Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, Mariusz2903 napisał:

Agrobiznes podawał ceny jabłek .

Dwie osoby na gospodarstwie rolnym czyli na Krusie to jakim sposobem socjal mam brać ?

Jakim sposobem? Każdym jakim się da.😆

A co do agrobiznesu to daj spokój z takim źródłem informacji.

Opublikowano

Aleksander Pawlicki, współautor korekty podstawy programowej z historii o wykreśleniu rzezi wołyńskiej: "Rozumiem racje związane z pamięcią o Wołyniu, z naszą polityką historyczną i kapitałem moralnym państwa polskiego. Ale moja perspektywa to perspektywa kogoś, kto jest z dziećmi w klasie i musi zadać sobie pytanie: co zyskam, kiedy każde ukraińskie dziecko w Polsce zapamięta, że jego pradziadkowie są być może współwinni rzezi na Wołyniu? To jest pytanie pedagogiczne, bo w jednej klasie może być i Tomek i Dmytro. I to nie jest łatwe, jeśli na dzień dobry nauczyciel ma podyktować temat: “ludobójcza rzeź na Wołyniu”. To nie jest dobry pomysł na zbudowanie wspólnoty w klasie". MEN gratulujemy eksperta. mp

przyszło lepsze

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Mały kraj i się opłAustriacy chcą, aby lotnisko Schwechat w Wiedniu było największym centrum przesiadkowym w tej części Europy. Inwestycja zakończy się w 2027 roku, czyli wówczas, gdy według najambitniejszych planów miał ruszyć CPK. Budują zaś w Polsce nic się nie opłaca , pomimo lepszego położenia gospodarczego . Jak to możliwe ?.

Jak to "lepszego położenia gospodarczego" ? Co przez to rozumiesz?

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Ulman napisał:

Jak to "lepszego położenia gospodarczego" ? Co przez to rozumiesz?

Polski krzyżują się szlaki transportowe z północy na południe oraz ze wschodu na zachód Europy .

Ma dostęp do morza .

Kiedy Polska stanie się bogata ?. Kto odpowie .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)

A jakie ma to znaczenie dla samolotów?

5 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Dzieci do żeniaczki już a nie po plusy .

Łoo matko  - a ja myślałem ze jak płąskoziemca to jeszcze małolat

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
11 minut temu, nie napisał:

Aleksander Pawlicki, współautor korekty podstawy programowej z historii o wykreśleniu rzezi wołyńskiej: "Rozumiem racje związane z pamięcią o Wołyniu, z naszą polityką historyczną i kapitałem moralnym państwa polskiego. Ale moja perspektywa to perspektywa kogoś, kto jest z dziećmi w klasie i musi zadać sobie pytanie: co zyskam, kiedy każde ukraińskie dziecko w Polsce zapamięta, że jego pradziadkowie są być może współwinni rzezi na Wołyniu? To jest pytanie pedagogiczne, bo w jednej klasie może być i Tomek i Dmytro. I to nie jest łatwe, jeśli na dzień dobry nauczyciel ma podyktować temat: “ludobójcza rzeź na Wołyniu”. To nie jest dobry pomysł na zbudowanie wspólnoty w klasie". MEN gratulujemy eksperta. mp

przyszło lepsze

Czyli edukacja ukraińców to już na stałe?

I my w swoim kraju nie możemy uczyć naszej historii bo urazimy okupanta?

Bo już tak trzeba ukraińcòw nazywać.

Kpina.

Wychowawczyni mojego syna dziwi się skąd jego i innych z klasy niechęć do dzieci ukraińskich.

No zupełnie nie wiem skąd.🤣 Chyba myślą że totalnie już odmóżdżyli młode pokolenie. No jak widać nie. Obserwują co się dzieje,  widzą uprzywilejowanie i wyciągają wnioski.

Opublikowano

Dariusz Pilarz - zgłoszony na doradcę komisji sejmowej ws. Pegasusa przez posła Trelę, to b. zastępca szefa SKW, uczestnik współpracy z „służbą partnerską” czyli z FSB

W archiwum KPRM zachowały się jego pisma ws kontaktów z FSB (rzekomo spotkania na terenie SKW i poza strefą bezpieczeństwa), które później posłużyły w dezinformowaniu posłów i opinii publicznej przez Mroczka i Siemoniaka. Wspomniany w raporcie Komisji ds. wpływów rosyjskich… także w kontekście reakcji Sienkiewicza na kontakty z FSB.

Jak on poświadczenie na dostęp do informacji niejawnych otrzyma? 

Na pytanie przewodniczącej komisji do posłów prawicy o zastrzeżenia ws ekspertów - cisza. Nigdy o Pilarzu nie słyszeli. Komedia  :). sc

poprzednia wersja państwa rządzonego przez po-psl, czyli "państwo polskie istnieje teoretycznie, praktycznie nie istnieje" to po obecnych rządach po-psl-2050 będziemy marzyć o chociaż takim

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Agrest napisał:

Wychowawczyni mojego syna dziwi się skąd jego i innych z klasy niechęć do dzieci ukraińskich.

No zupełnie nie wiem skąd.🤣 Chyba myślą że totalnie już odmóżdżyli młode pokolenie. No jak widać nie. Obserwują co się dzieje,  widzą uprzywilejowanie i wyciągają wnioski.

To tylko kontynuacja polityki poprzedniego rządu który banderowców też nazywał przyjaciółmi, a jak się cieszyli że im jeden grób po Wołyniu pozwolili łaskawie bracia z Ukrainy ekshumować ... Nawet Maliniak się tam lansował ...

A jak dwa lata temu ktoś tu Ukraińca nazwał banderowcem, albo mówił o Wołyniu ... Teraz się takim banderowcy odwdzięczają na granicy ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Dzieci do żeniaczki już a nie po plusy .

Mariusz takie pytanie mam. Dawno chciałem zapytać.

Nie złośliwie, tylko naprawdę ciekaw jestem...

Twoje dzieciaki do szkół chodzily.

Tam uczą o kulistej Ziemi itd.

No ciekaw jestem kumu wierzyły i jakie mają obecnie zdanie w tym zagadnieniu...

Naprawdę tylko z ciekawości...

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

To tylko kontynuacja polityki poprzedniego rządu który banderowców też nazywał przyjaciółmi

w jakim celu takie brednie piszesz?

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, nie napisał:

Ja piszę brednie xD Kto pierwszy leciał tam całować ich po d*pie, sam Jarosław I Wspaniały xD Wielkich sojuszników i przyjaciół chciał zrobić z morderców naszych przodków ... Prababcia mojego szwagra cudem to przeżyła, uwierz mi, nie chciałbyś widzieć jak twojego brata wynoszą nadzianego na widły ...

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, nie napisał:

toż to 100% prawdy. Tych co krzyczeli sława ukraini, herojam sława  to ciężko było by zliczyć. Laskę im robili przy kazdej sposobności. 

Opublikowano (edytowane)

kto nazywał banderowców przyjaciółmi? 

Jarosław Kaczyński, Morawiecki, Duda ... Wierchuszka twojej ukochanej partii xD 

- Drodzy ukraińscy przyjaciele, rok temu Rosja dokonała otwartej, brutalnej agresji na waszą ojczyznę. Wielu mówiło: Ukraina musi upaść, nie wytrzymają nawet trzech dni. Nie wierzyłem w to ani przez chwilę - powiedział prezydent Andrzej Duda w nagraniu opublikowanym w mediach społecznościowych przez Kancelarię Prezydenta.

Masz, pierwsze z brzega "kłamco"

https://www.rp.pl/polityka/art38021351-prezydent-duda-do-ukraincow-bedziemy-wam-przekazywac-kazda-pomoc-jakiej-mozemy-udzielic

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Jarosław Kaczyński, Morawiecki, Duda ... Wierchuszka twojej ukochanej partii xD 

- Drodzy ukraińscy przyjaciele, rok temu Rosja dokonała otwartej, brutalnej agresji na waszą ojczyznę. Wielu mówiło: Ukraina musi upaść, nie wytrzymają nawet trzech dni. Nie wierzyłem w to ani przez chwilę - powiedział prezydent Andrzej Duda w nagraniu opublikowanym w mediach społecznościowych przez Kancelarię Prezydenta.

Masz, pierwsze z brzega "kłamco"

https://www.rp.pl/polityka/art38021351-prezydent-duda-do-ukraincow-bedziemy-wam-przekazywac-kazda-pomoc-jakiej-mozemy-udzielic

gdzie tu jest wyraz "banderowiec"?

Opublikowano (edytowane)

Ukrainiec=banderowiec, sobie popatrz pod jakimi flagami oni walczą na froncie, a potem sobie popatrz na flagi OUN albo UPA ...

• Like 1
Opublikowano

Je suis onuca.

Nigdy nie śmiałem się z przestrog. 

I wiem że realizuje się plan którego kolejnym etapem jest eskalacja stosunków pomiędzy nami a ukraińcami. I to wybuchnie, a ściślej zostanie uruchomiony zapalnik w postaci prowokacji 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, nie napisał:

tu jest potrzebna edukacja lub w skrajnym przypadku leczenie

Nic nie jest potrzebne, miałeś do czynienia z tym narodem ?? Wiesz cokolwiek o nich oprócz medialnej papki podawanej Ci codziennie ? Oni są dumni z tego co zrobili nam Polakom 80 lat temu, nie widzą nic złego w Wołyniu, i teraz walczą z Rosją w imię idei wyznawanych przez OUN i UPA ...

Chcesz to im liż d*pę z liderami swojej partii, ja nie zamierzam ...

• Like 1
Opublikowano

UPAdlińskie sługusy nie mogły znaleźć odpowiedniego momentu na nazwanie wołynia ludobójstwem i załatwienia ekshumacji a administracja żydowskiego aktorzyny nazywa to pokrętnie bolesną przeszłością, konfliktem zbrojnym, historycznym incydentem  czy coś w podobie.  

6 minut temu, nie napisał:

No teraz to z udawaniem głupka zdecydowanie przesadziłeś

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v