Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No muszą bo mają braki towaru. A u nas likwidacja idzie pełną parą,90 loch cykl zamknięty, wszystko zrobione na tip top. Zrezygnował facet. Młodzi nie chcą pracować w smrodzie. Kilometr dalej dwie chlewnie po 1000 stanowisk stoją puste już pół roku. Tu boi się ryzyka że dołoży. Cykl z otwarty.

Opublikowano
10 godzin temu, Ulanek napisał:

nie znam się, ale może o mieszalnik dozamech warto zapytać w firmie Dozamech ;) 

Używki chodzą po ok 2-3 tys i w miarę solidnie wykonane, nowe wykonane na szt i trzeba ładna kasę położyć, rekordzista z okolicy mieszalnik 30 letni produkcji firmy Okonek rocznie miesza 350 t paszy i stan fabryczny!!!!

Opublikowano

Panowie mam pytanie znajomy kupił nasienie dla loch położył je na posadzce w garażu teraz mówi że jest zimne i czy normalnie tym zapłodni czy nie ja nie miałem nigdy takiego przypadku bo kupuje raczej w dzień inseminacji on kupił wcześniej i jak mówi leżało na posadzce i jest zimne czy jak zapłodni będzie wszystko ok ? Nasienie jest ważne podobno do 11 czerwca 

Opublikowano
2 godziny temu, damianos95 napisał:

Panowie mam pytanie znajomy kupił nasienie dla loch położył je na posadzce w garażu teraz mówi że jest zimne i czy normalnie tym zapłodni czy nie ja nie miałem nigdy takiego przypadku bo kupuje raczej w dzień inseminacji on kupił wcześniej i jak mówi leżało na posadzce i jest zimne czy jak zapłodni będzie wszystko ok ? Nasienie jest ważne podobno do 11 czerwca 

Będzie widział z 3 tyg.

Opublikowano
9 godzin temu, damianos95 napisał:

To to wiadomo tylko w sumie mnie też to ciekawi i może ktoś miał podobny przypadek dzwonił do kogoś to niby powiedział że lepiej że w zimny niż jakby np było za gorąco 

15-17 stopni idealne warunki, odstępstwa od normy bez względu w którą stronę znaczne obniżenie ilości żywych plemników, do tego jeszcze czas w jakim będzie  przebywać w niekorzystnych warunkach (opinia gościa który 40 lat zajmował się unasienianiem)

Opublikowano

Dostałem dzisiaj z Gusu pismo, badanie pogłowia świń, z logowaniem co mogłem wypełnić przez Internet do 5 czerwca. To prawie co roku jak mnie losują do spisu, zawsze ich oszukuje w badaniu, że ostatnie 2 sztuki dla siebie, ale udzielam odpowiedzi. Teraz to zablokuje ich numer telefonu, coś mi zrobić mogą ,bo ponoć dla rolników te badania Gus są obowiązkowe? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v