Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, jacus napisał:

a byles ?? ja pare razy ,daleko nie ma,  

Jeżdżę aby na TSW w Kielcach, ale głównie ze względu na konferencje warzywnicze i truskawkową, a nie żeby oglądać zabawki. 

Opublikowano (edytowane)

@mirro nawet nie wiem czy mają czy nie, nie zwracam uwagi na sprzęt i stoiska które mnie nie interesują. Po co mam oglądać stoiska z drzewkami jabłoni, jak jej nie sadzę i nie planuje w ciągu najbliższych kilku lat. A nawet jakbym miał je zasadzić to najpierw odwiedziłbym stoiska firm handlujących jabłkiem, dowiedział się czego potrzebują a dopiero potem szukał drzewek konkretnych odmian...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
12 godzin temu, Ulman napisał:

Ile już osób ci tłumaczyło skąd kasa na socjal a ty jak kazdy pisowski pachołek dalej twierdzisz że socjal finansowany jest z powietrza

krusowiec co każdy pracujący do niego dokłada i jeszcze socjalista a taki wolnorynkowy ......... 

2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Jeżdżę aby na TSW w Kielcach, ale głównie ze względu na konferencje warzywnicze i truskawkową, a nie żeby oglądać zabawki. 

ja tam nie lubię jeździć za dużo ludzi dzieci oblegają wszystkie maszyny ze nie można sie dopchać 

Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał:

Ale kiełbasą z grila jebie jak zawsze.:lol:

nie wspominaj nawet..

to bylo pare lat temu-pizdzilo jak w kieleckiem 😂, snieg z deszczem , minus zero na termometrze..

czlowiek glodny a wiekszosc stoisk nic nie sprzedaje bo nie da sie usmazyc niczego-tak wialo..gdzie w srodku stoisk udalo sie polzimna kupic.

Opublikowano
13 minut temu, jacus napisał:

czlowiek glodny a wiekszosc stoisk nic nie sprzedaje bo nie da sie usmazyc niczego-tak wialo..gdzie w srodku stoisk udalo sie polzimna kupic

No co ty???

Kanapek nie miałeś?😆

• Haha 2
Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

ale jak przychodzi do ceny to już inaczej sprawa wygląda ...

Od xuja się tego sprzedaje i o ile skrzynek z jabłkami przerzucać tym się nie opłaca o tyle takie spawanie robią pierwsza klasa. Gdzieś na necie u chinoli widziałem jak ramie odbierało wydruki z gniazda drukarek 3D ale już taka obsługa wtryskarek to standard. Jesteś w błędzie.

Opublikowano
39 minut temu, Roman176 napisał:

krusowiec co każdy pracujący do niego dokłada i jeszcze socjalista a taki wolnorynkowy ......... 

Podaj swoją definicję socjalisty

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, DTaras napisał:

Od xuja się tego sprzedaje i o ile skrzynek z jabłkami przerzucać tym się nie opłaca o tyle takie spawanie robią pierwsza klasa. Gdzieś na necie u chinoli widziałem jak ramie odbierało wydruki z gniazda drukarek 3D ale już taka obsługa wtryskarek to standard. Jesteś w błędzie.

Ale w tym przypadku mówisz o zwykłych robotach przemysłowych które są wiele tańsze od tzw. co-botów, z zewnątrz bardzo podobnych do tych pierwszych, ale te drugie mogą mieć w zasięgu swojej pracy człowieka, dla tych pierwszych musisz wytyczyć przestrzeń do której człowiek ma zakaz wstępu bo taki robot po prostu nie jest przystosowany do człowieka w swoim otoczeniu ... Ta z pozoru niewielka różnica diametralnie zmienia konstrukcję robota i koszt jego produkcji ...

Robotów przemysłowych to i u nas sporo się używa, ale co-bot to coś więcej. Spawalnictwo, obsługa obrabiarek CNC i pras, paletyzacja, tam roboty sprawiają się idealnie.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

4 minuty temu, jacus napisał:

podnieciles sie ?

głupota mnie nie podnieca  

5 minut temu, jacus napisał:

na noc to niezdrowo-twoja pani chyba kiedys  w krakowie pracowala ??  

ze co ? co ci się znowu dzieje 

10 minut temu, Ulman napisał:

No to podaj swoja definicję socjalisty i socjalizmu. Sprawia ci to trudność?

po co mi definicja ? 

Opublikowano

Jak jesteś normalny to zapewne masz zdefiniowane pojęcia którymi sie posługujesz? 

Twoje pytanie trąci typowym pisowcem co drze morde bo go wytresowali co ma krzyczeć a jak sie zapyta o podstawowe detale to zaoruje sie koncertowo🤣

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, dysydent napisał:

szybkością maszyna wygrywa z człowiekiem a co do stopnia złożoności to nigdy nie zdoła maszyna działająca dwójkowo zrównać się z maszyną nieskończenie-wielostanową czyli analogową jaką jest żywy organizm w tym i mózg organizmów które takowy sobie wyspecjalizowały do przyspieszenia adaptacji w otoczeniu.
To jest bardziej problem statystyczny niż cybernetyczny - po prostu mózg analogowy ma nieskończenie więcej możliwych stanów od mózgu ograniczonego dowolnym systemem liczbowym stanów jeśli oba są złożone z podobnej ilości masy (atomów, cząsteczek... no - elementów)

Nie tylko wygrywa szybkością, ale też bazą danych do której ma natychmiastowy dostęp. Dodatkowo te "cybernetyczne mózgi" nie są/będą ograniczone ilością masy jak tradycyjne organiczne.

A ograniczenia maszyn 01 powinien znieść pierwszy działający z prawdziwego zdarzenia komputer kwantowy

I w ogóle pod jakim względem "myśląca" maszyna nigdy nie zrówna się z ludzką organiczną? Co prawda to pieśń dalekiej przyszłości, ale już dziś te tzw sztuczne inteligencje są lepsze od człowieka w wielu aspektach, a tylko korzystają z bazy danych wiedzy przez nas zgromadzonej. 

Kiedyś ktoś stworzy albo sam się narodzi ten przysłowiowy Skynet i wtedy to my będziemy w pozycji neandertalczyków, chyba, że wcześniej sami siebie wykończymy co w sumie jest bardziej prawdopodobne

Edytowane przez Takeda
Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Jak jesteś normalny to zapewne masz zdefiniowane pojęcia którymi sie posługujesz? 

Twoje pytanie trąci typowym pisowcem co drze morde bo go wytresowali co ma krzyczeć a jak sie zapyta o podstawowe detale to zaoruje sie koncertowo🤣

trudno poczytać o człowieku socjaliście ?  dla ciebie chyba tak wolorynkowiec z lekką zapomogą socjalu 🤣

Opublikowano

Które to już samozaoranie w tym tygodniu? Chcesz pobić rekord? 

Po co uzywasz słów, terminów i pojęć których nie rozumiesz? Jak można cię traktować serio?  Nie sądzisz że masz głeboki defekt poznawczy wynikajacy z ułomności intelektualnej? A może tak ci sie zrobiło od flachy?  

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v