Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja mam pompe ciepła dodatkowo oprócz pieca  używam ja gdy temp jest powyżej 5 stopni przyszedł mi rachunek 3600 styczeń teraz po tysiaku 

Przed chwilą, PRZMAS19821982 napisał:

Tak to pięknie nie wyglada

tak wygląda bo gaz też jest zakazany ale bd mógł być używany a nie na nowo instalowany  

Opublikowano
3 minuty temu, Roman176 napisał:

miruś my sobie poradzimy

Jakby co, to se skitram trochę oleju opałowego od pieca wytwornicy pary i piec na olej opałowy postawię obok. A kto mnie rozliczy z opału?

Opublikowano
6 minut temu, Roman176 napisał:

ja mam pompe ciepła dodatkowo oprócz pieca  używam ja gdy temp jest powyżej 5 stopni przyszedł mi rachunek 3600 styczeń teraz po tysiaku 

2 minuty temu, Roman176 napisał:

gdyby była tak dobrze to by wszyscy mieli fotowoltaikę i pompę  ja niema niestety ale chyba założę jeszcze nie wiem 

Coś tu się nie zgadza

Opublikowano

Komisja Europejska oczekuje od rządu Donalda Tuska konkretów, a nie tylko zapewniania o przywracaniu praworządności. Polska musi spełnić nie jeden, ale trzy warunki, by uzyskać dostęp do środków z Funduszu Spójności – dowiedziała się dziennikarka RMF FM.

https://www.rmf24.pl/fakty/polska/newsamp-ke-ma-dosc-zapewnien-i-oczekuje-od-tuska-konkretow-problemy-,nId,7267399

15 minut temu, Roman176 napisał:

tak, koszt był ok 50k  później to wszystko jebło do góry i poszło to do 120k  teraz nie wiem  

Teraz ponoć  wrucily do poprzednich cen...

Mieć panele...

Opublikowano
46 minut temu, Roman176 napisał:

prawdziwy wyborca rudego ale ja mam 5 klasę i bd mógł ją mieć i palić po 27r tylko założyć nie bd mógł nowego i co teraz ? 

Nawet jakby wszystkie platfusy się sprzeciwiły to żadnej większości w parlamencie europejskim nie osiągnęliby. Nic nie poradzisz na to że europa się zmienia

Kup sobie na zapas 😄

Opublikowano
2 minuty temu, racyl napisał:

Nawet jakby wszystkie platfusy się sprzeciwiły to żadnej większości w parlamencie europejskim nie osiągnęliby. Nic nie poradzisz na to że europa się zmienia

Kup sobie na zapas 😄

Za przeproszeniem że tak se pozwolę . To nie Europa się zmienia , tylko pie.....e, to robią  jak zieloni i lewacy . Tylko w imię czego , zła była Europa .

Opublikowano
5 minut temu, galan99 napisał:

To nie Europa się zmienia , tylko pie.....e, to robią  jak zieloni i lewacy . Tylko w imię czego , zła była Europa .

No wiesz, kiedyś lewacy podkładali bomby, potem przerzucili się na czyste powietrze. W zasadzie nie wiadomo co gorsze. Może niech wróca do korzeni?:lol:

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, galan99 napisał:

Za przeproszeniem że tak se pozwolę . To nie Europa się zmienia , tylko pie.....e, to robią  jak zieloni i lewacy . Tylko w imię czego , zła była Europa .

Żeby coś wcisnąć nowego ,trzeba drugie zakazać,takie mamy czasy...

Opublikowano
16 minut temu, racyl napisał:

Kup sobie na zapas 😄

taa gdyby nie platforma nie ma elektryków zobacz sobie ile za ile przeciw ... powiedz to tysiącom ludzi co tracą prace  ...  no ale twierdzicie ze teraz bd lepiej to ok ... 

Opublikowano

Do roku 2027 jest kilka lat , czas przestawić gospodarkę na inne tory .

Po 2027 roku dopłat bezpośrednich w ogóle nie będzie?

Bardzo otwarcie mówi się w Komisji Europejskiej, że w kolejnych perspektywach nie będzie dopłat, nie będzie takiego sposobu finansowania, jaki był dotychczas - poinformował posłów podczas obrad sejmowej Komisji Rolnictwa i Rozwoju Wsi Krzysztof Ciecióra, do niedawna wiceminister rolnictwa. No cóż, potwierdzają się słowa komisarza Wojciechowskiego, że świat nie składa się z samych sympatyków rolnictwa.

https://www.agrofoto.pl/prawo/przepisy-i-regulacje/po-2027-roku-doplat-bezposrednich-w-ogole-nie-bedzie,140396.html

Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

Po 2027 roku dopłat bezpośrednich w ogóle nie będzie?

Boże daj mi dożyć tego  dnia , bo chętnie obejrzę to widowisko.:lol:

• Like 2
Opublikowano

Unijni komisarze nie podzielają stanowiska Janusza Wojciechowskiego w sprawie wprowadzenia ograniczeń ilościowych w handlu rolnym. Oznacza to, że nie ma szans na ich wprowadzenie.

Komisja Europejska finalizuje obecnie projekt nowego rozporządzenia o wolnym handlu z Ukrainą obejmującego okres do 2025 roku.

Wiec radzić sobie samemu , tak by było jak najlepiej dla każdego , czerwona unia , nie pomaga .

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Brak dostępnego opisu zdjęcia.

Będzie miał @racyl Raj Rudego . Rozpali w nim ogień .

Raj Tuski - KWEJK.pl | Humor, Weekend humor, Man humor

Co takiego złego w tym Łukaszence? Lepiej mu chyba idzie to rządzenie niż pokrakom u nas, jeszcze żeby ten Putin go nie straszył to już całkiem 

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Unia jest taka mądra . Teraz czyli 16 stycznia przedłużą a potem tylko .  kolejnym kroku będzie on wymagał akceptacji  Parlamentu Europejskiego i Rady UE .

Projekt nowego rozporządzenia UE przedłużający bezcłowy handel z Ukrainą do 6 czerwca 2025 roku ma zostać przyjęty przez kolegium komisarzy w najbliższych dniach. W kolejnym kroku będzie on wymagał akceptacji  Parlamentu Europejskiego i Rady UE, ale o zmiany korzystne dla polskich rolników będzie bardzo trudno jeżeli nie będzie ich w już projekcie KE. 

Edytowane przez galan99
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v