Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Jakoś mi to bardzo nie przeszkadza. Ale jak by było zrobione to zawsze lepiej. 

Teraz, Nieustraszony1044 napisał(a):

Co ,nie stać 🤭

A czy stać czy nie stać to chyba bym wolał kupić motor niż nowy błotnik 😁

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Klejem na gorącą połatać.

Odpadnie to jest jakiś dziwny materiał ale do zrobienia trzeba od spodu podkład robić usztywnić i trochę się pobawić 

Opublikowano
1 minutę temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Mój następny Ursus  będzie miał plastikowe 

A ja tam jestem zadowolony, że nie mam plastiku i wcale za nim nie tęsknię 🤷

• Confused 1
Opublikowano
13 minut temu, 6465 napisał(a):

Jakoś mi to bardzo nie przeszkadza. Ale jak by było zrobione to zawsze lepiej. 

A czy stać czy nie stać to chyba bym wolał kupić motor niż nowy błotnik 😁

na trytytki dawaj 😜  

• Haha 2
Opublikowano
47 minut temu, Qwazi napisał(a):

Już wczoraj Cię miałem prosić, żebyś tego linka podrzucił. Zamawiam. Namówiłeś mnie już wcześniej, tylko mi zeszło. Ale co się odwlecze...na imieniny se sprawię...a co😎

@6465 Tomek koło Ciebie coś takiego robią gdzieś tam...doładowuje fajnie, ale do rozruchu to to nie jest...żebyś się nie skusił czasem

IMG_20250121_200036_056_LL.jpg

moja samoróba ładuje do tylu choć 3x wieksze aku w traktorze tylko do 15,5 podciągnie 

IMG_20250119_130458.jpg

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Klejem na gorącą połatać.

Na takie zszywki wtapiane zrobić, zaszpachlować i prysnąć lakierem. Ewentualnie jak estetyka nie jest ważna to poprzestać na 1 etapie.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
4 godziny temu, Elon napisał(a):

U nas mało kto kupił, inne wydatki były.

Ciagnik kupiłem. Właściwie dwa.

Podobno lepszy jesteś od jakiegoś lulka a ciągników i nawozu w jednym czasie nie kupić 🤔.  Oj motasz się 🤣

• Haha 5
Opublikowano
9 minut temu, PAN88 napisał(a):

Podobno lepszy jesteś od jakiegoś lulka a ciągników i nawozu w jednym czasie nie kupić 🤔.  Oj motasz się 🤣

Może lulek ma 1ha i C-330 a nasz żydek 2ha C-330 i C-360 xD 

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
  • Dodaj nową pozycję...
v