Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Siedzacybyk napisał:

sroma ulica, potok, domy poniemiecki przy chodnikach. juz nie mowie, ze woda w potokach nie ma gdzie plynac, ona nawet ulicami ma ciasno. chcialbym zobaczyc jak wyglada szklarska poreba, jak tam dom na domu?! natomiast swierzawa, po srodku potok, na okolo wzgorza, woda juz sie pietrzy. mysle ,ze mostki mocno ogranicaja przeplyw wody ,gdy jest jej wiecej.

Czechowicach-Dziedzicach i okolicznych gmin. Wielu mieszkańców straciło kompletnie swój cały dorobek życia

Brak dostępnego opisu zdjęcia.

Opublikowano (edytowane)
59 minut temu, jahooo napisał:

Są miejsca, gdzie niewiele się da, bo wszytsko tak zabetonowane, że na amen

Tyle, że po powodziach, jakie nawieziły kraj, refleksja trwała może rok, a potem znowu pozwolono na zabudowę terenów potencjalnie zalewowych, zawsze brak ppieniędzy na budowę zbiorników retencyjnych, regulację (sensowną) rzek, naprawę wałów. Ja nie żałuję człowieka, który w swojej głupocie kupił działkę na terenie, gdzie na bank raz na 20 lat występuje powódź po dach. Niech ma pretencje do tego, co mu tę działkę sprzedał i do urzędników, którzy mu w tym miejscu wydali pozwolenie na budowę. Dotyczy to tez firm, które sobie w takich miejscach pobudowały hale, magazyny i biura. 

Ja pier**lę jaka logika, wszyscy winni tylko nie ja. Nikt nie kazał kupić. Chciałeś, kupiłeś i mierz się z problemami. Idiotów nie należy żałować, należy ich wykorzystywać. Brutalne, ale tak funkcjonuje świat i 90% ludzi to akceptuje i wykorzystuje, bo liczy że będzie po tej stronie co ma z tego zyski.

A byś się nie oburzał doskonale to widać u kierowców. Są przepisy, a większość ma w d*pie, a potem płacz, że tragedia, ludzie pomóżcie. Dlatego to nie wina sprzedających i wydających pozwolenia na budowę. Ba ludzie nawet nie chcą płacić parę groszy na ubezpieczenie mienia i jeszcze mają czelność wyciągać ręce po pomoc.

1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Jakie refleksje możesz mieć w górach po powodzi. Tylko kiedy będzie następna i jak duża. Takie są wady życia w terenach górskich. Nie tylko w Polsce.

A tak pisowscy nieudacznicy próbują robić politykę na powodzi.

a jaką politykę próbują rządzący nieudacznicy robić na powodzi?

Edytowane przez Takeda
Opublikowano
4 minuty temu, Takeda napisał:

Ja pier**lę jaka logika, wszyscy winni tylko nie ja. Nikt nie kazał kupić. Chciałeś, kupiłeś i mierz się z problemami. Idiotów nie należy żałować, należy ich wykorzystywać. Brutalne, ale tak funkcjonuje świat i 90% ludzi to akceptuje i wykorzystuje, bo liczy że będzie po tej stronie co ma z tego zyski.

A byś się nie oburzał doskonale to widać u kierowców. Są przepisy, a większość ma w d*pie, a potem płacz, że tragedia, ludzie pomóżcie. Dlatego to nie wina sprzedających i wydających pozwolenia na budowę. Ba ludzie nawet nie chcą płacić parę groszy na ubezpieczenie mienia i jeszcze mają czelność wyciągać ręce po pomoc.

A co ci sie nie podoba w mojej logice ? Że urzędy powinny stosować się do tego, co inne urzędy opracują, że na przykłąd dany teren stanowi polder zalewowy i NIE POWINNO się tam nic budować, a Drząd Gminy czt Miasta ma to w du... ? To, że ktoś sprzedał taką działkę, to jego sprawa, ale moim zdaniem państwo jest po to, aby takie patologie nie miały miejsca. Gdyby w planie zagospodarowania przestrzennego stało jasno "zakaz zabudowy trwałej, możesz sobie postawić namiot na wakacje", to nie byłoby cwaniactwa i ludzkiego nieszczęścia.

Popatrz sobie na filmii, gdzie kretyn jeden wyprzedza ciężarówką drugą ciężarówkę na autostradze, jeden jedzie 89 a drugi 90km/h i na komentarze "znawców". Kary są po prostu za małe, mandaty za niskie a policji za mało na drogach. Dlatego jest taka nienawiść na tych, co takie filmiki niosa na Policję a ta wlepia za to mandaty. Bo przed policją tacy kretyni się ostrzegają na CB i jeszcze się tym chwalą, przed kamerką nie da się uciec.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
19 godzin temu, Ulman napisał:

ciągle sią zastanawiam czemu PIS tego złego tuska za jego wszelkie bezeceństwa przez 8 lat nawet nie oskarżył , nie mówiąc o osądzeniu i skazaniu . O.o

dlatego, że Tusk nie ruszył w 2008 roku  PiSu, LPRu i Samoobrony, ale spokojnie, zakładając, że nastąpi kiedyś zmiana władzy to teraz rządząca ekipa przesunęła granice więc i ich ruszą (a już jest po tych 10 miesiącach za co) o ile jeszcze będziemy w jakimkolwiek stopniu niezależni, ale na to się nie zanosi. Dominujący forsowany w UE trend to stworzenie cesarstwa, a w nim to już całkiem nic powiedzieć nie będziemy mogli. Pytanie. Czy na tle światowym lepiej będzie być obywatelem UE 2 kategorii czy niezależnym tworem.

Edytowane przez Takeda
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, jahooo napisał:

Dlatego jest taka nienawiść na tych, co takie filmiki niosa na Policję a ta wlepia za to mandaty. Bo przed policją tacy kretyni się ostrzegają na CB i jeszcze się tym chwalą, przed kamerką nie da się uciec.

W kabinie kombajnów, od lat , mam zawsze skrzynkę narzędziową a na podłodze łapkę zwaną brechą. W tym roku po raz pierwszy wylazłem z kabiny trzymając w ręku łapkę. W kierunku interlokutora wykonałem najpierw ukłon a potem zakomunikowałem ze zaraz mu przy.dolę tym oto narzędzie aż mu się zupa z garów powylewa. Skutek wywarło natychmiastowy i z człowieka uszło ciśnienie.

7 minut temu, Takeda napisał:

Pytanie. Czy na tle światowym lepiej będzie być obywatelem UE 2 kategorii czy niezależnym tworem.

Jak się pozycjonujemy, tak będziemy mieli. Model węgierski odpada.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
7 minut temu, Takeda napisał:

Pytanie. Czy na tle światowym lepiej będzie być obywatelem UE 2 kategorii czy niezależnym tworem.

A jak chcesz się odnaleźć w światowej polityce i biznesie będąc tym niezależnym tworem. Z kim sojusze, z kim biznesy  jak się chcesz pozycjonować geopolitycznie?

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

A jak chcesz się odnaleźć w światowej polityce i biznesie będąc tym niezależnym tworem. Z kim sojusze, z kim biznesy  jak się chcesz pozycjonować geopolitycznie?

myślisz, że jak wyjdziemy z UE - państwo w centrum Europy, na drodze między zachodem a wschodem, to się wszyscy na nas obrażą i otoczą murem ? Czy też będą się starali dogadać i dalej robić biznes, nie posiłkując się parlamentem europejskim jako straszakiem ? Bo ja uważam, że to dla nas szansa, a nie wizja katastrofy.

Opublikowano

jahoo dobrze mysli, mamy urzedy, ktorym sie placi za wydawana decyzje. stworzylismy ich by nas chronili, przed nasza niewiedza, a przeciez znac sie nie musimy. po latach urzednik przestal byc dla nas pomocnikiem, stal sie naszym nadzorca i katem. gdy o tym mysle, szlak mnie trafia i ciezko pisac. urzad w domysle mialbyc dla nas, mial swoja wiedza chronić nas przed oszustami, np. nie wydajac pozwolenia na budowe ,bo to teren zalewowy. jednak urzednik juz nie jest dla nas, on stal sie panem, on chce nami rzadzic. decyzje wydal ,bo tak chcial, bo nie ponosi konsekwencji. pan i wladca moze, nie musi. jedna pani powoedziala mi w urzedzie,choc to jej praca, ze nie bedzie mnie informowala ile pieniedzy pozostalo do wykorzystania, bo oni nie jest moja ksiegowa! ale ta pani nota bene od tego jest by pilnowac wlasnie tych pieniedzy. kros idzie kupic dzialke, ma pewnosc ze jak urzędnik wydal zgode, tzn. ze mozna bezpiecznie budowac!!! nic bardziej mylnego😃 urzednik mogla, nie musial, a moze mial zly humor, a moze dostal w lape i wydal zgode. kto mu zabroni??? jesli z tego powodu nikt mu nie postawi zarzutow??? bo my nie zyjemy w panstwie prawa, prawo to dotyczy malych. mozna ich karac, za wyprzedzanie na dwujezdniowej jezdni przejezdzajac po pasach. mandaty mamy surowsze niz w niemczech, ale drogi 2 x gorsze. ehhhh zbyt dlugo na to patrze,by dobrze to znosic 😡🤕

• Like 2
Opublikowano
6 minut temu, jahooo napisał:

A co ci sie nie podoba w mojej logice ? Że urzędy powinny stosować się do tego, co inne urzędy opracują, że na przykłąd dany teren stanowi polder zalewowy i NIE POWINNO się tam nic budować, a Drząd Gminy czt Miasta ma to w du... ? To, że ktoś sprzedał taką działkę, to jego sprawa, ale moim zdaniem państwo jest po to, aby takie patologie nie miały miejsca. Gdyby w planie zagospodarowania przestrzennego stało jasno "zakaz zabudowy trwałej, możesz sobie postawić namiot na wakacje", to nie byłoby cwaniactwa i ludzkiego nieszczęścia.

Popatrz sobie na filmii, gdzie kretyn jeden wyprzedza ciężarówką drugą ciężarówkę na autostradze, jeden jedzie 89 a drugi 90km/h i na komentarze "znawców". Kary są po prostu za małe, mandaty za niskie a policji za mało na drogach. Dlatego jest taka nienawiść na tych, co takie filmiki niosa na Policję a ta wlepia za to mandaty. Bo przed policją tacy kretyni się ostrzegają na CB i jeszcze się tym chwalą, przed kamerką nie da się uciec.

Co mi się nie podoba? A to że zabierasz odpowiedzialność ludziom z myślenia i cedujesz na innych ludzi, którzy są takimi samymi głupkami. Dziecku można wybaczyć, że się sparzył przy kuchence, ale jeśli robi to dorosły to znaczy, że nie nadaje się do niczego więcej niż kopania rowów za najniższą krajową "stąd do południa". 

Chcesz coraz więcej regulacji i rozdzielania włosa na czworo? Przecież to droga donikąd, a raczej bardziej do stworzenia państwa totalitarnego które na końcu powie którą ręką się podcierać, i ile razy na dobę możesz się wypróżniać i w jakim kolorze mieć buty. Zdrowy rozsądek, a debili trzeba eliminować z życia, najlepiej na drodze selekcji naturalniej. przez 100 lat chyba 7 powodzi w tym miejscu i dalej się budują, to masochizm normalnie.

A co do dróg. Nie trzeba żadnych nakładów na policję itp. Wystarczy jeden przepis. Zarejestrowane przewinienie z możliwością ustalenia właściciela pojazdu dostarczone do policji skutkuje mandatem w wysokości 150% gdzie te dodatkowe 50% jest dla donoszącego, szybki wyrok i komornik bez patrzenia czy padasz z głodu czy nie i po roku wszyscy jeżdżą jak w Szwajcarii albo i lepiej.

Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał:

myślisz, że jak wyjdziemy z UE - państwo w centrum Europy, na drodze między zachodem a wschodem, to się wszyscy na nas obrażą i otoczą murem ? Czy też będą się starali dogadać i dalej robić biznes, nie posiłkując się parlamentem europejskim jako straszakiem ? Bo ja uważam, że to dla nas szansa, a nie wizja katastrofy.

Ja nie dyskutuje czy szansa czy nie tylko jaka jest wizja takiego bytu. Konkretnie i na temat a nie że może ktoś kiedyś z nami itp. 

Opublikowano
5 minut temu, Ulman napisał:

ale to ty powinieneś mi na te pytania odpowiedzieć bo ty jesteś za konfą

Opublikowano
Przed chwilą, Takeda napisał:

Chcesz coraz więcej regulacji i rozdzielania włosa na czworo? Przecież to droga donikąd, a raczej bardziej do stworzenia państwa totalitarnego które na końcu powie którą ręką się podcierać, i ile razy na dobę możesz się wypróżniać i w jakim kolorze mieć buty. Zdrowy rozsądek, a debili trzeba eliminować z życia, najlepiej na drodze selekcji naturalniej. przez 100 lat chyba 7 powodzi w tym miejscu i dalej się budują, to masochizm normalnie.

A co do dróg. Nie trzeba żadnych nakładów na policję itp. Wystarczy jeden przepis. Zarejestrowane przewinienie z możliwością ustalenia właściciela pojazdu dostarczone do policji skutkuje mandatem w wysokości 150% gdzie te dodatkowe 50% jest dla donoszącego, szybki wyrok i komornik bez patrzenia czy padasz z głodu czy nie i po roku wszyscy jeżdżą jak w Szwajcarii albo i lepiej.

Urzędnicy sa po to, aby znac to, czego nie musi wiedzieć zwykły Kowalski. Oni maja pogląd na szersze spektrum. I powinni takiego Kowalskiego chronić przed podjęciem decyzji, która potencjalnie może  zagrażać nawet jego życiu. W czasach zaborców tworzono pewne ramy prawa, które funkcjonowały do końca komuny i działały. Dziś w ramach "wolność Tomku w swoim domku" jest w tym względzie całkowita anarchia. I mamy to, co mamy. Wolę twarde prawo dla wszystkich, niż kombinatorów, którzy zarabiają na krzywdzie innych. A co do totalitaryzmu - tam tez byli równi i równiejsci i tak właśnie mamy u nas w kraju.

Opublikowano
4 minuty temu, Siedzacybyk napisał:

jahoo dobrze mysli, mamy urzedy, ktorym sie placi za wydawana decyzje. stworzylismy ich by nas chronili, przed nasza niewiedza, a przeciez znac sie nie musimy. po latach urzednik przestal byc dla nas pomocnikiem, stal sie naszym nadzorca i katem. gdy o tym mysle, szlak mnie trafia i ciezko pisac. urzad w domysle mialbyc dla nas, mial swoja wiedza chronić nas przed oszustami, np. nie wydajac pozwolenia na budowe ,bo to teren zalewowy. jednak urzednik juz nie jest dla nas, on stal sie panem, on chce nami rzadzic. decyzje wydal ,bo tak chcial, bo nie ponosi konsekwencji. pan i wladca moze, nie musi. jedna pani powoedziala mi w urzedzie,choc to jej praca, ze nie bedzie mnie informowala ile pieniedzy pozostalo do wykorzystania, bo oni nie jest moja ksiegowa! ale ta pani nota bene od tego jest by pilnowac wlasnie tych pieniedzy. kros idzie kupic dzialke, ma pewnosc ze jak urzędnik wydal zgode, tzn. ze mozna bezpiecznie budowac!!! nic bardziej mylnego😃 urzednik mogla, nie musial, a moze mial zly humor, a moze dostal w lape i wydal zgode. kto mu zabroni??? jesli z tego powodu nikt mu nie postawi zarzutow??? bo my nie zyjemy w panstwie prawa, prawo to dotyczy malych. mozna ich karac, za wyprzedzanie na dwujezdniowej jezdni przejezdzajac po pasach. mandaty mamy surowsze niz w niemczech, ale drogi 2 x gorsze. ehhhh zbyt dlugo na to patrze,by dobrze to znosic 😡🤕

Eee, a uprawiasz może ryż, banany, albo masz sady pomarańczowe? Przecież urzędy nie zabraniają

Opublikowano
3 minuty temu, Takeda napisał:

Co mi się nie podoba? A to że zabierasz odpowiedzialność ludziom z myślenia i cedujesz na innych ludzi, którzy są takimi samymi głupkami. Dziecku można wybaczyć, że się sparzył przy kuchence, ale jeśli robi to dorosły to znaczy, że nie nadaje się do niczego więcej niż kopania rowów za najniższą krajową "stąd do południa". 

Premier obecny nam panujący powiada że nie będzie przestrzegał prawa .

posłuchaj .

https://www.facebook.com/watch/?ref=saved&v=1780754228995395

Opublikowano
1 minutę temu, Takeda napisał:

Co mi się nie podoba? A to że zabierasz odpowiedzialność ludziom z myślenia i cedujesz na innych ludzi, którzy są takimi samymi głupkami.

Jeżeli urzędnik ma plan zagospodarowania z zaznaczonymi obszarami np zalewowymi, albo terenem który był zalewany, to choćby był takim samym, debilem jak interesant musiałby poinformować gościa o tym fakcie. Zakładam jednak że ten debil i tak pewnie postawiłby na swoim i działkę kupił. Ludzie kupują działki w róznych miejscach a potem w zimie np wrzask że wyjechać nie nogą, bo im zawiało drogę. Potem sie okazuje np że droga nie jest gminna, tylko skarbu państwa a na dodatek ma 2,8m szerokości.

Opublikowano
2 minuty temu, jahooo napisał:

Urzędnicy sa po to, aby znac to, czego nie musi wiedzieć zwykły Kowalski. Oni maja pogląd na szersze spektrum. I powinni takiego Kowalskiego chronić przed podjęciem decyzji, która potencjalnie może  zagrażać nawet jego życiu. W czasach zaborców tworzono pewne ramy prawa, które funkcjonowały do końca komuny i działały. Dziś w ramach "wolność Tomku w swoim domku" jest w tym względzie całkowita anarchia. I mamy to, co mamy. Wolę twarde prawo dla wszystkich, niż kombinatorów, którzy zarabiają na krzywdzie innych. A co do totalitaryzmu - tam tez byli równi i równiejsci i tak właśnie mamy u nas w kraju.

Spójrz na rządzących, weź sobie zakres czasowy jaki chcesz i do tego premierów, ministrów, wojewodów, posłów i korpus oficerski tam są zwykli Kowalscy którym się wdaje i odpierdalają manianę. A ty wymagasz by szeregowy urzędnik w powiecie czy gminie stawał w poprzek? A kto stanowi prawo? referent w gminie czy posłowie? Kto wybiera takie kreatury jak Czarnek, żukowska, Giertych, Pawłowicz, Niesiołowski Tusk, Kaczyński itd itp? A i daj mi jeden chociaż jeden przykład gdy jakiekolwiek prawo dotyczyło wszystkich? Nie ważne twarde czy miękkie. Najbliżej to były chyba Prusy Hohenzollernów. Klasyczny folwark Orwella. Twarde prawo jak i bezprawie najbardziej szkodzi szarym obywatelom.

Pewne ramy prawa istniały w Polsce już przed zaborami, z tym że nie dotyczyły wszystkich Polaków, a że w czasach zaborów dotyczyły wszystkich to chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego,? Czy muszę?

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Takeda napisał:

Pewne ramy prawa istniały w Polsce już przed zaborami, z tym że nie dotyczyły wszystkich Polaków, a że w czasach zaborów dotyczyły wszystkich to chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego,? Czy muszę?

Yyyyy ale chłopów nie dotyczyły.  I bodaj dopiero car zlikwidował pańszczyznę?:lol:

Edytowane przez mirro
  • Like 1
Opublikowano
12 minut temu, mirro napisał:

Jeżeli urzędnik ma plan zagospodarowania z zaznaczonymi obszarami np zalewowymi, albo terenem który był zalewany, to choćby był takim samym, debilem jak interesant musiałby poinformować gościa o tym fakcie. Zakładam jednak że ten debil i tak pewnie postawiłby na swoim i działkę kupił. Ludzie kupują działki w róznych miejscach a potem w zimie np wrzask że wyjechać nie nogą, bo im zawiało drogę. Potem sie okazuje np że droga nie jest gminna, tylko skarbu państwa a na dodatek ma 2,8m szerokości.

Ale to jest standard, w lipcu przyjedzie miastowy, patrzy jakie urocze miejsce, a że jesień, wiosna i zima lipa to inna sprawa, ale się nauczy. Jak jesteś debilem walniesz buraka cukrowego na piachach 6 klasy, ale chyba raczej raz i się nauczysz jak będziesz próbował do skutku to czas byś zbankrutował. Mam paru znajomych co się mszczą bo raz na 20 lat wychodzi to jest to samo.

Nie nauczysz ludzi rozumu i odpowiedzialności decydując o wszystkim za nich. Z resztą za jakieś 4-6k jakich ty chcesz mieć fachowców w urzędach? Dobry geodeta, informatyk, budowlaniec nie będzie siedział za takie stawki w urzędzie jak prywatnie zarobi więcej

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Takeda napisał:

Spójrz na rządzących, weź sobie zakres czasowy jaki chcesz i do tego premierów, ministrów, wojewodów, posłów i korpus oficerski tam są zwykli Kowalscy którym się wdaje i odpierdalają manianę.

Są tacy, jakich wybiora ci, co chodzą na wybory. Problem jest taki, że dużo myślących ludzi nie chce kandydować, i dużo z nich nie chce głosować

1 minutę temu, Takeda napisał:

Ale to jest standard, w lipcu przyjedzie miastowy, patrzy jakie urocze miejsce, a że jesień, wiosna i zima lipa to inna sprawa, ale się nauczy. Jak jesteś debilem walniesz buraka cukrowego na piachach 6 klasy, ale chyba raczej raz i się nauczysz jak będziesz próbował do skutku to czas byś zbankrutował. Mam paru znajomych co się mszczą bo raz na 20 lat wychodzi to jest to samo.

Nie nauczysz ludzi rozumu i odpowiedzialności decydując o wszystkim za nich. Z resztą za jakieś 4-6k jakich ty chcesz mieć fachowców w urzędach? Dobry geodeta, informatyk, budowlaniec nie będzie siedział za takie stawki w urzędzie jak prywatnie zarobi więcej

Klasyczny "domek w Beszczadach"

I tu się nie zgodzę, bo za pomocą kija nawet psa pewnych rzeczy można nauczyć

A jak ktoś pracuje w urzędzie za 4k PLN, to albo robi to dobrze, abo niech wyp..... do prywaciarza, ten go szybko nauczy pracować dobrze

Dlatego za błędne decyzje urzędnicy powinni odpowiadać swoim majątkiem

Edytowane przez jahooo
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Takeda napisał:

Nie nauczysz ludzi rozumu i odpowiedzialności decydując o wszystkim

W zasadzie to nawet mniej chodzi mi o ratowanie ich przed nimi samymi, tylko o działanie struktur państwa. To że uratuje się debila, to już taki mały bonus.

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, jahooo napisał:

Są tacy, jakich wybiora ci, co chodzą na wybory. Problem jest taki, że dużo myślących ludzi nie chce kandydować, i dużo z nich nie chce głosować

A ty byś chciał się użerać z idiotami? Przerobiłem w życiu kila stanowisk kierowniczych i mi się przejadło, a tylko wymagałem jednego: MYŚLENIA, ale większość to przerasta.

Pamiętam kiedyś na rozmowie powiedziałem, że "raz pokazuję, dwa razy tłumaczę, jak nie pomaga to trzeba wziąć lagę i za przeproszeniem przypierdolic przez plecy" Na stwierdzenie, że chyba nie będzie pan nam bił pracowników, odpowiedziałem: "no chyba idiotów nie zatrudniacie w firmie?" Uczciwie kontrakt przepracowałem, ale podziękowałem przy próbie rozmów o przedłużenie. Szkoda mojego czasu, zdrowia i nerwów. Na 50 osób 6 kumatych, a najbardziej placowy przynieś, podaj pozamiataj z resztą dobry szachista.

12 minut temu, mirro napisał:

W zasadzie to nawet mniej chodzi mi o ratowanie ich przed nimi samymi, tylko o działanie struktur państwa. To że uratuje się debila, to już taki mały bonus.

e tam u nas państwo nigdy nie działało sprawnie. No chociaż w komunie w ramach kryzysów i ogólnego przygotowania  w razie tzw "W" chyba najsprawniej w nowożytnej historii co jest zaiste smutne o ile nie tragiczne. Ale to jest trochę w ramach władzy która nie boi się zmiany, w sumie tak działał pis licząc, że będzie rządził wiecznie tylko nie odrobił lekcji że inne czasy i inni gwaranci

Edytowane przez Takeda
Opublikowano

Wiadomo, że najniższa krajowa nie przyciągnie do firmy samych orłów. Co nie znaczy, że nie można od nich wymagać rzetelnej i solidnej pracy. Co najwyżej oni niczego błyskotliwego nie wymyślą. Ale wkuć na pamięc regulaminy wkują i będa ich przestrzegać. I to jest teś przekleństwo urzędów, bo idziesz i poza regulamin nie wyjdziesz, bo taki urzędnik ma klapki na oczach i jak nie postraszych paragrafem, to poza regulamin nie wyjdzie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v