Feliks00

Problem z podniesieniem agregatu

Polecane posty

Feliks00    0
Napisano (edytowany)

Witam, pojawił się taki problem, dość dziwny a mianowicie posiadam Belarusa 1025.2 107 km i postanowiłem kupić agregat bezorkowy do niego, no i wiadomo ze starałem się dobrać to tak żeby ciągnik sobie poradził z nim w robocie, tym bardziej, że w moim rejonie występują gleby zarówno lekkie jak i naprawdę ciężkie. A więc wybór padł na agregat o szerokości 2.20 metra, długości mniej więcej 3 m, podwójne talerze z tyłu oraz wał daszkowy. Zestaw ten ma rzekomo ważyć około 1350kg. Natomiast ciągnik katalogowo ma mieć udźwig tylnego tuza 4500 tony więc teoretycznie powinien podnieść. Po przyprowadzeniu maszyny zdjąłem ją ładowaczem czołowym, tym samym ciągnikiem a następnie zapięło się ją, podniosło i wywiozło na ogród. Wczoraj chciałem ją zapiąć i przetestować w polu ale niestety ciągnik jej nie podniósł... jeszcze na początku ją podniósł tylko tak nie jakoś wysoko ale podniósł, opuściłem ponownie bo coś tam sprawdzałem jeszcze, podnoszę po raz kolejny a tu klops wcale nie podniesie, no może minimalnie cos tam ulżył ale ogl to nie podniósł. Oleju dolałem żeby się stan zgadzał ale nic to nie pomogło. Dla porównania talerzówkę 3 m z wałem daszkowym która jest no trochę  krótsza niz ten agregat, wiadomo, podnosi bez żadnych problemów, stawia na sztorc prawie że, talerzówka będzie troche lżejsza o 200 kg i ten wał daszkowy ma delikatniejszy niż przy agregacie. I teraz się zastanawiam gdzie leży problem czy w ciągniku coś brakuje, przycina się czy rzeczywiście ten zestaw jest za duży dla tego ciągnika. Czy pompę należy podkręcić, szczerze nie wiem ale chyba powinno się dać w tych ciągnikach podkręcić pompę. Dlatego zwracam się do was z uprzejmą proźbą drodzy użytkownicy czy miał ktoś może do czynienia z takim problemem.

Dla ewentualnego wglądu agregat jest to ROLEX KBL 220 a talerzówka agro system wersja - cięższa 

Edytowano przez Feliks00

Skowron16    20

po tej akcji z bez orkowcem próbowałeś coś innego podpiąć i podnieść

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez makra75
      Belarus 920.3nie pali ze stacyjki tylko na krótko na rozruszniku mam instalację elektryczną 12rozruch 24bez przełącznika 12/24tylko przekaźniki. Co może być przyczyną takiego stanu rzeczy?

• Przez darkowe1
      Witam . Mam problem z moim pronarem ciągnik jest strasznie słaby zamulony . Silnik wyremontowany wał nowy turbo głowica sprawdzana ... Problem polega na tym że jest strasznie zamulony słabo skręca się w obroty bele górka i staje ...dziś gruberowalem jumzem i pronarem to jumz lepiej grubera targał ... Jedyne co przychodzi mi do głowy to ustawienie kontu wtrysku ale czy to ma na to wpływ ?? Czy szukać przyczyny w układzie paliwa ? Odpala lekko zima lato nie kopci 
    • Przez Grzegorz24
      Mam pytanie , wiecie dlaczego w moście i skrzyni mam olej hydrałliczny w mtz 82 
    • Przez k120
      Witam wszystkich w katalogu wychodzi ze na przód powinienem założyć opony 8,00x20 a tył 13,6x38.
      Lecz nigdzie nie moge znaleść tego rozmiaru 8,00x20

• Przez darkowe1
      https://youtu.be/8GO7US5ApCg?feature=shared
  • Utwórz nowe...
Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj