Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Ale jak miałbyś kazać ludziom za tyle pracować? Możesz mi to wytłumaczyć? 

Niestety większość zawsze jest głupia.

Tak jak ty i inni twego pokroju , by doszli do wniosku ,że ta praca jest tyle warta wedle was .

jak by nie było żadnych regulacji płacowych i godzinowych .

Na szczęście , są regulacje i pracodawca musi płacić . jak chce mieć bardzo dobrych pracowników to płaca musi być ekstra .

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

Mniej pracy zbuduje więcej dobrobytu?

No według galanow i Desperados kasa jest ze socjali...

Praca to czynność...no obrzydliwe to...

1 minutę temu, galan99 napisał:

Tak jak ty i inni twego pokroju , by doszli do wniosku ,że ta praca jest tyle warta wedle was .

Na szczęście , są regulacje i pracodawca musi płacić . jak chce mieć bardzo dobrych pracowników to płaca musi być ekstra .

Tiaaaa.

Twoje modrosci w pole cię zawiodły ..

Musiałeś na stare lata na pana italiana robić ..i tak pozostanie...

Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

Cisię żyje dobrze nakładając innym zakazy. Ale może ktoś inny chciał by więcej zarobić bo potrzebuje kasy. To do ciebie nie dociera i to jest przykre ,ze ludzie są tak mało rozgarnięci jak ty. Słabe jest, ze ta jak to piszesz większość ciągnie w dół tych co by chcieli lepiej. Zamiast jeśli nie równać w górę to przynajmniej nie przeszkadzać. Twoja filozofia jest taka ja nie potrzebuje inni też nie muszą

Praca w niedzielę nie idzie w parze z większymi zarobkami. Żeby więcej zarobić, wcale nie trzeba więcej pracować, wystarczy tylko mądrzej. W transporcie ciężkim jakby nie było obostrzeń, to do tej pory jeździli by na okrągło jak busiaże, jakoś kierowcy nie narzekają na wysokość zarobków.

Następny znalazł się mądry, co wszystkich uważa za głupszych od siebie.

• Haha 1
Opublikowano

W pewnej firmie część załogi pracuje non stop w sensie 24/7 na zmiany oczywiście. Nie wiem czy pisowskie komuszki ogarną, że przełożeniu muszą pilnować by ktoś nie miał za dużo nocek lub za dużo niedziel bo się zaczynają inni wkurzać. Ludzie chcą po prostu zarobić 20 % za nockę i 20 za niedziel i święta i trzeba pilnować by jeden nie miał za dużo zmian. To samo tyczy się nadgodzin też przełożeni muszą pilnować bo każdy by chciał. A w firmie i tak dobrze płaca bo są 13 i 14 i to więcej niż dodatkowa pensja 120 czy 150 %.

Dlatego śmieszy mnie takie pierdzielenie, ze nie będzie komu trzeba będzie kazać. Dajcie dobre pieniądze i tłumy przyjdą. Tylko tutaj takie osoby wykluczone na marginesie płaczą, że nie będzie komu, ze zakaz, że nie potrzeba bo im nie potrzeba.

Opublikowano

Ale widzisz...ja nie czekam na wirtualne pieniądze..

Mi wystarczy zarabiać tu i teraz...

Ja odprowadzam podatki do naszej ojczyzny.

Ty dorabiasz Włocha, a tu socjale z moich podatków ciągniesz.

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, 12Pafnucy napisał:

No według galanow i Desperados kasa jest ze socjali...

Praca to czynność...no obrzydliwe to...

Tiaaaa.

Twoje modrosci w pole cię zawiodły ..

Musiałeś na stare lata na pana italiana robić ..i tak pozostanie...

Nie sprzeczaj się .

Sam posmakujesz niebawem dobrobytu .

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, jacor73 napisał:

Praca w niedzielę nie idzie w parze z większymi zarobkami. Żeby więcej zarobić, wcale nie trzeba więcej pracować, wystarczy tylko mądrzej. W transporcie ciężkim jakby nie było obostrzeń, to do tej pory jeździli by na okrągło jak busiaże, jakoś kierowcy nie narzekają na wysokość zarobków.

Następny znalazł się mądry, co wszystkich uważa za głupszych od siebie.

Bredzisz wyjąłeś jedną branże i chcesz na tym zbudować normę. Na wysokość zarobków kierowcy nie narzekają bo ich co raz mniej do tej ciężkiej roboty. Życie tygodniami w budzie jak pies co z miski je i na koło sika. CO raz bardziej ludziom nie w smak. Z firmy o której pisałem kiedyś na tiry szli dzisiaj kijem na tira nie wygonisz. Wolą w niedziele przyjść i we własnym łóżku spać z rodziną żyć i normalny obiad zjeść. Nawet odgrzany raz na jakiś czas bo w niedzielę wezwali do roboty.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Nie sprzeczaj się .

Sam posmakujesz niebawem dobrobytu .

Coś konkretniej?

Mi ani PiS , ani Tusk socjali nie dał.

Obojętne mi kto komu uwierzył w bajki.

Umiesz liczyć?

Licz na siebie.

Opublikowano
9 minut temu, Ulman napisał:

Jakby pracodawcy mieli taką przewagę negocjacyjną jak ci sie wydaje to 95% społeczeństwa pracowałoby na minimalnej.

Mniej pracy zbuduje więcej dobrobytu?

No i jeszcze kilka lat do tyłu, prawie tak było, może nie 95 ale 80

Pracownik słabo opłacany jest mało wydajny, pracownik zmęczony też jest mało wydajny. Żeby efekty pracy były większe, wcale nie trzeba więcej pracować, wystarczy tylko mądrzej. Ale Wy januszex&grażynex jeszcze długo tego nie zrozumiecie.🤭

2 minuty temu, hubertuss napisał:

Bredzisz wyjąłeś jedną branże i chcesz na tym zbudować normę.

A o czym jest ta dyskusja , nie o zakazie handlu w niedzielę?

Opublikowano
Przed chwilą, 12Pafnucy napisał:

Coś konkretniej?

Mi ani PiS , ani Tusk socjali nie dał.

Obojętne mi kto komu uwierzył w bajki.

Umiesz liczyć?

Licz na siebie.

Mi też nie dali socjalu .

Ale podatkami , teraz dojadą czekam na 1 lipca .

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, galan99 napisał:

Mi też nie dali socjalu

Może się mylę, ale wydajesz mi się dawno, no takim roszczeniowcem wszystkiego...

Dajta mię mieszkanie, jedzenie, jakieś piniendze....bo się nie należy....no bo jak ..

A co se zarobię u Włocha, to se coś kupię...

Ale to tylko mój punkt widzenia, no i mam nadzieję że się mylę.

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

Praca tak samo jak wszystko inne jest warta tyle uzgodnią obydwie strony - tak samo jak murowanie budynku, deski z tartaku czy gipsowanie ścian.  Tak jak pisałem przed chwilą - gdyby nie było potrzeby to 95% pracodawców płaciłoby minimalną. Żeby się spełniły twoje lękowe urojenia to musiałaby być ogólnopolska zmowa wszystkich pracodawców. 

Sam widzisz że jako klasyczny bałwan nie jesteś zdolny do wytłumaczenia jak miałby być mechanizm tego że płaciłoby sie 2 pln za godzinę/

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, hubertuss napisał:

O tym, że jakieś zakazy to bzdura bo trzeba dać ludziom wolność decyzji.

Mówisz, że cisza nocna, ograniczenie prędkości w obszarze zabudownym i poza nim, zakaz sprzedaży alkoholu osobom niepełnoletnim, zakaz palenia w urzędach, zakaza noszenia broni palnej i inne zakazy, to wszystko są bzdury , bo ograniczają wolność? Ciekawe spojrzenie na świat,jednak dobrze, że jesteś w tej "mądrzejszej" mniejszości.

Jak ktoś bardzo chce pracować w niedzielę, to pracuje, jest tyle stanowisk, zawodów, że cały czas brakuje rąk do pracy w niedzielę.

Edytowane przez jacor73
Opublikowano
9 minut temu, hubertuss napisał:

O tym, że jakieś zakazy to bzdura bo trzeba dać ludziom wolność decyzji.

Kurna...

O czym tu dyskutować...?

Gdzieś ktoś kiedyś kogoś zmuszał do handlu w niedzielę?

Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Dajta mię mieszkanie, jedzenie, jakieś piniendze....bo się nie należy....no bo jak ..

Dadzą mieszkania dla bezowych i socjal 2200 zł na osobę 

Jak będzie większa rodzina a są to rodziny liczne + 15 metry dodatkowe na osobę .

Opublikowano
2 minuty temu, jacor73 napisał:

Mówisz, że cisza nocna, ograniczenie prędkości w obszarze zabudownym i poza nim, zakaz sprzedaży alkoholu osobom niepełnoletnim, zakaz palenia w urzędach, zakaza noszenia broni palnej i inne zakazy, to wszystko są bzdury , bo ograniczają wolność? Ciekawe spojrzenie na świat,jednak dobrze, że jesteś w tej "mądrzejszej" mniejszości.

Jak ktoś bardzo chce pracować w niedzielę, to pracuje, jest tyle stanowisk, zawodów, że cały zcas brakuje rąk do pracy w niedzielę.

Ty jednak bredzisz. Rozumiem zabrakło argumentów i próbujesz sprowadzić rozmowę do głupot które tu wypisujesz. Więc odpowiem ci na twoim poziomie skoro zakaz handlu w niedzielę bo pracownicy muszą być z rodzinami to zamykamy wszystko inne szpitale policje wojsko w tym te na granicy też do domu do rodzin straż pożarna itd. Masz argument na swoim poziomie. Wyjąłeś zakazy lub obostrzenia czynów które mogą zrobić krzywdę innym np nadmierna prędkość i porównałeś z handlem w niedzielę. Jesteś śmieszny czy głupi ,ze ktoś to kupi?

Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

Praca tak samo jak wszystko inne jest warta tyle uzgodnią obydwie strony - tak samo jak murowanie budynku, deski z tartaku czy gipsowanie ścian.  Tak jak pisałem przed chwilą - gdyby nie było potrzeby to 95% pracodawców płaciłoby minimalną. Żeby się spełniły twoje lękowe urojenia to musiałaby być ogólnopolska zmowa wszystkich pracodawców. 

Ale żeś głupi .

70 % jak by nie regulowana płaca to by płacili pracownikom 1000 zł na miesiąc w Polsce .

Opublikowano
7 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Kurna...

O czym tu dyskutować...?

Gdzieś ktoś kiedyś kogoś zmuszał do handlu w niedzielę?

Ani do handlu nikt nie zmusza ani do kupowania. Powinna być wolność wyboru dla właścicieli pracowników i klientów.

Opublikowano
6 minut temu, jacor73 napisał:

Jak ktoś bardzo chce pracować w niedzielę, to pracuje, jest tyle stanowisk, zawodów, że cały czas brakuje rąk do pracy w niedzielę.

Mylisz kolego przepisy porządkowe z ograniczeniem wolności gospodarczej. 

Jak ktoś chce pracować w niedziele to dlaczego nie może w handlu? Czemu człowiek który ma sklep z ciuchami musi mieć w niedziele zamknięte? 

Opublikowano

Ale żeś głupi .

70 % jak by nie regulowana płaca to by płacili pracownikom 1000 zł na miesiąc w Polsce .

Ty żyjesz mentalnie w latach 90m tych. Teraz brakuje pracowników. Na taśmie zarabiasz więcej często niż byle urzędnik w nie byle jakim urzędzie.

Opublikowano
8 minut temu, galan99 napisał:

Dadzą mieszkania dla bezowych i socjal 2200 zł na osobę 

Jak będzie większa rodzina a są to rodziny liczne + 15 metry dodatkowe na osobę .

Wierzysz Tusku w to?

Opublikowano

Ale żeś głupi .

A w jaki sposób przyczynowo skutkowy to by działało? Umiesz odpowiedzieć czy tylko klepać PISocjalistyczne komunały których nawet jesteś w stanie wyjaśnic.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v