Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Uciekł do Stayera bo związkowcy z Solidarności pomogli w upadłości Ursusa ... Przyspieszyli tylko skutki błędnych decyzji z czasów PRL-u..

ale to pani spurek wyautowała ursusa pod osiedla 

Opublikowano
Przed chwilą, Roman176 napisał:

ale to pani spurek wyautowała ursusa pod osiedla 

A co mieli tam robić ?? I tak od kilku lat była tam tylko baza ITS Michalczewskiego ... Od piętnastu lat jak jadę pociągiem do Warszawy to przez okno pociągu widać tylko ruiny dawnego zakładu ...

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

A co mieli tam robić ?? I tak od kilku lat była tam tylko baza ITS Michalczewskiego ... Od piętnastu lat jak jadę pociągiem do Warszawy to przez okno pociągu widać tylko ruiny dawnego zakładu ...

zakład dawno niema tylko osiedle tylko muzeum zostało 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Roman176 napisał:

zakład dawno niema tylko osiedle tylko muzeum zostało 

Tak się kończą rządy idiotów z związków zawodowych. Kiszczak i ekipa dali debilom władzę, Ci się cieszyli i rujnowali gospodarkę ... A komuchy z PZPR z tylnego fotela trzepali grubą kasę ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

jak związkowcy rozpi...li to trzeba to było zagospodarować

ciekawe rzeczy opowiadasz w kiblu swoje kupy to wywróżyłeś ? 

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Tak się kończą rządy idiotów z związków zawodowych. Kiszczak i ekipa dali debilom władzę, Ci się cieszyli i rujnowali gospodarkę ...

bizona i ursusa balcek rozjebał zakaz modernizacji mln utopione w prototypy a ona nakazał wy złomować i zniszczyć dokumenty 

tym czasem wam w tv trzy cztery związki związki  lalala   

4 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

A komuchy z PZPR z tylnego fotela trzepali grubą kasę ...

większą kasę dzisiaj trzepią po to rozjebali komunę żeby mieć więcej 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Roman176 napisał:

bizona i ursusa balcek rozjebał zakaz modernizacji mln utopione w prototypy a ona nakazał wy złomować i zniszczyć dokumenty 

tym czasem wam w tv trzy cztery związki związki  lalala   

Weź przestań żyć tymi prototypami, które były już przestarzałe w momencie opracowywania ... Ursusa i Bizona zaczęli niszczyć czerwoni w latach 80-tych a w latach 90-tych dobiły związki zawodowe ... Te prototypy z końca lat 90-tych i późniejsze to już był tylko krzyk rozpaczy nad grobem tych firm ...

• Like 2
Opublikowano

Jak związkowcy kończyli tą firme rozpi...ać to spędzałem kilka lat w wawie. Miałem wielu kolegów którzy lepiej niż  dobrze znali realia Ursusa.

Ale wróćmy wcześniejszego tematu. Ta w sumie to czemu tych gór do tej pory nie zaczeli orać skoro tak dobry sprzęt był dostepny? Czemu obecnie przy tak dobrej technologii nie ma takich traktorów i nie orzą gór?

Opublikowano

traktory nisko podwoziowe  nie pamiętam nazwy 

9 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Te prototypy z końca lat 90-tych i późniejsze to już był tylko krzyk rozpaczy nad grobem tych firm ...

razem ze stayerem go robili 

mam Ciągnik górski Mounty 110V - Hary i Janson

austri tego jest dużo 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Roman176 napisał:

razem ze stayerem go robili 

Raczej malowali marzenia na kartce papieru ...

Steyr poszedł pod Case i zaczęli się rozwijać dalej, a nasz Ursus upadł ...

Opublikowano
3 minuty temu, Roman176 napisał:

traktory nisko podwoziowe  nie pamiętam nazwy 

To jak nie wiesz jaka nazwa to albo one nie istnieją albo jakiś kowal robi po kilka szt rocznie bo nikomu to do niczego nie jest potrzebne. 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Roman176 napisał:

przecież był na wystawie 

I co więcej ?? Trafił chociaż jeden do rolnika ?? Nie, tłukli nadal licencyjne Fergusony technologicznie pamietające lata 60-te ... Gdzie do wyboru miałeś albo podnośnik albo hydraulikę, bo z dwóch tych rzeczy na raz nie dało się korzystać ...

Bizon Dynamic kojarzysz ?? To też prawie jak prototyp bo w 9 lat wyprodukowali całe 92 sztuki ...

• Haha 1
Opublikowano

peowska szczujnia przedstawiła fałszywe konto jako konto oficjalne wilpera

propagandysta aż się zasapał i zapowietrzył z podniecenia

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Bizon Dynamic kojarzysz ?? To też prawie jak prototyp bo w 9 lat wyprodukowali całe 92 sztuki ...

a później pięknego bs co ty powiesz ? do dzisiaj koszą wielkich gospodarstwach 

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

I co więcej ?? Trafił chociaż jeden do rolnika ?? Nie, tłukli nadal licencyjne Fergusony technologicznie pamietające lata 60-te ... Gdzie do wyboru miałeś albo podnośnik albo hydraulikę, bo z dwóch tych rzeczy na raz nie dało się korzystać ...

sprawdź poczytaj  nie bajki opowiadajcie tylko co balcek powiedział 

szukam wszędzie waszych bajek o zz i jakoś nikt tego nie powiedział 

a tu jak po rudym co zostało z ursusa 

Opublikowano (edytowane)

tu macie odlewania ursus oczywiście banda rudego 2002 

a najlepsze jest to ze zgubiły sie tam 42 pojemniki z izotopem słyszeliście o tym ? w 2010 ciekawe rzeczy za rudego się działy w 2010 prokuratura do dzisiaj ich szuka 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
6 godzin temu, Agrest napisał:

Kurna, badania galarety nie dały odpowiedzi co zaszkodziło denatowi🤣🤣🤣

Dla mnie od początku to śmierdzi na kilometr. W sobotę galareta kupiona i w sobotę było wiadomo co jest źródłem zatrucia, myślał by kto, że nasze służby tak sprawnie działają. I do tego ofiarą jest Ukrainiec. 🤣🤣🤣🤣

• Haha 1
Opublikowano

Poważnie,  podali że to Ukrainiec?

To już sprawa polityczna się robi🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v