z czego jeden to jest w ogóle oddalony i nawet tam kopią, jakby sam właściciel na własną rękę chciałby tam światłowód założyć to by go kosztowało 60 000zł a tak niech Ursula daje

Opublikowano

No i bycek z rana kupiony...

Jakieś szaleństwo się dzieje...

Takiego ssania na cielaki to nie pamiętam...

Godzinę temu, 6465 napisał(a):

A ja jeszcze dziś w polu popracuje.

Jak tam ronia?

Opublikowano
11 minut temu, radekz200 napisał(a):

Karol nie zrozumiem ciebie nigdy 😂 kupiłeś siewnik za 50 tys a siejesz starym lejkiem 😂

A gdzie Ty tam lejek widzisz🤔...

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, radekz200 napisał(a):

Karol nie zrozumiem ciebie nigdy 😂 kupiłeś siewnik za 50 tys a siejesz starym lejkiem 😂

Wystarczy czytać ze zrozumieniem

I nie mam żadnego siewnika za 50 tys, wszystko co sieje i rozsiewa nie jest nawet tyle warte

W Kolnie wczoraj samolot przeleciał, trochę szybciej leciał i bloki się zatrzęsły, szyby z okien wypadły 

Ludzie w szoku som

Opublikowano
24 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Jak tam ronia?

Paluchem ruszyć nie mogę. Wczoraj napisałem znajomemu że mi ją ginekolog badał. To napisał że był z córką w Łowiczu z ręką i też mu powiedzieli że cała. Na drugi dzień pojechali do Sochaczewa i okazało się że złamana.

• Confused 1
Opublikowano
8 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Wystarczy czytać ze zrozumieniem

I nie mam żadnego siewnika za 50 tys, wszystko co sieje i rozsiewa nie jest nawet tyle warte

W Kolnie wczoraj samolot przeleciał, trochę szybciej leciał i bloki się zatrzęsły, szyby z okien wypadły 

Ludzie w szoku som

Widzisz, ty na swojego robiłeś pół roku, ja miesiąc i każdy ma adekwatny do potrzeb. Fajny to był zakup. Teraz jeszcze prasę do żniw wyhaczyć.

Opublikowano
7 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Widzisz, ty na swojego robiłeś pół roku, ja miesiąc i każdy ma adekwatny do potrzeb. Fajny to był zakup. Teraz jeszcze prasę do żniw wyhaczyć.

Kverneland 33200 w 2023r

Rcw 7000 w 2022r

Gras rol 650 w 2010r 

Stegsted 2100 w 2001r

Ja się do Radka nie przyrównamy, to jest bamber, 27 ha plus wycięty las to pewnie z 30+ ma

Opublikowano
25 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Jest lux z224. Chłopak zrobił kapitalny remont , sprawował w sumie z 20ha wiąże super był byś zadowolony. 

Opublikowano
Teraz, 6465 napisał(a):

Jest lux z224. Chłopak zrobił kapitalny remont , sprawował w sumie z 20ha wiąże super był byś zadowolony. 

Ale na pewno będzie chciał 4-5 tysięcy + a tyle nie dam.

16 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Kverneland 33200 w 2023r

Rcw 7000 w 2022r

Gras rol 650 w 2010r 

Stegsted 2100 w 2001r

Ja się do Radka nie przyrównamy, to jest bamber, 27 ha plus wycięty las to pewnie z 30+ ma

UG 2 plus krój 850zł w 2022.

Siewnik bodajże 2300 czy 2400 w 2022.

Lejek 600 w 2024.

Opublikowano
32 minuty temu, 6465 napisał(a):

Paluchem ruszyć nie mogę. Wczoraj napisałem znajomemu że mi ją ginekolog badał. To napisał że był z córką w Łowiczu z ręką i też mu powiedzieli że cała. Na drugi dzień pojechali do Sochaczewa i okazało się że złamana.

Proponuję USG. Mój mąż bark przeswietlenie zrobił nic nie wyszło a na USG litania całą i maju operacja

Godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Jak tam ronia?

Ile i jaki?

Opublikowano
malaczarna napisał:

9 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Blisko, handlarz...

Telefon za telefonem by kupić...ludzie poszaleli...

Ciekawe skąd przytachal. Ile ma dni? 1100?

chcesz takiego 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v