Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

@arosaw100 Nie no wiadoma sprawa, że jak krowa pompuje mega litry to bardzo wysokich parametrów nie ma się co spodziewać, ale z obserwacji świata wiem, że nawet przy litrażu 30/40+ można mieć parametry na dość fajnym poziomie, które nie kłują w oczy, ale to wiele czynników musi ze sobą współgrać i sporo pracy, a przede wszystkim wiedzy w takie coś trzeba włożyć by osiągnąć taki cel.

Edytowane przez WitekRolnik
Opublikowano (edytowane)

@arosaw100 Po pierwsze to Cię w swoim żadnym słowie nie obraziłem, ani tym bardziej nie szukałem zaczepki, że tak od razu agresywnie przerzucasz piłeczkę.

A co do mojej wydajności to nie, nie kłuje bo wiem, że z passata ferrari nie zrobię, a poza tym to nie kręci mnie gonitwa za wszelką cenę, żeby tylko mieć super wielką wydajność, mniejszą łyżką też można dobrze się najeść.

Edytowane przez WitekRolnik
  • Like 2
Opublikowano

Dzięki  i na wzajem ja nie zamierzam  za wszelką cenę  mieć wszystko perfekt. Zresztą myślimy  zakańczać  powoli produkcję   bo nie wiem jak długo jeszcze wytrzymam

• Like 1
Opublikowano

sorry Kolego ale tłuszcz 2,75 to są patologiczne parametry. Chyba że pomyliłeś tłuszcz z białkiem. Gównianą mam sianokiszonkę i nie najlepszą genetykę ale na te 30 lz basenu tłuszcz 4,2 -4,3 a białko 3,2-3,3. Co im Dajesz teraz jeść? Coś z dawką nie tak.

• Like 1
Opublikowano

Czy jest tutaj ktoś kto ma styczność z firmą Inter-milk? Był u mnie ostatnio przedstawiciel tej firmy i twierdzi, że płacą średnią cenę z GUS plus jakieś grosze za większe ilości, ale w umowie zapisane jest, że cena GUS pomniejszona o 40 groszy + premie. Czy ktoś wie czy rzeczywiście zawsze wyrównują tą premią do tej ceny z GUSu tak jak twierdzi ten przedstawiciel?

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, pawlak2507 napisał:

Moim zdaniem chyba tam błąd się wkradł i ten tłuszcz to 3.75 bo to aż niemożliwe

Dopiero teraz się dopatrzyłem że  popełniłam błąd  tłuszcz 3 .75

16 godzin temu, Troker1979 napisał:

sorry Kolego ale tłuszcz 2,75 to są patologiczne parametry. Chyba że pomyliłeś tłuszcz z białkiem. Gównianą mam sianokiszonkę i nie najlepszą genetykę ale na te 30 lz basenu tłuszcz 4,2 -4,3 a białko 3,2-3,3. Co im Dajesz teraz jeść? Coś z dawką nie tak.

Pomyliłem 2 z 3 na tłuszczu dopiero teraz się dopatrzyłem po Waszych postach. Dostają kukurydza kiszona siano , treściwa z zbóż plus witaminy białko .bufor.  drożdże  i  wimilk s20

Edytowane przez arosaw100
  • Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Dream1990 napisał:

Potwierdzi ktoś dużą obniżkę w mlekowicie? Czy czekają aż 2 tura wyborów samorządowych minie?

dużą obniżkę? i tak wypadają blado na tle konkurencji. 

• Like 1
Opublikowano
krzychu121 napisał:

Potwierdzi ktoś dużą obniżkę w mlekowicie? Czy czekają aż 2 tura wyborów samorządowych minie?

Czekają do ostatniego dnia miesiąca i do godzin popołudniowych 

jakoś nie rozumię związku ceny mleka z wyborami i do tego samorządu 🤔

Opublikowano
slawek74 napisał:

krzychu121 napisał:

Czekają do ostatniego dnia miesiąca i do godzin popołudniowych 

jakoś nie rozumię związku ceny mleka z wyborami i do tego samorządu 🤔

A widziałeś u dostawców mlekpolu ulotki z lizakiem ,kartony mleka z nadrukiem kandydatów? Wnioski są oczywiste.Pamietam jak jasnie panujacy prezes kandydował na posła do Sejmu,dzień po wyborach SMS z obniżką, przypadek? 😉

Opublikowano

Mlekpol za marzec 32 tyś l.

Tł 4.4 Bi. 3.3

Cena netto dla vatowca 2.19 zł 

Od kwietnia wraca VAT i parametry spadają . Pewnie i cena poleci aczkolwiek względem innych mleczarni nie jest tak najgorzej 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomekskw
      Jakie są u was ceny mleka? Podawajcie ceny i parametry w swoich mleczarniach.

Zapraszamy do dyskusji na temat cen mleka w sezonie 2025.
      Poniżej zamieszczamy listę najpopularnieszych pytań jakie przewijały sie na forum w latach poprzednich.
      Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie który dotyczy cen mleka w roku 2025.
      Ile będzie kosztować mleko w 2025 roku? Jaka będzie cena mleka w 2025 roku? Czy ceny mleka pójdą w górę w 2025 roku? Czy mleko będzie droższe w 2025 roku? Czy ceny mleka będą spadać w 2025 roku? Dlaczego mleko może tanieć w 2025 roku? Co dalej z cenami mleka w skupie w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Biedronce w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w sklepie w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w skupie od rolnika w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Polsce w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Ameryce w 2025 roku? Stawki w mleczarniach i ceny skupu mleka 2025
      Ile będzie płacić Piątnica za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacił Mlekpol za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić mleczarnie za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacił Łowicz za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacić Mlekovita za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacić Polmlek za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić rolnikom za mleko w 2025 roku? Zapraszamy do merytorycznej i kulturalnej dyskusji.
      Podając ceny mleka wpisujcie jaki to powiat, jaki odbiorca, jakie parametry mleka przy tej cenie. Taka informacja pomoże nam dyskutować na faktach a nie na domysłach.
      Pozdrawiam, YacentY
  • Dodaj nową pozycję...
v