Skocz do zawartości

Najlepszy samochód do 3000zł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki proponujecie samochód do 3000zł w miarę popularny i w miarę tani w utrzymaniu. Może być gaz lub diesel. Najlepiej jakby miał tak od 80KM w górę (75 minimum). Oczywiście ma mieć 4 drzwi (kombi, sedan, hatback bez różnicy) i nie za duży.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Za tą kasę chyba najlepszy będzie polonez, można wyrwać jakiegoś z powyżej 1995 roku, i to na gaz, części w miarę tanie, i co najważniejsze większość napraw można zrobić samemu.

W końcu ktoś musi być patriotą :blink:

Opublikowano

Za tą kasę chyba najlepszy będzie polonez, można wyrwać jakiegoś z powyżej 1995 roku, i to na gaz, części w miarę tanie, i co najważniejsze większość napraw można zrobić samemu.

polonez...dobre :blink:

punto, golf3, astra1,polo,civic, w dowolnej kolejności

Opublikowano

@jaro u nas czasami to na podwórku stoi 3szt mondeo, jeden 1 generacji wujek ma już chyba 10 lat, znaczy miał jednego pojeździł kilka latek oddal dla córki i kupił sobie prawie identycznego i nie narzeka a wręcz chwali a jako stary mechanik mający swój warsztat już od ładnych kilku lat wie co mówi, szwagier ma z 97r i jeździ nim już ponad rok ii zrobił ok 30-40tys i nic się z samochodem nie dzieje a wymienił tylko klocki hamulcowe, swojego mamy za krótko by coś o awariach powiedzieć

Opublikowano

Za takie pieniądze dobrego nic w zasadzie nie kupisz co do fordów raczej bym unikał diesle to badziewie benzyna nie lubi gazu budy też lipa. Z opla może astra 1 w benzynie z vw passat b3. Zastanów sie nad nissanem primera mocne silniki 1,6 tolerują gaz i blacharka niczego sobie. Generalnie cięzko trafic cos dobrego.

Opublikowano

Mercedes 123 :blink: znam polecam i koni 95 przy 3litrach diesel to chyba za dużo więc mercedes 190 o pojemności 2000ccm 75KM 8L/100km to jest max. Niektóre merce 124 ale przy 2000ccm to są muły. i naprawdę kupisz do 3000zł jakąś 190tkę w bardzo dobrym stanie i kto zaprzeczy niech się schowa bo się nie zna. Lejesz i jedziesz, w rodzinie w jednej wiosce u wujków mamy cztery 190tki i nic nie dokładamy poza wymianą konćówek drążka co jest normalne w każdym aucie. A renault i inne wynalazki niech się chowają. Do tej sumy to jeszcze audi 80 B3 a reszta to małe puszki

Opublikowano

Benzyna to badziewie :blink:

Odkąd przejechałem się mercem diesel dla mnie górą, wolnossące długowieczne a Turbo to już wiadomo że tyle nie posłuży. Ale te silniki pod każdą postacią: uturbioną czy nie przeżywają benzyniaki i są lżejsze w utrzymaniu pod względem spalania

Opublikowano

Kto miał forda w dieslu temu uzasadniac nie trzeba silniki te sa starej konstrukcji są problemy z rozruchem zimą siadaja pompy wtryskowe, dynamika pozostawia tez wiele do zyczenia. O rozruchu diesla mercedesa 123 czy pierwszych 190 lepiej nie pisać zresztą nie wiem czy za 3 tys kupisz jakis egzemlparz w wmiare dobrym stanie nie zrzarty przez korozje i z silnikiem w którym nie zrobiono juz kilku remontów kapitalnych. Jesli stare auto to tylko benzyna w dieslu ewentualne naprawy będą duzo droższe.

Opublikowano

Co Ty wiesz :blink: 190tka za tą kase nie jest zżarta, im się remontów nie robi bo nie potrzebują, 1000000km robią więc o naprawach nie ma mowy, pierścienie się wymienia ale to zależy od poprzedniego właściciela czy dbał bo my w rzadnym nie wymienialiśmy. Pompy to jeszcze oryginały :huh: !!

A zimą palą jeśli woda nie zamarznie hehe ale jak tankujesz u prywaciarza to tak jest