Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Bogdan_ja napisał:

chłopie z jednej strony straszysz odmieńcami a z drugiej udajesz że chłop w sukience to normalność 🤣🤣

A w Szkocji Ty był?

Abo w kościole chociaż...

• Haha 1
Opublikowano

„My w Polsce nie znamy pokoju za wszelką cenę”, „Jest jedna tylko rzecz w życiu ludzi, narodów i państw, która jest bezcenną. Tą rzeczą jest honor” - powiedział Beck w maju 1939 roku, a cztery miesiące później był już spakowany do ucieczki.

Pod koniec października 1938 roku minister spraw zagranicznych Rzeszy przedstawił więc polskiemu ambasadorowi w Berlinie Józefowi Lipskiemu kilka propozycji. Wśród nich obietnicę przedłużenia na 25 lat paktu o nieagresji i przyłączenia się Polski do paktu antykominternowskiego. W zamian Polska miała wyrazić zgodę na włączenie do Niemiec Wolnego Miasta Gdańska (z zachowaniem w nim praw ludności polskiej) oraz przeprowadzenie eksterytorialnej (czyli wyłączonej spod kontroli polskiej) autostrady oraz linii kolejowej przez Pomorze, która pozwoliłaby na połączenie Prus Wschodnich z resztą Niemiec. Beck początkowo nie potraktował tych propozycji poważnie, ale powtórzenie ich w styczniu 1939 roku (podczas wizyty Becka w Berlinie, a Ribbentropa w Warszawie) nakazywało już podejście do problemu z całą powagą.

Czy powinniśmy się wtedy zgodzić na to, co chciała III Rzesza?

Może być zdjęciem przedstawiającym 2 osoby i tekst

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Tak z ciekawości....

O czym ty dziś pier.sz?

Jest jakiś związek tego zez czymś, czy tylko tak, aby coś ...kopiuj wklej?

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Tak z ciekawości....

O czym ty dziś pier.sz?

To tylko Historia napisana a jej ,głup...e  nie zmienia się  na własne słowa .

Czego żeś nie zrozumiał z danego tekstu wyżej ?.

Edytowane przez galan99
Opublikowano
24 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Kurna...

Ze Tobie to Agrest się spodobało, że takie oglądasz...

No cóż..

Sprawdzam czy mogę być zwolennikiem KO.

Ale chyba nie.

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Tak z ciekawości....

O czym ty dziś pier.sz?

Żeś stary i gł...i .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, galan99 napisał:

A kto wie, może gdyby zrobić tak jak chciał Piłsudski i prewencyjnie zaatakować Rzeszę jak jeszcze była słaba to takich pytań by nie było ... Historii trzeba się uczyć i wyciągać wnioski, ale historii się nie zmieni, takie dywagacje to do przodu, bo przeszłości nie zmienisz, na przyszłość jakiś wpływ masz. Znasz decyzje i ich skutki, ale nie wiesz co by było gdyby było inaczej ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Dnia 28.08.2024 o 13:12, 12Pafnucy napisał:

Ano...

Jednak nie gadaj że to zwykła konkurencja...

Bezpieczeństwo żywnościowe gdzie?

no rudy zadbał o was cukier Niemcom  w PL zakazany import z ukr , dba o swoich dzięki waszym głosom 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Bogdan_ja napisał:

są obawy że nie wróci 🤣🤣🤔

Wróci wróci...

...i jeszcze wytłumaczy jak głupio nie mieć kupy gnoju przed chałupą i dlaczego zazdrościć mu tego trzeba ..

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Na to co i poprzedniej.

Obecni mi się podobają , wiedzą co robić i się nie  pier...ą z tym .

ro***erducha na całego tak trzymać jak najdłużej .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v