Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Bogdan_ja napisał(a):

dziś wskoczył mi monitoring 2024 r ...prawie wszystko na zielono 

wczoraj zrobiłem aktualizacje zgłoszenie działalność ....

Przecież monitoring 2024 to jest z poprzednich upraw , mi w marcu monitoring za 2024 rok wskoczył , a z tego co mamy teraz posiane to monitoring będzie w 2025 roku 

Opublikowano

U mnie prawie wszystko na zielono

Jedna uprawa na zółto i opis "Obszar uznaje się za kwalifikowany. Trwa ocena jakościowa danych, prowadzona przez ARiMR w zakresie wpływu przyspieszonej wegetacji roślin w tym zbioru, na otrzymane wyniki. Nie należy podejmować żadnych działań."

Ktoś wie co to znaczy?

ONW przyszło na paczatku listopada i potem cisza

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

jest z tegorocznych ...był z 2023r jeszcze kilka dni temu ....więc nie wiesz to nie pierdacz 😲

Z tego by wychodziło że  najwyższy czas zmienić sprzęt, bo wychodzi z tego że ci się wiesza i przymula , a dane dochodzą do ciebie z prawie rocznym opóźnieniem. 

U mnie na początku kwietnia już był rok 2024 w monitoringu , i oczywiście uprawy monitorowane były te co rosły w tamtym sezonie

20241130_181952.jpg

Edytowane przez mysza103
Opublikowano

Z tym monitoringiem to nie ma reguły, kiedyś jeszcze miałem wyniki tylko z 2022r teraz już są uprawy 2024r. W 2023 u mnie chyba nie sprawdzali bo nie mam nic

@Sianozbieraczteż w kontroli z 2022r. miałem kilka działek na żółto teraz wszystko na zielono lub czarno... ale zaliczki na koncie brak:S

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, mysza103 napisał(a):

U mnie na początku kwietnia już był rok 2024 w monitoringu

To że u ciebie coś tam było nie oznacza że u wszystkich było tak samo, u mnie też wczoraj się pojawił 2024 i jeszcze tak samo na innych kontach co im wypełniałem wnioski.

I tak samo zboża i strączki na zielono, a tuz, ziemniaki, ugór czy tam łubin na zielony nawóz czarne przekreślone kółko 

Edytowane przez Roki212
Opublikowano
2 minuty temu, Roki212 napisał(a):

To że u ciebie coś tam było nie oznacza że u wszystkich było tak samo, u mnie też wczoraj się pojawił 2024 i jeszcze tak samo na innych kontach co im wypełniałem wnioski 

Masz rację , tyle że tak samo to działa w drugą stronę , i jak nie wie że u niektórych monitoring na 2024 rok był w marcu- kwietniu to też niech nie pierdaczy że wcześniej był rok 2023 , a teraz dopiero jest 2024 objęty monitoringiem 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Może co innego miał na myśli, ale mniejsza o to.

W kwietniu miałeś już 2024 może był właśnie jakiś błąd bo nie mogło się pojawić wcześniej niż zakończyli przyjmować wnioski za 2024 rok.

U mnie w monitoringu 2024 to co zasiane jesienią 2023 i wiosna 2024 wniosek wysłany w czerwcu, to co zasiane teraz na jesieni wiadomo pojawi się w 2025 bo dopiero w kolejnym wniosku zostanie podane

21 minut temu, Roki212 napisał(a):

Edytowane przez Roki212
Opublikowano
59 minut temu, mysza103 napisał(a):

Z tego by wychodziło że  najwyższy czas zmienić sprzęt, bo wychodzi z tego że ci się wiesza i przymula , a dane dochodzą do ciebie z prawie rocznym opóźnieniem. 

U mnie na początku kwietnia już był rok 2024 w monitoringu , i oczywiście uprawy monitorowane były te co rosły w tamtym sezonie

20241130_181952.jpg

na początku kwietnia 2024 rok  był u wszystkich , ale nie wszyscy na początku kwietnia złożyli wnioski o dopłaty , ci co nie złożyli w kwietniu to trudno żeby się w arimr domyśleli co będą siali i im wstawili uprawy 

• Thanks 1
Opublikowano
10 minut temu, Stach123 napisał(a):

na początku kwietnia 2024 rok  był u wszystkich , ale nie wszyscy na początku kwietnia złożyli wnioski o dopłaty , ci co nie złożyli w kwietniu to trudno żeby się w arimr domyśleli co będą siali i im wstawili uprawy 

Składałem chyba ze 4 razy o dopłaty ostateczny wniosek o dopłaty był chyba 10 maja , bo najpierw miało być że uprawa bezorkowa miała być bez zbierania słomy , potem słomę można było zebrać , a to znowu coś innego , i tak co jakiś czas wysyłałem nowy wniosek 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Roki212 napisał(a):

Może co innego miał na myśli, ale mniejsza o to.

W kwietniu miałeś już 2024 może był właśnie jakiś błąd bo nie mogło się pojawić wcześniej niż zakończyli przyjmować wnioski za 2024 rok.

U mnie w monitoringu 2024 to co zasiane jesienią 2023 i wiosna 2024 wniosek wysłany w czerwcu, to co zasiane teraz na jesieni wiadomo pojawi się w 2025 bo dopiero w kolejnym wniosku zostanie podane

ale jemu pokazuje inaczej niż innym ...on z tego sezonu będzie miał w 2025 r dopiero  podane ...🤣...sam tak napisał 😲a w 2023 r pokazywało 2022 r gdzie nie było monitoringu 🤣

2 godziny temu, mysza103 napisał(a):

20241130_181952.jpg

człowieczku przeczytaj kilka razy co napisałem ....u mnie wyskoczył monitoring dopiero teraz z 2024 r ...i o tym  napisałem ,ale ty wmawiasz że był już na wiosnę bo być może u ciebie tak było ...u mnie tak nie było i nie tylko u mnie jak widac ....więc nie pierdacz głupot ja nie wiesz jak u kogo pokazywało ...zrozumiał 😲

druga sprawa co mieli monitorować w marcu  jak wnioski dopiero niektórzy w czerwcu składali ...

ta fotka to gdzie tu data że to z kwietnia ...może sobie ubzdurales że to uprawy z poprzedniego sezonu tylko ....bo raczej nie miales monitoringu z 2024 r w kwietniu ....coś ci sie pomyliło i tyle ....jęczmień jary już widzieli ?

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
3 godziny temu, Stach123 napisał(a):

Wypłacili zaliczki tym co kontroli unikneli i będą od poniedziałku wystawiać decyzje i płacić reszę dopłat  

Nieprawda i jeszcze raz nieprawda. Brak zaliczki nie oznacza kontroli. Miałem kontrol na miejscu i co prawda okrojone stawki, ale zaliczki były.

Opublikowano
57 minut temu, bizon1994 napisał(a):

Nieprawda i jeszcze raz nieprawda. Brak zaliczki nie oznacza kontroli. Miałem kontrol na miejscu i co prawda okrojone stawki, ale zaliczki były.

No dobra , ale może powiedz jakie kontrole i kiedy byli ? i kiedy te obniżki powstawali przed zaliczkami ? czy po zasiłkach 

Są kontrole agencji przed zaliczkami  , z tego co mi wiadomo np PIORIN też może wnioskować o obniżenie dopłat i pewnie innych dobrodziei  też nie brakuje 

2 godziny temu, Szymi40 napisał(a):

U mnie wniosek  2024 zakończony, w monitoringu upraw zgoda lub brak wyników -zaliczki wpłynęły czyli teraz robić  miejsce na koncie......😀

Mało prawdopodobne żeby wniosek zakończyli przed początkiem terminu rozpatrywania , bo chyba od grudnia się zaczyna , no chyba że wycofałeś wniosek 

Opublikowano

w tamtym roku dostałem zaliczki i miałem kontrol foto ...raport był w decyzji ,potrącenia/kary   nie miałem ale zmniejszyli kilka arów powierzchnię i tym samym parę złotych ucięli ...gdybym nie przeczytał decyzji to bym nawet nie wiedział ...całość dopłat wpłynęła koniec maja 

w tym roku miałem już kontrolę z weterynarii ....uwag brak ....coś tam mówili że w tym roku ekoschemat dobrostan zwierząt  będą kontrolować ostro ....ale ja mam w zasadzie tylko wypas krów mlecznych i na razie cicho ....