Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Prawda jest taka , Historyczna .

Prawosławny metropolita straszy grekokatolikami i mówi o karze Bożej dla Polski

Podczas świątecznego kazania prawosławny metropolita warszawski i całej Polski Sawa (Hrycuniak) powiedział, że świętowanie Narodzenia Pańskiego przez Ukraińców wg nowego stylu, to krok w kierunku unii z katolikami na wzór Unii Brzeskiej, co ma doprowadzić do upadku Ukrainy.

Unia karą dla Polski

Według metropolity Sawy decyzja ukraińskiego rządu, aby świętować Narodzenie Pańskie wraz z całym światem zachodnim (katolikami, protestantami, a także niektórymi lokalnymi Kościołami prawosławnymi, jak choćby w Grecji, Rumunii czy na Cyprze) to krok do ustanowienia kolejnej Unii Brzeskiej, a więc powtórzenie wydarzeń z 1596 r. , gdy duża część prawosławnego episkopatu przyjęła katolicyzm przy zachowaniu wschodniej liturgii.

Opublikowano

Z biedronki zawierał dużo chlorków. Szwagier tak mi mówił i to info ze stowarzyszenia pszczelarzy ponoć wyszło

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, jan88 napisał:

Pieniek, siekierka i gorąca woda, takie warunki trzeba spełnić xD a, jeszcze palnik gazowy może się przydać do opalania ;)

2 minuty temu, Agrest napisał:

Z biedronki zawierał dużo chlorków. Szwagier tak mi mówił i to info ze stowarzyszenia pszczelarzy ponoć wyszło

To może i jakoś ten chlor działa, u mnie woda niechlorowana to 2.5 łyżeczki cukru do kawy sypie, a u siostry chlorowana to starcza 1.5 łyżeczki aby odczucie słodyczy było takie samo.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Thanks 1
Opublikowano
17 godzin temu, dysydent napisał:

a dobra; czy Ci chodziło o przetarg na terminal zbożowy?
https://dom.trojmiasto.pl/Mial-byc-port-zbozowy-Porcie-Gdansk-bedzie-kolejny-przetarg-n183723.html

no ale tu dupeńki zdążyli dać jeszcze pisiaki bo sprawa zawisła jeszcze przed wyborami a pomysł był bodaj czy nie jankeski?

nie kontenerowy ... chciałem ci poszukać ale media czymś innym się dzisiaj zajmują  

Opublikowano (edytowane)

Wielu jest takich..

3 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Tak słucham Polsatu, to trochę daleko do tych 300 tysięcy uczestników.

Czytałem że może ok 100 tys jest.

"Protest Wolnych Polaków" organizowany przez Prawo i Sprawiedliwość. Pierwsze informacje od organizatorów mówią o 100 tys. manifestujących. Ratusz przekazał dane o 35 tys. osób. Sprzed Sejmu protest ruszył pod Kancelarię Premiera."

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2024-01-11/protest-wolnych-polakow-przejdzie-ulicami-warszawy-marsz-pis-11-stycznia/

Edytowane przez PRZMAS19821982
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v