Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, robert1226 napisał:

Przecież te ich tarcze to były z myślą o ludziach którzy na nich głosują emeryci w mocherach i patologia żyjąca z socjalu nie dla gospodarstw czy firm rodzinnych .

To tak jak było zamrożenie cen energii dla zakładów kosmetycznych a dla zakładów mleczarskich już nie

Opublikowano
13 godzin temu, Akardin napisał:

Nie wiem skąd wy macie tak małe ceny prądu . 

Zużycie mam 2-3.5 tysiąca 

Cena wynosi obecnie 1.35 brutto 

A obecnie osoby z zablokowanych stawek płacą ok 0.49 ... 

Więc podwyżki dopiero idą 

Bo to debil jest 

Znajdź firmę która zajmuje sie obrotem giełdowym energi (tzw. Broker) i Twoja cena nie przekroczy 80 gr. Myślę że warto. 

Opublikowano

Widziałem rozliczenia dużych podmiotów z zużyciem 180 MWh miesięcznie i płacą z dystrybucja max 80gr netto czyli koło 1 zł brutto. Rozliczenie kwiecień energia 48 gr/kWh netto, dystrybucja 20 gr/kWh netto, taryfa B czyli droższa niż C. Wystarczy trochę poszukać i można oszczędzić bardzo dużo. Za energie dla dużych wytwórców OZE płacą 4 gr/kWh. Resztę zjadają instytucje typu Enea, Energa itd. A przy okazji infrastruktura w Polsce leży i dalej kwiczy.

Opublikowano

Potrzebuje pomoc. Moja chłodnia strasznie długo schładza mleko. Zbiornik z czynnikiem cały gorący chłodnica od góry lekko ciepła reszta zimna a skraplacz cały oszroniona.

Opublikowano
6 minut temu, Pcheella napisał:

Potrzebuje pomoc. Moja chłodnia strasznie długo schładza mleko. Zbiornik z czynnikiem cały gorący chłodnica od góry lekko ciepła reszta zimna a skraplacz cały oszroniona.

Na forum szukasz xD ? 🤣

Dnia 18.05.2024 o 21:40, Dream1990 napisał:

Widziałem rozliczenia dużych podmiotów z zużyciem 180 MWh miesięcznie i płacą z dystrybucja max 80gr netto czyli koło 1 zł brutto. Rozliczenie kwiecień energia 48 gr/kWh netto, dystrybucja 20 gr/kWh netto, taryfa B czyli droższa niż C. Wystarczy trochę poszukać i można oszczędzić bardzo dużo. Za energie dla dużych wytwórców OZE płacą 4 gr/kWh. Resztę zjadają instytucje typu Enea, Energa itd. A przy okazji infrastruktura w Polsce leży i dalej kwiczy.

Mi wychodzi ok 1.35 brutto 

Sama cena energii ok 60 groszy brutto  reszta przesył itd . Tylko że wszystkie duże firmy mają takie stawki ....

Opublikowano
3 godziny temu, Akardin napisał:

Mi wychodzi ok 1.35 brutto 

Sama cena energii ok 60 groszy brutto  reszta przesył itd . Tylko że wszystkie duże firmy mają takie stawki ....

W życiu nie uwierze że za dystrybucje płacisz więcej jak za energie. Chyba że przekraczasz moc umowną i płacisz dodatkowe opłaty/kary za to.

Opublikowano
52 minuty temu, kocmen24 napisał:

Jak koledzy u Was z opadami? Powiat wysokomazowiecki zero deszczu i robi się biednie . Coś na sobotę pokazują ale 60 % także to nic pewnego

również okolice wysokiego, u mnie nawet kukurydza na glinach nie wzeszłą, siana 3 tygodnie temu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomekskw
      Jakie są u was ceny mleka? Podawajcie ceny i parametry w swoich mleczarniach.

Zapraszamy do dyskusji na temat cen mleka w sezonie 2025.
      Poniżej zamieszczamy listę najpopularnieszych pytań jakie przewijały sie na forum w latach poprzednich.
      Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie który dotyczy cen mleka w roku 2025.
      Ile będzie kosztować mleko w 2025 roku? Jaka będzie cena mleka w 2025 roku? Czy ceny mleka pójdą w górę w 2025 roku? Czy mleko będzie droższe w 2025 roku? Czy ceny mleka będą spadać w 2025 roku? Dlaczego mleko może tanieć w 2025 roku? Co dalej z cenami mleka w skupie w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Biedronce w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w sklepie w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w skupie od rolnika w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Polsce w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Ameryce w 2025 roku? Stawki w mleczarniach i ceny skupu mleka 2025
      Ile będzie płacić Piątnica za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacił Mlekpol za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić mleczarnie za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacił Łowicz za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacić Mlekovita za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacić Polmlek za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić rolnikom za mleko w 2025 roku? Zapraszamy do merytorycznej i kulturalnej dyskusji.
      Podając ceny mleka wpisujcie jaki to powiat, jaki odbiorca, jakie parametry mleka przy tej cenie. Taka informacja pomoże nam dyskutować na faktach a nie na domysłach.
      Pozdrawiam, YacentY
  • Dodaj nową pozycję...
v