Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, pawel86lhr napisał(a):

W pierwszym lepszym sklepie z częściami do traktorów 

Chyba nie tak łatwo, bo to nowy ursus. 

Ucierpiał sam tłumik, czy kolektor? 

Nie da się go naprawić?

Jak jest to próbować szukać po numerze katalogowym jak jakiś katalog jest dostępny. 

Na początek jakiś większy sklep i szukać co mają podobnego na miejscu, bo w internecie nic nie widać na szybko. Ewentualnie od czegoś z takim Perkinsem, albo szukać gdzie zajmują sie produkcja  tłumików i może coś dobiorą, zrobią na wzór, albo naprawią. 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez mrugolek
      Witam. Od jakiegoś czasu podczas ruszania pod obciążeniem ale i czasem na pusto gdy puszczam sprzęgło to szarpie i słychać zgrzyt. Co może być przyczyną ? Mam nagrany film ale nie mam jak go tutaj wstawić.
    • Przez flywin
      Witam czy URSUS 10014 H jest już na common rail? czy dalej na Pompo wtryskach

otóż bo waham się miedzy URSUS 10014 H a Belrarusem 1025.4
      Belarus ma na 100% common rail BOSH'a

różnica $ 10k PLN Belarus tańszy

Druga rzecz jak jest z dostępnością cześći cenowo do URSUS 10014 H
      jak ogólnie one się sprawują czy jest sens w ogóle zawracać sobie gitary o URSUS 10014
      Jak się sprawują te Silniki Perkinsa? spalanie itd.
    • Przez Maciejk
      Witam wszystkich, odkręcałem pompę wtryskowa w c 360 3p i gdy zakręciłem wyrobiłem gwint w bloku silnika na 1 otworze macie może jakieś pomysły jak to naprawić, czy jest potrzeba to naprawiać?
    • Przez kalwas9710
      Witam, 
      Posiadam ursusa c-385 z Lublina jako ciągnik główny na gospodarstwie. Maszyna ma 8 lat i przepracowane niemal 4000mth. Ostatnio dość często zaczęło mi użrywać linkę od sprzęgła, sprzęgło wciska się ciężko, a gdy naciskam pedał słychać jak coś przy sprzęgle piszczy. Ciągnik jest wyposażony w ładowacz czolowy i w ładowaczu zrobił pewnie 3/4 tych godzin, które ma nakręcone więc sprzęgło było dość często używane. Pytanie jest następujące, co mogło się zepsuć? Ja obstawiam łożysko wyciskowe i docisk. Oraz drugie pytanie jakie sprzęgło do niego zakupić?(chciałbym znac cenę)
      Dodam, że ciągnik jest z silnikiem Perkins IIIB.

• Przez HISZPAN
      Witam,
      potrzebuję tabliczkę z przedniego mostu żeby zamówić łożysko, uszczelniacz i inne rzeczy do zwolnicy.
  • Dodaj nową pozycję...
v