Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
34 minuty temu, Marcinrolnik2022 napisał(a):

W Niemczech 6.50 żywa. Można?

Tu jest Polska i nie można  zbliżają się wybory na Prezydenta i ludzie muszą mieć tańszą żywność od Rudego .

Do Końca maja tania żywność będzie sztucznie utrzymana .

Opublikowano
Godzinę temu, Marcinrolnik2022 napisał(a):

W Niemczech 6.50 żywa. Można?

Tylko jedno ale cena wyjściowa jednostka miary jeden samochód czyli jak do nas wozili 180 szt, przeciętnie grupa producentów była wstanie dowieźć 1000 szt tyg, teraz ilu rolników hodowców trzody chlewnej jest wstanie dostarczyć takie ilości, w praktyce w Niemczech 100 % sprzedaży idzie przez spółdzielnie,związki, grupy rolników a ile u nas ???

Opublikowano
48 minut temu, galan99 napisał(a):

Tu jest Polska i nie można  zbliżają się wybory na Prezydenta i ludzie muszą mieć tańszą żywność od Rudego .

Do Końca maja tania żywność będzie sztucznie utrzymana .

A gdzie ty masz tą tanią żywność? W sklepach? Czy na jarmarkach świątecznych?

Opublikowano
Teraz, krilan06 napisał(a):

A gdzie ty masz tą tanią żywność? W sklepach? Czy na jarmarkach świątecznych?

Od stycznia będzie tanieć kampania prezydencka  rusza od 15 stycznia wiec wszystko poczynią żeby potaniało .

Styczeń martwym miesiącem w handlu odpowiedni czas .

Opublikowano
1 godzinę temu, ws71 napisał(a):

Tylko jedno ale cena wyjściowa jednostka miary jeden samochód czyli jak do nas wozili 180 szt, przeciętnie grupa producentów była wstanie dowieźć 1000 szt tyg, teraz ilu rolników hodowców trzody chlewnej jest wstanie dostarczyć takie ilości, w praktyce w Niemczech 100 % sprzedaży idzie przez spółdzielnie,związki, grupy rolników a ile u nas ???

Nieważne. Za grupy mają dodatkowe dopłaty. I to spore.

Samochód 1 czy 100. Liczy się aby auto było w jednym miejscu naładowane i kropka. Reszta to banały zm.

Jeszcze z przymrużeniem oka retoryka.: 1-Za Jarka można płacić więcej 50 gr niż w Niemczech 

2-Za Donalda można płacić mniej 50 gr niż w Niemczech.

Ciekawe czy polski podatnik nie dopłaci do zagranicznych świń. Szok.

Opublikowano

https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/rynki-rolne/trzoda-chlewna/14190-19-11-2018-ceny-skupu-tucznikow-i-macior-srednie-stawki-zywca-spadly-ponizej-4-zl-kg

to po okulary czas

jeden tylko przykład że wielbłąd ma garb

Opublikowano
49 minut temu, Marcinrolnik2022 napisał(a):

NO PATRZĘ I CO? Poraz pierwszy do tucznika trzeba dołożyć koło 300.00 zł.

Poraz pierwszy jest złotówka różnicy w cenie.

Ale co tam. 🙂

U mnie przy 8-9 szt ok 6-6,05 netto pośrednik na

Łuków, możesz mi uzmysłowić jak wyliczyles te 300 zł dokładki , pasza ok 360 zł /szt prosiak 200 złotych  ,przy takiej ilości zjedzonej paszy 300 kg ,osiąga się półtusze o wadze ok 100 kg , czyli za szt wychodzi ok 800 zł brutto, co u Ciebie generuje pozostałe koszty na poziomie 240 zł sztuka??

Opublikowano
2 godziny temu, Marcinrolnik2022 napisał(a):

Nieważne. Za grupy mają dodatkowe dopłaty. I to spore.

Samochód 1 czy 100. Liczy się aby auto było w jednym miejscu naładowane i kropka. Reszta to banały zm.

Jeszcze z przymrużeniem oka retoryka.: 1-Za Jarka można płacić więcej 50 gr niż w Niemczech 

2-Za Donalda można płacić mniej 50 gr niż w Niemczech.

Ciekawe czy polski podatnik nie dopłaci do zagranicznych świń. Szok.

Jest potężna różnica ile odstawiasz  rocznie , np u mnie na dzień dzisiejszy jest 30 groszy różnicy , ja dostaję 6,05; sąsiad 6,35 ten sam odbiorca 

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, kopin napisał(a):

https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/rynki-rolne/trzoda-chlewna/14190-19-11-2018-ceny-skupu-tucznikow-i-macior-srednie-stawki-zywca-spadly-ponizej-4-zl-kg

to po okulary czas

jeden tylko przykład że wielbłąd ma garb

Przeczytaj jeszcze raz że zrozumieniem to co pisałem.

10 godzin temu, kopin napisał(a):

https://www.farmer.pl/produkcja-zwierzeca/trzoda-chlewna/drastyczny-spadek-oplacalnosci-tuczu-swin-straty-na-poziomie-270-zl-na-sztuce,155120.html

Tak panowie biznesmeny. Wszystko trzeba liczyć. A nie coś tam z kiedyś na wyrywki. 

Edytowane przez Marcinrolnik2022
Opublikowano
11 godzin temu, Marcinrolnik2022 napisał(a):

Przeczytaj jeszcze raz że zrozumieniem to co pisałem.

To przeczytaj dokładnie to co było w linku/Wtedy też płacili 50 gr mniej niż niemcy a to było za Jarka.Akurat to kto rządzi ma gówno do tego ,bo kilka wielkich zakładów chce chłopków na hotelówę na siłe wciągnąć do siebie .Wstawili do swoich świń tyle że na święta towar mają i mogą w ciula zagrać żeby następnych Murzynów do siebie przyciągnąć .A akurat w takich tematach to czy Ryży czy Krasnal to mają gówno do gadania

• Like 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v