Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jakby ktoś chciał taniej niż ze sklepu posiadam nowe nie używane maty przejazdowe 5,8m x 0,70m z firmy dezynfex pl. 2sztuki.

Proszę pisac na pw.

Ewentualnie ma 6m. już nie pamiętam.

Edytowane przez Nowy81
Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, Ogrodnik3768 napisał:

Jaka masz genetykę loch i czym kryjesz?

Pbz WBz i nasienie kupowane od firm Choice i MCB. Teraz krzyżówka P90 i excelium  ciekawe prosiaki wyszły zobaczym jak z przytostami . Insyminuje osobiście i pilnuje tego. Tak że powtórek nie ma i staram się jednorazowo 4-5 sztuk. 

Edytowane przez bandzior11
Opublikowano
2 godziny temu, bandzior11 napisał:

Pbz WBz i nasienie kupowane od firm Choice i MCB. Teraz krzyżówka P90 i excelium  ciekawe prosiaki wyszły zobaczym jak z przytostami . Insyminuje osobiście i pilnuje tego. Tak że powtórek nie ma i staram się jednorazowo 4-5 sztuk. 

Ja czekam na dostawę CG36, zobaczę  co są warte i różnice przy moich TN70 i danbredach, z jakiej chodowli masz wbp i pbz.

Opublikowano
2 godziny temu, Ogrodnik3768 napisał:

Ja czekam na dostawę CG36, zobaczę  co są warte i różnice przy moich TN70 i danbredach, z jakiej chodowli masz wbp i pbz.

PL pochodzenie. To pochwalić się co będzie. Ja od 4 lat jechałem na maxter i przeważnie tuczniki wyjeżdżały nieraz z wagą 120 kg w 4.5 miesiąca. Teraz też mam maxter tylko próbuje coś nowego 

Opublikowano
13 godzin temu, dwdx1906 napisał:

można, kolega ma jakiś dziwacznych powiatowych, że opryskiwacz wymagają

Nigdy nie miałem maty nigdzie.  Widziałem maty na Podlasiu z dywanów na drogach, masakra. Mamy wspaniałych lekarzy w PIW.

Opublikowano
2 godziny temu, Marcinrolnik2022 napisał:

Nigdy nie miałem maty nigdzie.  Widziałem maty na Podlasiu z dywanów na drogach, masakra. Mamy wspaniałych lekarzy w PIW.

Radosna twórczość lokalnych struktur Inspekcji, ostatnio podczas kontroli babka mnie zapytała o papierowy wariant  Księgi Rejestracji Zwierząt i mnie zamurowało bo nie prowadzę bodajże od 2018 r, praktycznie co powiat to inna interpretacja obowiązujących przepisów 

Opublikowano
18 godzin temu, Marcinrolnik2022 napisał:

A po co papierowa?

Zawsze można,,druknąć,, jak potrzeba.

Po to że jak nie masz to mandat i powtórna płatna kontrola , zresztą ARIMR też wymaga wersji papierowej podczas kontroli a za brak obcięcie dopłat .

• Haha 1
Opublikowano

Wersja elektroniczna po 4 listopada 2022 r pod warunkiem że wszystkie zgłoszenia były przez IRZ  , przed tą datą wersja papierowa a wiadomo trzeba mieć wpisy 3 czy tam 5 lat wstecz 

Opublikowano
Dnia 16.08.2024 o 23:40, Lukas210 napisał:

U nas też opryskiwacz zamiast mat ale minimum 10litrow, z jednej strony to lepsza opcja niż te dziadowskie maty.

Też bym wolał opryskiwacz już, kup matę kilka przejazdów i gówno rozjebane

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, bizon1 napisał:

Po to że jak nie masz to mandat i powtórna płatna kontrola , zresztą ARIMR też wymaga wersji papierowej podczas kontroli a za brak obcięcie dopłat .

Kolego księga elektroniczna obowiązuje od 1 stycznia 2019 r ,  i od tego momentu mogą mogą skoczyć, miałem kontrolę w 2019 i nikt już nie wnikał w temat po informacji że prowadzę elektroniczna, w sumie to prowadzę chyba od 2017 r   czyli od momentu jej udostępnienia dla ogółu hodowców 

Edytowane przez ws71
  • Thanks 1
Opublikowano
21 minut temu, ws71 napisał:

Kolego księga elektroniczna obowiązuje od 1 stycznia 2019 r ,  i od tego momentu mogą mogą skoczyć, miałem kontrolę w 2019 i nikt już nie wnikał w temat po informacji że prowadzę elektroniczna, w sumie to prowadzę chyba od 2017 r   czyli od momentu jej udostępnienia dla ogółu hodowców 

Tak jest nie mają prawa prowadzić obu jak masz elektro to mogą faktycznie naskoczyć 😂

Opublikowano
2 godziny temu, bizon1 napisał:

Wersja elektroniczna po 4 listopada 2022 r pod warunkiem że wszystkie zgłoszenia były przez IRZ  , przed tą datą wersja papierowa a wiadomo trzeba mieć wpisy 3 czy tam 5 lat wstecz 

głupoty gadasz, wszystko może być w elektronicznej tylko ,warunkiem jest jedynie żeby wszystko zgłaszać przez IRZ,jak zaniesiesz chociaż raz kartonik to się przypierdolą

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano
1 godzinę temu, kopin napisał:

głupoty gadasz, wszystko może być w elektronicznej tylko ,warunkiem jest jedynie żeby wszystko zgłaszać przez IRZ,jak zaniesiesz chociaż raz kartonik to się przypierdolą

A przyjmują w ogóle papierowe zgłoszenia?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v