Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jak to jest z tymi jałowkamy? Niby najlepsza w województwie a puchar dostaje chłop. Czy to nie głupie. No  ja to ze śmiechu padłem jak szwagier pokazał mi puchar. Wkurzył się na mnie trochę . Ale część słuchaczy przyznała mi rację.😉

Edytowane przez Marcinrolnik2022
Opublikowano

Ciekawe jak będzie z wypłata za zaległe miesiące jak złożysz wypowiedzenie. Niby mają obowiązek wypłacić ale wiadomo że czasami nie jest łatwo odzyskać swoje pieniądze.

Opublikowano
PolandOnion napisał:

Ciekawe jak będzie z wypłata za zaległe miesiące jak złożysz wypowiedzenie. Niby mają obowiązek wypłacić ale wiadomo że czasami nie jest łatwo odzyskać swoje pieniądze.

Myślę, że problemu żadnego nie będzie, chyba że nie będą płacić, to wtedy prawie 55tys trzeba będzie zlecić komornikowi, to już zaczęło śmierdzieć jak rozeslali dostawcom, żeby nie martwic się sytuacja na rynku i oni będą odbierać mleko, tylko zapomnieli wspomnieć o wypłacie na czas 🙄

radekz200 napisał:

a Ty nie byłeś w mlekpolu?

Byłem, ale litrażu zabrakło mi, bo nagle 6 krow zapalen dostało i zanim odbudowałem stado, to trochę minelo i mleczarnie zmieniłem, ale z wypowiedzeniem problemu nie miałem z dnia na dzień i po roku dostałem udziały już, co się zdziwiłem.

Opublikowano
58 minut temu, slawek74 napisał:

Ryki za kwiecień bez zmian znaczy plus vat to będzie 2.25 brutto dla vatowca

To więcej jak mi wyjdzie w Mlekpolu o ładnych parę groszy. Ale paramery u mnie to 4,0 i 3,3

A nie sorry pomyliło mi się. U nas obniżka za maj z 13 gr brutto w kwietniu było bez zmian.

Opublikowano
1 godzinę temu, Troker1979 napisał:

To więcej jak mi wyjdzie w Mlekpolu o ładnych parę groszy. Ale paramery u mnie to 4,0 i 3,3

A nie sorry pomyliło mi się. U nas obniżka za maj z 13 gr brutto w kwietniu było bez zmian.

Sławek ma parametry 3,5-3,7 i 4,4-4,7 więc i cena dobra 

42 minuty temu, danielhaker napisał:

Hochland 4,67/3,65/>25tys cena 2,45 brutto dla vatowca

Identycznie jak w mlekpolu 

Opublikowano
Dnia 7.05.2024 o 10:16, kris91 napisał:

Mamy 7 dzień maja i brak wypłaty za marzec od Laktopolu Suwalki 👍

To jakieś karteczki z informacją rozesłali? Aż tak źle by było że nie mają na wypłatę? 

Opublikowano
1 godzinę temu, grzesiu napisał:

To jakieś karteczki z informacją rozesłali? Aż tak źle by było że nie mają na wypłatę? 

Jakie karteczki? Na konto patrzę, a tam bieda bez zmian, nawet teraz patrzylem i nadal brak wypłaty 🙄

Opublikowano (edytowane)
19 godzin temu, kris91 napisał:

Myślę, że problemu żadnego nie będzie, chyba że nie będą płacić, to wtedy prawie 55tys trzeba będzie zlecić komornikowi, to już zaczęło śmierdzieć jak rozeslali dostawcom, żeby nie martwic się sytuacja na rynku i oni będą odbierać mleko, tylko zapomnieli wspomnieć o wypłacie na czas 🙄

Tu coś piszesz.

Edytowane przez grzesiu
Opublikowano

Nie mogę tej kartki znaleźć, ale pisali jakieś 2-3 miesiące temu, że jakas trudna sytuacja w mleczarstwie będzie i żeby się nie martwić odbiorami mleka, bo beda odbierać.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomekskw
      Jakie są u was ceny mleka? Podawajcie ceny i parametry w swoich mleczarniach.

Zapraszamy do dyskusji na temat cen mleka w sezonie 2025.
      Poniżej zamieszczamy listę najpopularnieszych pytań jakie przewijały sie na forum w latach poprzednich.
      Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie który dotyczy cen mleka w roku 2025.
      Ile będzie kosztować mleko w 2025 roku? Jaka będzie cena mleka w 2025 roku? Czy ceny mleka pójdą w górę w 2025 roku? Czy mleko będzie droższe w 2025 roku? Czy ceny mleka będą spadać w 2025 roku? Dlaczego mleko może tanieć w 2025 roku? Co dalej z cenami mleka w skupie w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Biedronce w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w sklepie w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w skupie od rolnika w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Polsce w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Ameryce w 2025 roku? Stawki w mleczarniach i ceny skupu mleka 2025
      Ile będzie płacić Piątnica za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacił Mlekpol za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić mleczarnie za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacił Łowicz za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacić Mlekovita za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacić Polmlek za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić rolnikom za mleko w 2025 roku? Zapraszamy do merytorycznej i kulturalnej dyskusji.
      Podając ceny mleka wpisujcie jaki to powiat, jaki odbiorca, jakie parametry mleka przy tej cenie. Taka informacja pomoże nam dyskutować na faktach a nie na domysłach.
      Pozdrawiam, YacentY
  • Dodaj nową pozycję...
v