Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 godzin temu, Lukas210 napisał:

Pośrednik czy zaklad? Różowa strefa ta samą cenę płacą?

U pośrednika może ta cena być wyższa ok 10 groszy, zależy od indywidualnych umów , nie ma różowych stref w okolicy, niebieska, lub czerwona, niby tam płacą ok 10 groszy mniej jak u nas czyli ok 6,7 netto 

Opublikowano
W dniu 17.10.2024 o 07:01, sylwekbarca2 napisał(a):

po tyle Ci wyszły ? z kiedy sprzedaż, jaka mięsność ?

Moje wyszły 8,45 bo mięsność słaba (55.1%) i kilka było przerośniętych.  Sprzedaż z 14.10. 

14 godzin temu, damianos95 napisał(a):

To ile na żywa wyjdzie ?

Ja liczę razy 0,79. Czyli 8.69x0,79=ok.6,80

Opublikowano
7 godzin temu, Hubert13 napisał(a):

Moje wyszły 8,45 bo mięsność słaba (55.1%) i kilka było przerośniętych.  Sprzedaż z 14.10. 

Ok dzięki

Ale rozumiem że podałeś cenę netto te 8.69

Opublikowano
7 godzin temu, Hubert13 napisał(a):

dlaczego liczysz 0.79 ? 

znaczy sie inaczej, ja wiem, że liczysz 0.79 wybicie, ale czy ważysz też swinie przed sprzedażą, czy tylko z tabelki to co Ci z zakładu przyślą ?

Opublikowano
W dniu 21.10.2024 o 07:13, damianos95 napisał(a):

Ok dzięki

Ale rozumiem że podałeś cenę netto te 8.69

Cena netto oczywiście.

W dniu 21.10.2024 o 07:19, sylwekbarca2 napisał(a):

dlaczego liczysz 0.79 ? 

znaczy sie inaczej, ja wiem, że liczysz 0.79 wybicie, ale czy ważysz też swinie przed sprzedażą, czy tylko z tabelki to co Ci z zakładu przyślą ?

Świń nie ważę bo się nie chce. Na małej wadze to za dużo pierdalacji, a dużej nie mam. A jeździć po sąsiadach się nie chce.    Żyje nadzieją, że nie oszukują...

Opublikowano
Godzinę temu, Grzesiu90209 napisał(a):

Najlepiej to pole hodowla i jeszcze żeby dokładać do tego z etatu czy działalności...

No dokładnie ryć od rana do nocy i przyjedzie taki cwaniaczek i Ci powie - "nie no teraz żeby wyżyć z gospodarki to jeszcze trzeba na etat iść". To niech ci wszyscy urzędnicy też sobie po godzinach idą do drugiej roboty, albo jeszcze lepiej te wszystkie fikcyjne stanowiska gdzie np przez 3 lata nie widzieli gościa w pracy, a zarobił kilkaset tysięcy,  też się za to nikt nie weźmie 

• Like 3
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v