Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam wszystkich.

Czy są na forum może posiadacze tych modeli Kirowca? Chciałbym zapytać o wasza opinie na temat tych ciągników bo poczytuję jakiegoś konia pociągowego do grubera talerzówki itp. Jak z częściami do nich w obecnej chwili i czy warto patrzeć na K701 czy lepiej K700 bo patrząc po ofertach sprzedaży to jest więcej K701. Za każdą opinię dziękuję 

Opublikowano

K-700 to stary model (opadająca maska ku przodowi) i z niektórymi  częściami do niego mogą byc problemy, ale w ogłoszeniach pewnie jest K-700A i K-701. Te różnią sie praktycznie ilością cylindrow silnika i mocą 

Opublikowano

Zgadza się. Faktycznie są to K-700A, napisałem bardziej ogólnikowo. Są jakieś poważne różnice między K-700A i K-701 w skrzyni mostach czy jakichś innych elementach oprócz oczywiście silnika? Jeżeli chodzi o silnik i resztę nadal jest jakaś w miarę sensowna dostępność części czy jedyny ratunek to druga sztuka jako dawca?

Opublikowano

Dokładnie jak wyżej kontaktuj się z nim u niego na kanale jest dużo o tych ciągnikach. 

Jak tylko na pole to wydaje się jakaś opcja duży ciężki moc ma klimę dołożyć. Tylko trzeba się liczyć z tym, że to jednak wypracowane sztuki.

Opublikowano

silnik jamz to części są bez problemu, bo ten silnik był montowany od traktorów przez wozy bojowe po auta ciężarowe i wiele innych, z wojska można całe skrzynie z częściami do silnika kupić za grosze tylko trzeba śledzić ogłoszenia agencji mienia wojskowego. Kupujesz taki pakiet i masz zapas na całe życie, co do innych części to na pewno za wschodnią granicą bez problemu do dostania.

Opublikowano (edytowane)

Oglądałem sporo na jego kanale ale skontaktować się raczej z nim może być ciężko pewnie nie jeden by chciał pogadać a pracy to on też ma sporo. Przeglądając oferty z zagranicy czy to ze wschodu czy z zachodu zauważam że dużo więcej do kupienia jest K-701 nic K-700A. Jest duża różnica w spalaniu między tymi silnikami? Czy ogólnie dostępność części do V12 jest dużo gorszy niż do V8?

Ciągnik byłby głównie użytkowany przy gruberze talerzówce czy może pługu o ile obracany można by była jakoś sensownie ustawić do tego ciągnika. Także typowy wół pociągowy. Mam to szczęście że praktycznie mam wszystko w jednym kawałku ale jest tego trochę i szukam czegoś co by przyspieszyło pracę ale żeby nie wydać majątku bo sam zakup zachodniego używanego wychodzi tyle że można kupić K-701 i kilka sprzętów do niego 

Edytowane przez Ghost13
Opublikowano

Napisz e maila ja bez problemu z nim pisałem jak dżona robił na temat wtryskiwaczy i przerabiania rurki do klimy choć na filmie mówił, że pasuje. Daj w tytule e maila kirowiec k 701 czy coś może to go przyciągnie.

Opublikowano

Jak kolega ogarnia rosyjski, albo ma przeglądarkę z funkcją tłumaczenia to na temat napraw można znałeś sporo informacji na forum fermer.ru

Np. Wątek o skrzyniach biegów

https://fermer.ru/forum/rtm-remontno-traktornaya-masterskaya-selskohozyaystvennaya-tehnika/244547?page=71

Niestety na temat kirowca jest tam wszystko porozrzucane i potrzeba naprawdę  sporo czasu na wczytanie się. 

Po założeniu konta nie wiem jak obecnie traktują kogoś z zachodu. 

Kiedyś byli tu na forum jacyś użytkownicy kirowca ale nie pamiętam loginów i czy jeszcze są aktywni.