Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak z tym że w tej chwili nowe wybory to dla Tuska jak strzelenie sobie już nie w kolano ale nawet w głowę przy tym całkiem dobrym jeszcze poparciu PiSu i przy fali wznoszącej Konfederacji i upadku lewicy i trzeciej drogi pewnie mógłby stracić wladze

Opublikowano
15 minut temu, galan99 napisał:

Nie takie koalicje się rozpadały . To zaledwie 6 miesięcy rządów a problemów przybywa .

Problemów przybywa w realu czy w twojej głowie?

2 minuty temu, MariuszDe napisał:

Tak z tym że w tej chwili nowe wybory to dla Tuska jak strzelenie sobie już nie w kolano ale nawet w głowę przy tym całkiem dobrym jeszcze poparciu PiSu i przy fali wznoszącej Konfederacji i upadku lewicy i trzeciej drogi pewnie mógłby stracić wladze

Bardziej strzał w kolano dla TD i lewicy niż dla Tuska. Tusk się dostanie i KO nawet w opozycji. Ale jeśli by zaczęła fikać TD lub lewica to wyborcy mogli by nie być zadowoleni i mógł by być out z sejmu. Tak więc wszyscy trochę się po dąsali w niedziele a dzisiaj już zadowoleni w wywiadach deklarują współpracę. Przynajmniej ci z TD a i z lewicy coraz więcej głosów z deklaracją dalsze pracy dochodzi.

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, hubertuss napisał:

Problemów przybywa w realu czy w twojej głowie?

Bardziej strzał w kolano dla TD i lewicy niż dla Tuska. Tusk się dostanie i KO nawet w opozycji. Ale jeśli by zaczęła fikać TD lub lewica to wyborcy mogli by nie być zadowoleni i mógł by być out z sejmu. Tak więc wszyscy trochę się po dąsali w niedziele a dzisiaj już zadowoleni w wywiadach deklarują współpracę. Przynajmniej ci z TD a i z lewicy coraz więcej głosów z deklaracją dalsze pracy dochodzi.

Tuska nie obchodzi żadne bycie w opozycji dla niego byłaby to największa porażka on chce pełnej władzy tak jak kiedyś Kaczyński

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano (edytowane)

Pewnie, ze chce władzy. Ale koalicjanci chcą być w ogóle w sejmie i dlatego ani lewica ani TD nie zerwie koalicji. A Tusk nie będzie ich dociskał by nie przegiąć pały właśnie po to by tę władzę mieć

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

@hubertus - wiem że to ciebie wkurza ale licz się z tym że to dopiero 6 miesięcy . Problemów rządowi przybywa i będzie przybywać , jak ty tego nie widzisz to twój problem . Joseph Goebbels lepszy był w propagandzie .

• Like 1
Opublikowano

kto powiedział że zaraz się rozpadnie .

Poczekajmy jak będzie 12 miesięcy rządzenia, jakie będą nastroje w tej zbieraninie .

Za 18 miesięcy czas pokaże, to jest zbieranina co tworzy tak zwany rząd .

Opublikowano

problemów to przybywa Pisiorkom ...za chwilę cofka dotacji za nielegalne finansowanie kampanii i liczne procesy co doprowadzi do delegalizacji bo to grupa \rzestepcza która wyłudzała masowo publiczne pieniądze ...jeśli ktoś myśl że król Tusku podaruje tym gamoniom to co robili to ma problem ale z głową 🤣

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, Bogdan_ja napisał:

problemów to przybywa Pisiorkom ...za chwilę cofka dotacji za nielegalne finansowanie kampanii i liczne procesy co doprowadzi do delegalizacji bo to grupa \rzestepcza która wyłudzała masowo publiczne pieniądze ...jeśli ktoś myśl że król Tusku podaruje tym gamoniom to co robili to ma problem ale z głową 🤣

Tylko słowa więcej  czynów , Kamiński i Wosik zostali wybrani i nic , im nie zaszkodziło działanie rządowe .

Tylko niech , rząd podkurwi ludzi że będą mieli mniej w portfelu , sam zobaczysz co będzie się działo .

Powtarzam to jest zbieranina .

Opublikowano

ma bo partia płaci z dotacji ...jak cofną 30 melonów  to PiS jest  bankrut 🤣

zbieranina nie zbieranina tak jak każda partia w tym kraju te same ludki ..ale to oni teraz mają władzę i będą się mścić i dążyć do zniszczenia tak jak PiS niszczył PSL itp..😲

żadnej litości nie będzie i PiS się z tego nie pozbiera 🤣

• Like 1
Opublikowano
19 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Ten się rozpadnie, bo patykiem na wodzie pisany.

Ze zbyt wielu różnych składowa, by to długo przetrwało.

Tak z wielu środowisk się składa ale wszystko to sklejają stanowiska pieniądze mandaty poselskie itd. To będzie trzymać ich razem tak jak razem trzymało wiele środowisk w pisie. Zerwanie koalicji przez którąś z małych partii to dla niej polityczny wyrok śmierci. 

5 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Trochę naiwny żeś...

Jakoś kurdupel dalej obstawę na miesięcznikach ma...

Autem też sam nie jeździ..

To ciągle ta sama banda.

Ma obstawę ale policyjna mizerna jest w porównaniu do tego co było. Kaczyński musi się szarpać z postronnymi obywatelami którzy za pisu niemieli nawet wstępu na plac Piłsudskiego. A prywatną ochronę funduje pis do póki ma za co.

Opublikowano
Przed chwilą, hubertuss napisał:

Tak z wielu środowisk się składa ale wszystko to sklejają stanowiska pieniądze mandaty poselskie itd. To będzie trzymać ich razem

Czyli mówisz że zachłanność i pieniądz będzie ich trzymał w związku?

A gdzie jakieś uczucie?

Tak bardziej platonicznie...nic?

3 minuty temu, hubertuss napisał:

Ma obstawę ale policyjna mizerna jest w

Ale dlaczego ma?

Mi dadzą jak będę chciał złożyć wieniec pod schodami do nikąd?

Opublikowano
7 minut temu, Bogdan_ja napisał:

żadnej litości nie będzie i PiS się z tego nie pozbiera 🤣

Albowiem zaprawde powiadam Ci. "PiS nie j,bany, staje się toksyczny".:lol:

• Like 2
Opublikowano
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Czyli mówisz że zachłanność i pieniądz będzie ich trzymał w związku?

A gdzie jakieś uczucie?

Tak bardziej platonicznie...nic?

Ale dlaczego ma?

Mi dadzą jak będę chciał złożyć wieniec pod schodami do nikąd?

Jak będziesz obecnym posłem byłym premierem i szefem największej partii opozycyjnej to dadzą ci.

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

roblemów przybywa w realu czy w twojej głowie?

jak sie czyta takie bzdety jak ty 

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „Wielka dziura w kasie NFZ. Szpitale czekają na pieniądze, ale czy się doczekają? 2024-06-11 06:46 w maju NFZ miał zapłacić szpitalom za leczenie ponadlimitowych pacjentów. Zapłacił tylko niektórym i tylko część. Minister zdrowia zamiast pokazać, że dziura w kasie NFZ to skutek błedów PiS, zapewnia, że Fundusz na pewno zapłaci. Pytanie: z czego- wskazuje wtorkowa "Gazeta Wyborcza".”

21 minut temu, Bogdan_ja napisał:

pis jeszcze nie może pojąć że już nie ma żadnej władzy ..

nie musi rudy sam się wykończy 

Opublikowano

Romek większych bzdetów niż ty mało kto tu napisze. Rozmowa była o problemach z koalicjantami a nie problemach z rządzeniem krajem które każdy rząd ma w każdym kraju. Ale to trzeba rozumieć co się czyta.

Opublikowano
52 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

ta ta to ile tych komisji zostało jedna ? 🤣 pegazus okazuje się ze mieli pozwolenie sądu ...  to znaczy ze mieli twarde dowody ... brezja został uniewinniany bo udowodnił ze pegazusem był podsłuchiwany  wybory kopertowe sam grodzki powiedział ze sytuacja była dynamiczna   i nikt nie wiedział co bd ........ 🤣

2 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

masz rację romus PiS sam się zaora i rozpadnie 😜

masz racje sondaże wskazują ze nie mają większości ... tygryska niech jeszcze po atakują   

2 minuty temu, hubertuss napisał:

Romek większych bzdetów niż ty mało kto tu napisze. Rozmowa była o problemach z koalicjantami a nie problemach z rządzeniem krajem które każdy rząd ma w każdym kraju. Ale to trzeba rozumieć co się czyta.

ty chyba nie czytasz co piszesz i jak cie tu ludzie traktują .............   

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v