Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
29 minut temu, PAN88 napisał(a):

Pisz za siebie 🤣 mnie zajęte nie interesują.

Siema tydzień wolnego zakończony. Dzisiaj i jutro trzeba trochę w gospodarstwie ogarnąć. Znowu mąki zrobić itp bo itd źle mi się kojarzy 🤣

@6465 krokodylki już Cię trzymały 🤔

Polskie nie. Raz guardia civil , raz douana we Francji 

Opublikowano
Godzinę temu, Strongman napisał(a):

Mieliście tel bilans 40 latka.

2 godziny temu, Karol6130 napisał(a):

może jakiś program trzeba rozliczyć, może coś padło a nie ma pieniędzy na drugie 

Kurna...to fajna rozmowa...

... nie pozostaje nic jak...olać i zapomnieć...

• Like 1
Opublikowano
malaczarna napisał:

2 godziny temu, wojtal24 napisał(a):

to nie mogą patrzeć na Ciebie ?

E tam nie ma na co

@Qwazi https://zrzutka.pl/56ukzx?fbclid=IwY2xjawIRnBZleHRuA2FlbQIxMQABHRBCxjVRFCLsyOCXYRzgDYKtHmk4PU9eI5jTe1W4NFQanQP5hHru7H7-pw_aem_VlqHPiVaogHA2pAw_btu3w nie policjant a zwykły człowiek... On usypiał córkę i zasnął z nią. Lila się obudziła i zaczęła krzyczeć że tatuś jest zimny

podejrzewam że jest jest

Opublikowano
8 godzin temu, wojtal24 napisał(a):

a Sęp z Żebrowskim oglądałeś?

Coś mi się kojarzy ten tytuł, ale nie pamiętam. Trzeba by spojrzeć i pamięć odświeżyć 

48 minut temu, malaczarna napisał(a):

E tam nie ma na co

@Qwazi https://zrzutka.pl/56ukzx?fbclid=IwY2xjawIRnBZleHRuA2FlbQIxMQABHRBCxjVRFCLsyOCXYRzgDYKtHmk4PU9eI5jTe1W4NFQanQP5hHru7H7-pw_aem_VlqHPiVaogHA2pAw_btu3w nie policjant a zwykły człowiek... On usypiał córkę i zasnął z nią. Lila się obudziła i zaczęła krzyczeć że tatuś jest zimny

Policjant też zwykły człowiek. Coś więcej na temat tego Tadzia...czym się zajmował? Bo na FB licho z informacjami 

Opublikowano

Co w tej Polsce się dzieje

Żeby z okolic Zambrowa dzwonili za cielętami do lubelskiego 

Mówi że 200 trzyma, że ci co sprzedawali to zostawiają bo jak niebieski język wejdzie to za odszkodowanie ciągnik sobie kupią 

Żeby się tam nie zdziwili czasem 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Lejesz w baniak z kranikiem. Do kieliszka kostka cukru, puszczasz żeby delikatnie kapało i rozpuściło cukier.

Dziewczyny w akademiku mówiły na to kroplówka.

Edytowane przez Buszmen11
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, 6465 napisał(a):

Który się na takie winko pisze? Poczęstuje po kałamarzu 🤭

IMG_20250206_125603.jpg

Dwa weź 🤣. Kurde jednak w pracy poza domem to ja odpoczywam. A tutaj cały czas coś. Dobrze że teraz czas znalazłem coś zjeść 

Edytowane przez PAN88
Opublikowano

@Rolnik1973....tak se myślę....bo zdarza mi sie..

Odnośnie świec...

Mówisz że kupujesz te na trzy...

One jak jedną zaspawa, to dalej iskrę da?

Tak mi się zdaje, że chyba nie...

Skoro jest ...zwarcie, to inne elektrody też prądu nie dadzą....chyba...

Tak tylko się zastanawiam...z ciekawości...

Irydowa póki co działa....tak jak by skuter lżej odpala...

Przyrostu mocy nie odczułem...🤭

28 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

@6465 chyba za dużo tej berbeluchy nabrałeś, bo na pakę się paleta nie zmieściła xD

image.png

...oj aby inspekcja nie zobaczyła...🙆

@yacenty, chyba coś af trochę się popsuło...

Biorąc aktywność, cała aktywność...się nie odświeża...

Czytać co nowego, da się jedynie przez jakiś temat czy galerie...

...miło by było, jak byś coś zechciał podziałać i dało się odświeżać po dawnemu...

...a może to tylko ja mam takie niedogodności...🤔

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Dla mnie to paskudne jest, ale co kto lubi.

..ty cały na opak.

Cieszy co innych smuci, smakuje to co nikomu....w pogodzie , to by powiedzieli...anomalia...🤭

Opublikowano
33 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

..ty cały na opak.

Cieszy co innych smuci, smakuje to co nikomu....w pogodzie , to by powiedzieli...anomalia...🤭

Przynajmniej mam swoje zdanie a nie powtarzam po innych.Płynąć z prądem jest najłatwiej. 

Nie lubie anyżu po prostu, tego uzo czy absyntu. Kilka lat temu miałem okazje pić taki prawdziwy ale to trzeba mieć zaparcie. W tej kwesti jestem jak Pioter - jak pić to dobry bimber, najlepiej swój a nie jakieś wynalazki. Po drugie w kwestii produkcji żywności trochę się uczyło i widziało z czego jest to robione. Ja nie jestem wrażliwy jak co niektórzy znajomi co po wizytach czy praktykach w niektórych zakładach nie dotykają określonych produktów.

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Nie lubie anyżu po prostu, tego uzo czy absyntu. Kilka lat temu miałem okazje pić taki prawdziwy ale to trzeba mieć zaparcie. W tej kwesti jestem jak Pioter - jak pić to dobry bimber, najlepiej swój a nie jakieś wynalazki. 

Często się nie zgadzamy, ale tu 💯 % poparcia, nie ma nic lepszego w alkoholach wysokoprocentowych niż dobrze zrobiony bimberek.

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, Rolnik1973 napisał(a):

Ja mam w piłach 3 elektrodowe

Dobre bo 3 elektrod na raz nie zaleje

Któraś akurat złapie

do chinskich pił dobre bo tam to notoryczne , markowe piły nie zalewają za bardzo 

21 godzin temu, malaczarna napisał(a):

przebijcie dwóch krowiarzy u mnie obaj po 5 córek mają. Czekają na zięciów jak na zbawienie

znajoma z roboty też ma 4 siostry , wszystkie do miasta poszły choć ona najmłodsza najpierw wpadke zaliczyła a później za mąż wyszła i najgorzej trafiła bo mąż po zawodówce i do roboty na czarno chodzi w kratke , a na 15ha pare krów i 2h tytoniu i c330 nikt nie był chętny i w dzierżawe poszło dla bauera

13 godzin temu, Krzysztof81 napisał(a):

Nie chciał bym tych córek i tych krów. Nie ma gorszej hodowli jak krowy. 

pójdą do miasta i ojciec zwinie chyba że przy tym robią dziewczyny na codzień to się ktoś przypałęta 

w okolicy gościu ma 5 córek i 2 synów , gospodarstwo na jednego co w domu z żoną i 2 dzieci , 2 rozwiedziony pomaga 

2 dziewczyny co się uczą jeszcze i w domu siedzą to pomagają na codzień a 3 starsze w mieście pracują to im ojciec kawalerki kupił , do tego  te miastowe przyjeżdżają doić pomóc jak w sezonie robota i chłopy zajęte

13 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

Weź taka robotę wytrzymaj....to jest dopiero mordęga...🤷

na 4 literach 8 godzin niby na produkcji i sie rękoma namacham ale w biurze oczy sie psują bardziej 

Opublikowano
12 godzin temu, malaczarna napisał(a):

Ciotka ma 3 synów każdy z rozwódka z dziećmi się związał. Jeden nawet 10 lat starsza od niego ma i bez ślubu żyją

znam ten temat doskonale z pracy 

ccf5ee49-0d83-4da5-8e22-d6fd401a9d94.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v