Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

-5 po pieknym dniu.  25 kw zrobilo.

10 godzin temu, Krzysztof81 napisał(a):

To w Polsce B, to w Polsce - w bogatej Galicji to helikpterami pewnie latają.

A co ty profesje zmieniłeś i zostałeś cieciem na policyjnym parkingu?

u was policja nie lata helikopterami ??

kurna -sprawdzliem ..nawet  tu jestescie w czarnej d*pie.

2 godziny temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Ojciec to co innego. Zdrowy był, przede wszystkim. Do 67 roku życia nie znał co to szpital.

U mnie nie miałaby dbać o siebie. Ani o mnie. Prosta, biedna, bez wyższych uczuć, bez potrzeb (w tym seksualnych) i nie myśląca. Aby tylko robiła co się powie. Ale takich nie ma a nawet jeśli są to nie mam ani chęci ani sił szukać.

Nie uśmiecha mi się płacić ponad trzy koła za nową Stigę...

to uderzaj do warszatow trerapii zajeciowej..tam znajdziesz odpowiednia kandydatke.

Nie. Wypisałem się.

No i na co mi takie coś? Nie lepiej samemu, w spokoju dosiedzieć niż mieć takie coś, wymagające spędzania z nią czasu, wspólnych wyjazdów?

a ja cie wygladalem na relacji w kronice....pokazywali coroczne spotkanie pszczelarzy

To te oszołomy tutaj się wiecznie czepiają. Nie potrafisz tego zauważyć? Ciągłych wtrętów, nagabywań, głupich pytań? 

a co bidaki  maja robic ??  gdzie i z kim moga sie rozerwac ?? gdzies pojechac,cos zobaczyc cos przezyc..

Opublikowano
12 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

-7...chłodnawo...

🙋🤝 

Jak tam?

Mata dzisiaj wolną sobotę?🤔

A gdzie tam

Po obrządkach, kończę śniadanko i w drogę 

Gdzie te zapiekanki zajadę spróbuję?

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Baks00 napisał(a):

Gdzie te zapiekanki zajadę spróbuję?

We Lubartowie, w takiej obskurnej czerwonej budce obok Rosmana.

Późno otwierają.

No ale zapiekanki smaczne. 

Ooo....-8 sie nawet zrobiło🥶

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano

🤝 🙋‍♂️

-8°

🕯️ _____✝️ _____🕯️ 

😣 ⚒️ 🔨 ⛏️ T i T i UvdL i tych co P0 głosowali na P0wstanie uśmiechniętych koalicjantów i tych wyborców co nie P0szli a mogli przeciw uśmiechniętym koalicjantom 

P0zostaym Szczęść Boże 

• Haha 1
Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

🤝 🙋‍♂️

-8°

🕯️ _____✝️ _____🕯️ 

😣 ⚒️ 🔨 ⛏️ T i T i UvdL i tych co P0 głosowali na P0wstanie uśmiechniętych koalicjantów i tych wyborców co nie P0szli a mogli przeciw uśmiechniętym koalicjantom 

P0zostaym Szczęść Boże 

wez większy młotek i Rafała wczoraj mi przysłał laurkę z Warszawy na 300zl bo do poarkometru nie wrzuciłem albo wrzuciłem za mało rozumie 100zl ale 300zl dla człowieka z prowincji

• Haha 2
Opublikowano
5 minut temu, wojtal24 napisał(a):

do poarkometru nie wrzuciłem albo wrzuciłem za mało rozumie 100zl ale 300zl dla człowieka z prowincji

Bo to właśnie przez Ryśka nie lubi Rafau ludzi z prowincji xD

• Haha 1
Opublikowano
11 godzin temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Żaden człowiek nie jest warty. To tylko wyobrażenia niektórych i wzniosłe hasełka. Życie to zwykła, nic nie warte egzystencja, tylko niektórym wydaje się, że jest ważne, cenne a prawda jest taka, że człowiek to po prostu zwykły trybik. Nie ty to inny. 

Ale można sobie w jakiś sposób ta egzystencję umilić. Ty lubisz spokój i swoje towarzystwo, kto inny latać co dzień za inna kobieta a jeszcze inny za hektarami i tak bez końca można wymieniać. 

2 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

-7...chłodnawo...

🙋🤝 

Jak tam?

Mata dzisiaj wolną sobotę?🤔

A skąd. 

Na dziś zajęć w UJ, moze się coś kupi jak trochę szczęścia będę miał 🤔

• Like 3
Opublikowano

@ChłoporobotnikŻycie jak w Madrycie, miał być szybki kurs na Hiszpanie z przerzutem w Holandii a ja od wczoraj czekam na ładunek w Belgii 😆😆

Iam nadzieję że dziś pracują, bo na razie w oknach ciemno. 

Ale jest nadzieja, bo zajechał przed chwilą jakiś Polak z Łosic 

• Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, konteno napisał(a):

prasa mówi co innego

Prasa kłamie...

7 minut temu, 6465 napisał(a):

@ChłoporobotnikŻycie jak w Madrycie, miał być szybki kurs na Hiszpanie z przerzutem w Holandii a ja od wczoraj czekam na ładunek w Belgii 😆😆

Iam nadzieję że dziś pracują, bo na razie w oknach ciemno. 

Ale jest nadzieja, bo zajechał przed chwilą jakiś Polak z Łosic 

Współczuję, to trzeba lubić, jak mnie nie było dwa dni w chałupie to już mnie skręcało więc od 10 lat nie opuściłem włości na dłużej niż 12-14 godzin.

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano
11 godzin temu, jacus napisał(a):

co bidaki  maja robic ??  gdzie i z kim moga sie rozerwac ?? gdzies pojechac,cos zobaczyc cos przezyc

I co ty cudaku przeżyjesz?

Że wyjedziesz od tej kupki gnoju u siebie to takie przeżycie?😂😁😂😆

• Haha 1
Opublikowano

trzeba bylo wziac ulge na karte duzej rodziny albo niepelnosprawnego i nie bylo by problemu.

tauron nawet w radio info puszcza-ale bez szczegolow...

-7 w nocy,teraz idzie w gore i piekne slonce dalej.

10 godzin temu, pedro2 napisał(a):

Placek czemu zrobiliście gnojownik na środku podwórka? 

Nie można było za oborą tak jak w cywilizowanym świecie?

napisz skad jestes to pogadamy... na tym sie dyskusja z asami wschodniopolskimi konczy..😂

a czemu od was mlodzi uciekaja, madrzejsi wyjezdza ?? czemu wymieracie ??

taki kraj,takie warunki, nie da sie inaczej. z tylu brak miejsca.. 

kazdy tak ma lub mial.. 

dzialki male ,ludzi pelno...zadnego wyboru ..

1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

I co ty cudaku przeżyjesz?

Że wyjedziesz od tej kupki gnoju u siebie to takie przeżycie?😂😁😂😆

a ty co ?? byles gdziekolwiek z zona .dziecmi,wnukami ?? 

kiedy byles z cala rodzina na wycieczce ?? z dziecmi na urlopie .wakacjach ?? 

masz syna  w wieku moje corki ile razy byle z nim gdziekolwiek na pare dni ?? jakies wakacje ,wyjazd?? nawet zoo,, wystawa multimedialna ??

ja juz krow nie mam ponad 6 lat.a was nadal podnieca plyta obornikowa...zaden nie ma ??

kompleksy nie sa najlepszym sposobem zycia...

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v