Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
22 minuty temu, krilan06 napisał(a):

W ciągniku uszczelkę pod głowicą mu wydmuchało i jedną tuleję ma pękniętą i pisał że nie ma pieniędzy na remont. Ja tam z drugiej strony się nie dziwię bo wiadomo jak to dzisiaj z opłacalnością

To niech sprzeda byka ,w czym problem ? 

Opublikowano
5 godzin temu, wilkołak napisał(a):

Dlaczego lepszy , uzasadnij to, według mnie taki sam

Każdy zarobiłby na siebie i nie liczył na dopłaty i te zapomogi bo teraz ten co zrobi byle jak lepiej wychodzi na tym  niż ten co stara się żeby więcej zebrać i było to jakos ekonomiczne.

posusze, dopłaty, różnego rodzaju zapomogi i hajs na czysto

w agencji podane żyto a na polu rośnie lebioda :) 

• Thanks 1
Opublikowano
3 godziny temu, bambrzwlkp1 napisał(a):

Każdy zarobiłby na siebie i nie liczył na dopłaty i te zapomogi bo teraz ten co zrobi byle jak lepiej wychodzi na tym  niż ten co stara się żeby więcej zebrać i było to jakos ekonomiczne.

Ja mieszkam  w rejonie gdzie każdy hektar ziemi zadbany

Opublikowano
3 godziny temu, bambrzwlkp1 napisał(a):

Dlatego jest dotowana byle jakość, bo nadprodukcja jest gigantyczna. 

Jak każdy zacznie sypac i dbać to ziarkiem znów w elektrociepłowniach będzie trzeba palić. 

• Like 1
Opublikowano
6 godzin temu, bambrzwlkp1 napisał(a):

Skoro mówisz ze to taki miód zrób tak samo 🙂

2 godziny temu, tytanowyJanusz napisał(a):

Podoba się dla mnie to 

Mnie to zastawia czemu na worku caldena skoro to nawóz icl 

Opublikowano

no to nie uprawiaj i składaj tylko  o dopłaty, ja tam zawsze dbam uprawy by jak najlepszy plon był a zarazem zysk z ha i jakoś nigdy na tym nie straciłem zawsze jest się do przodu 

• Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, bambrzwlkp1 napisał(a):

A nie byłoby tak lepiej? No chyba że dupka ściska bo tak robisz i szkoda żeby zabrali te zapomogi. 

No to rób tak skoro tak lepiej. Ciebie pewnie dupka ściska ze ludzie biorą te zapomogi, a ty chciałeś być bambrem i nabrałeś dzierżaw bez dopłat i jeszcze czynsz musisz płacić 🤪

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, Tomek90 napisał(a):

No to rób tak skoro tak lepiej. Ciebie pewnie dupka ściska ze ludzie biorą te zapomogi, a ty chciałeś być bambrem i nabrałeś dzierżaw bez dopłat i jeszcze czynsz musisz płacić 🤪

Ja uprawiam tylko swoje. A jeśli chodzi o zapomogi to tylko wyraziłem opinię i myślę, że kazdy byłby wstanie samemu zapracować na to żeby było opłacalne bez tych zapomóg a nie liczyć na to żeby ktoś mu dał. Co do końca życia będziesz liczył, żeby Ci ktoś dał? Chyba tak… bo tak bronisz tych zapomóg, że pewnie byś się spłakał jakby zabrali 😄

Opublikowano
6 godzin temu, bambrzwlkp1 napisał(a):

Ja uprawiam tylko swoje. A jeśli chodzi o zapomogi to tylko wyraziłem opinię i myślę, że kazdy byłby wstanie samemu zapracować na to żeby było opłacalne bez tych zapomóg a nie liczyć na to żeby ktoś mu dał. Co do końca życia będziesz liczył, żeby Ci ktoś dał? Chyba tak… bo tak bronisz tych zapomóg, że pewnie byś się spłakał jakby zabrali 😄

Dokładnie czekam na dopłaty. 

Opublikowano

Pytanie nie dot. nawozów.  Dlaczego nie mogę wstawić w poście (nie w tym Wielkim, tylko teraz 😁) linka ?  znowu ktoś majstrował i nie zezwala na obce linki ???

Opublikowano

Dziś zamówiłem trochę towaru. Ceny brutto.

Saletra  import 1480

Saletra Polska 1530

Mocznik import 1770

MackroGreen Speed 1420

Zamówiłem dwie saletry import i Polska zobaczymy czy jakaś różnica będzie. Zastanawiam się jeszcze nad RSM 32 ale to i tak będzie gdzieś w styczniu zamawiany.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v