Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
9 godzin temu, Stach123 napisał:

jeszcze mi się przypomniało to QAFP? i zaś dodatkowe dopłaty  q..wa ma...  ,  a zwyczajna ponad 40 zł.  Dalej beczcie że mało płacą  i wnioskujcie o zatwierdzenie zwrotów  za kalesony na bioasekuracje asf  

Mało jesteś w temacie bo eko schematy się nie łączą jak gnojowica to tylko to juz wymieszanie słomy czy poplon ozimy. Dostajesz tylko jeden eko. A to że 20-30 lat robiliśmy dla idei to juz nie pamiętasz. 2 lata może było ok a teraz znów powtórka. 

Opublikowano
1 godzinę temu, ws71 napisał:

Raczej hodowle towarowe nastawione na zysk w dobrostan nie pójdą,co do ceny loszek zwykła pbz 1300 zł z dostawą chętnych brak, za PiS -u stan 9,3 mln sztuk, obecnie 8,5 mln szt,po ostatnich wydarzeniach we Wielkopolsce podejrzewam że zejdzie poniżej 8 mln, kolega się buja już że setka prosiąt, warchlaków chętnych brak pogranicze stref 

Parę razy przymkną z powodu strefy, sprzedaż po 5 zł na zywo i po  Tobie, oficjalnie jest cisza ale prawdopodobnie się wirus zmutował i nie daje już typowych objawów dlatego między innymi rozwleczone obecnie po Wielkopolsce, zaczęło się od fermy z 700 lochami gdzie nie było w praktyce żadnych objawów klinicznych występowania wirusa a wyniki wyszły dodatnie i to tylko i 2 loch które padły 

był u nas asf i jak szybko przyszedł tak szybko poszedł, zagłębia rządzą się swoimi prawami

1 godzinę temu, sylwekbarca2 napisał:

szybko po środowiskowej, pozwoleń na budowę u Was nie potrzeba ? 

miesiąc uprawomocnienie, dwa miesiące decyzja o warunkach zabudowy i miesiąc pozwolenie na budowę. U nas w miarę szybko wszystko idzie 

Opublikowano
1 godzinę temu, simpleNICKpl napisał:

był u nas asf i jak szybko przyszedł tak szybko poszedł, zagłębia rządzą się swoimi prawami

miesiąc uprawomocnienie, dwa miesiące decyzja o warunkach zabudowy i miesiąc pozwolenie na budowę. U nas w miarę szybko wszystko idzie 

Jak nie będziesz miał protestów. U nas rolnik chciał na dotacje zbudować chlewnie uwaga uwaga 650 tuczników na ruszcie. I gmina dostała  85 podpisów z protestem. Krzyczą najgłośniej...... byli hodowcy świń ze śmierdzi))))))). Teraz  sprawa  poszła do SKO - tam 1 rok będzie leżakować( a ty mówisz miesiąc)  nawet pozytywna nie zamyka tematu  już powstało stowarzyszenie które po roku bedzie miało prawo strony i będzie się mogło odoływać niczym sasiad  i od warunków zabudowy  i od pozwolenia. I 5 latmasz nie wyjęte. 

Tak wiec nie chwal się publicznie ze zaraz będziesz budował , tylko rózaniec w dłoń i 4 miesiące modlitwy żeby nikt nie wiedział ze bedziesz budował . 

A wracając do tematu widzieliście te spadki na giełdzie, od lat mówie patroszyć taratajstwo !!!!!!!! a nie pierdzielić głupoty ze sie na swiniach zarabia. 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, bandzior11 napisał:

Mało jesteś w temacie bo eko schematy się nie łączą jak gnojowica to tylko to juz wymieszanie słomy czy poplon ozimy. Dostajesz tylko jeden eko. A to że 20-30 lat robiliśmy dla idei to juz nie pamiętasz. 2 lata może było ok a teraz znów powtórka. 

Taaa jeszcze byś pewnie międzyplon chciał założyć wokół chlewni a na dachu chlewni  chciał zamontować fotowoltaikę za podatki emerytów  i dalej beczeć że kolejne 20 lat robisz dla idei  .Schab na promocji po 9 za kg. a tym mało po 9 za ogona , bo duńczykowi po 600 za prosię dają . Duńczyk robi kase a nasze byznesmeny  łapy po dopłaty wyciągają 😃 już wam te rączki po dopłaty  donald pochowa  , zacznie się w końcu liczenie i robota , a nie składanie wniosków na okrągło 

Opublikowano
2 godziny temu, simpleNICKpl napisał:

W jakim zagłębiu był asf??? Wielkopolsce, Kuj-pom gdzie jest ponad 2 mln świń czyli krajowej produkcji 25 % , coś mnie ominęło???

Opublikowano

żuromin i piotrkowski, zagłębie to duża ilość hodowców na małym obszarze a nie województwo. Na żurominie jaki był krzyk że asf przyszedł, po miesiącu została niebieska strefa. To samo u nas, po dwóch miesiącach strefa całkowicie zdjęta 

Opublikowano
6 minut temu, simpleNICKpl napisał:

oficjalnie tak

Tylko tutaj zaczęło się od tuczu nakladczego i weszło w rejony gdzie asf nawet nie występowało u dzików, mówi się nieoficjalnie że podejrzany jest materiał rozprowadzony z trzech ferm gdzie łącznie znajdowało się ponad  3 tys loch i  cholera wie gdzie te warchlaki obecnie się znajdują i czy faktycznie są trefne

Opublikowano

A ja słyszałem od mojego veta ze koło gniezna to dziadostwo weterynarz rozniusł i faktycznie wspópracował on z firmą od kontraktów na a

Opublikowano
10 godzin temu, Stach123 napisał:

Taaa jeszcze byś pewnie międzyplon chciał założyć wokół chlewni a na dachu chlewni  chciał zamontować fotowoltaikę za podatki emerytów  i dalej beczeć że kolejne 20 lat robisz dla idei  .Schab na promocji po 9 za kg. a tym mało po 9 za ogona , bo duńczykowi po 600 za prosię dają . Duńczyk robi kase a nasze byznesmeny  łapy po dopłaty wyciągają 😃 już wam te rączki po dopłaty  donald pochowa  , zacznie się w końcu liczenie i robota , a nie składanie wniosków na okrągło 

Fotowoltaika jest dla mało myślących u nas już nie montują. Nie mam i nie będę tego montował. Mam cykl zamknięty od 30 lat i sprzedawałem też po 3.2 zł tak że nie pisz że mi dopłacają. Tak że za prace i nieprzespane noce też należy sie godziwa zapłata. Juz kiedyś pisałem że nam się te doplaty i tucznik po 9.5 na żywą czkawką odbije. Ty chyba zlikwidował i nie sprzedałeś po 9.5 i dlatego tak beczysz że nie zarobiłeś. 

Opublikowano
10 godzin temu, simpleNICKpl napisał:

protestować można przy wystawianiu decyzji, wtedy jest rozpatrywana opinia publiczna więc jeśli nie masz pojęcia jak to działa to lepiej nic nie pisz 😉

wiem jak to działa , puki nie prawomocna to masz morzonki nie dokument, po za tym kazde postepowanie idzie wznowić, chocby przez jakąs organizacje społeczną  i masz  problem. Najlepej po cichaczu załatwić co trzeba i budować, a nie chwalic się ze lada moment lada chwila będziesz cos robił, widać ze jeszcze się nie naciołeś    i zapewny siebie jesteś. 

Nawet na etapie budowy  Ci mogę zablokować  bo składam pozew robie postępowanie zabezpieczające, a powód zawsze się znajdzie i masz sadową  blokadę na dalsze pracę.

Opublikowano

brzmisz jak osoba która z zazdrości drugiego człowieka w łyżeczce do herbaty by utopiła . Normalni ludzie nie odstawiają takich cyrków a z sąsiadami żyje w zgodzie. To że ty masz problemy behawioralne i wszędzie widzisz podstęp i drugie dno to nie znaczy że każdy taki jest. Polecam jakąś terapię 

Opublikowano
Przed chwilą, simpleNICKpl napisał:

brzmisz jak osoba która z zazdrości drugiego człowieka w łyżeczce do herbaty by utopiła . Normalni ludzie nie odstawiają takich cyrków a z sąsiadami żyje w zgodzie. To że ty masz problemy behawioralne i wszędzie widzisz podstęp i drugie dno to nie znaczy że każdy taki jest. Polecam jakąś terapię 

kolego nie mam problemu ,jestem w izbach rolniczych i pomagam właśnie rolniką którym z róznych przyczyn ktoś " świnie" podłozył  i  różne cuda już widziałem.  A najwięcej szkodzą własie byli hodowcy tym śmierdzi najbardziej 

Opublikowano
1 minutę temu, Stach123 napisał:

ten kolega co ma niby budować jest za bystry żeby przy ogonach chodził , moim zdaniem wam wodę leje żebyście kupowali warchlaka nawóz produkowali 

nie uważam się za zbyt bystrego i z świńmi mam doczynienienia odkąd tylko pamiętam, po prostu staram się nie widzieć w drugim człowieku wroga jak większość na tym forum. Przykre jest co człowiek potrafi wymyślić a żeby tylko utwierdzić się w swoich chorych przekonaniach

Opublikowano
Przed chwilą, simpleNICKpl napisał:

nie uważam się za zbyt bystrego i z świńmi mam doczynienienia odkąd tylko pamiętam, po prostu staram się nie widzieć w drugim człowieku wroga jak większość na tym forum. Przykre jest co człowiek potrafi wymyślić a żeby tylko utwierdzić się w swoich chorych przekonaniach

budujesz tylko na tuczniki? wszystko na rusztach?

Opublikowano
3 godziny temu, jj napisał:

A ja słyszałem od mojego veta ze koło gniezna to dziadostwo weterynarz rozniusł i faktycznie wspópracował on z firmą od kontraktów na a

W powiecie pilskim pojawił się znikąd ( ślady prowadzą do fermy produkującej warchlaki dla tuczu kontaktowego), dzielna weterynaria wstępnie postawiła tezę , że to pasza przyjechała skażona 

Opublikowano

a wanna podrusztowa  by śię sprawdziła?? pytam bo stary budynek chce przerobić na ruszta ale nie bardzo mam gdzie postawić  zbiornik zewnętrzny

i najaka głebokośc ewentualnie kopać

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v