Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Roman176 napisał:

co to znaczy czasami ? 

No jak co znaczy.

No np raz w tygodniu, bądź w miesiącu.

No a nawet dziś. Nic, a nic?

Już tylko z ciekawości...

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
7 minut temu, 12Pafnucy napisał:

No dobra.

A powiedz mi tak szczerze.

Nie pijesz czasami alkoholu?

Czasami to nie pije a tak to ciąg musi być cały czas. 🤪

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

No jak co znaczy.

No np raz w tygodniu, bądź w miesiącu.

No a nawet dziś. Nic, a nic?

Już tylko z ciekawości.

raz w miesiącu i ani grama więcej piwa nie pije ani nie drinku je 

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Kurna, ale zdarza się że pod wpływem piszesz?

Szczerze to myślałem że częściej.

A tu niemal abstynent.

Brawo Panie Romanie.

Postaram się więcej nie pisać dwuznacznie.

Jeśli pisze tak na trzeźwo to razem z galanem do psychiatry i terapia farmakologiczna

10 minut temu, Roman176 napisał:

gdybym był twojej sytuacji 

to byś musiał być dużo bystrzejszy.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Kurna, ale zdarza się że pod wpływem piszesz?

nie bo nie łącze alko z głupotami

6 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Szczerze to myślałem że częściej.

A tu niemal abstynent.

Brawo Panie Romanie.

Postaram się więcej nie pisać dwuznacznie.

pisałem ci nie raz ze mam hemokryt podwyższony alko unikać okazyjnie ... pracuje wysokich temperaturach próbowałeś kiedyś w truskawkach 37 stopniach przy wilgotności 90% pić ?    

1 minutę temu, Ulman napisał:

Jeśli pisze tak na trzeźwo to razem z galanem do psychiatry i terapia farmakologiczna

hmm może tak może nie ale nas dało by sie wyleczyć ty taki sie urodziłeś wiec to ty masz pecha 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano (edytowane)

Tak mi przyszło do głowy, że wojnę wywołuje ten, kto robi na tym interes. Nie wiem, jaki interes ma Rosja jako kraj czy Ukraina w tej wojnie. Na pewno jednak wielkie interesy kręcą na niej oligarchowie , zarówno rosyjscy jak i ukraińscy. I to w ich interesie leży podsucanie tego konfliktu. Oni też sponsorują zarówno Putina jak i Zełeńskiego. Ten ostatni wtrzymał reformę agrarną Ukrainy, która między innymi miała polegać na opodatkowaniu wielkich latyfundiów jak również sprzedaży gruntów obywatelom ukrainy, ze sporymi ograniczeniami. Tzn gruntu nie może kupić firma czy spółka ani osoba z zagranicy, co wykluczałoby na przykład niemieckie czy amerykańskie holdingi, jednocześnie nakładając wysokie opłaty od dzierżawionych w tej chwili przez nie gruntów. Stąd prawdopodobnie wstrzymanie przez USA pomocy dla Ukrainy.

Z kolei Niemcy  nie chca podsycac konfliktu z Rosją, licząc na szybki koniec wojny, poneważ obstaje za tym silne lobby prorosyjskie. Marzy im się naprada gazociągów do Rosji i błyskawiczne zniesienie sankscji. Los Ukrainy niemców nie obchodzi, ponieważ nawet, jeśli ona padnie, to będą robićinteresy z rosjanami, czyli dla nich nic się nie zmieni.

Amerykanie jako jeden z argumentów o wstrzymaniu pomocy podnieśli taki, że z przekazywanych pieniędzy jedynie 30% trafia do ukraińskiej armi, reszta się "rozpływa" w administracji ukraińskiej, co jest dla amerykanów nie do zaakceptowania. Chyba nie muszę nikogo przekonywać, kto tam u nich był, że tam każdy bierze w łapę, od pograniczników przy przekraczaniu granicy, po milicję i urzędników. Załatwienie tam czegokolwiek bez przysłowiowych kilkudziesięciu hrywien w kieszeń graniczy z cudem.

Jeśli UE ma pomagać w jakikolwiec sposób Ukrainie, to nie pomoc wosjkowa jest najważniejsza, ale walka z korupcją. I to na szeroką skalę, łącznie z przymykaniem oligarchów.

Obecnie UE przymyka oko na interesy, jakie prowadzi Ukraina, co spowodowało, że wkrótce w całej europie wybuchną protesty nie tylko rolników, ale również transportowców czy wśród robotników, bo już się mówi dość głośno o handlu ludźmi przez mafię z Ukrainy - do pracy na czarno. Europa zamiast eksportowac na Ukraine jakies demokratyczne wartości importuje stamtąd zepsucie i złodziejstwo.

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Bogobojny nieuk się znalazł co "bóg" z małej litery pisze. Typowy pisowski katolik 

nie miałem tego boga namyśli ciebie tylko ten z gór został   

Może być zdjęciem przedstawiającym 8 osób i tekst „na Wiejskiej TO SEJM ? CYRK TUSKI Y CYRK NA KOŁKAĆ Lewica w akcji!!”

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał:

nie miałem tego boga namyśli ciebie tylko ten z gór został   

Nie udowadniaj że jesteś idiotą. Chodziło ci o innego boga a 2 przykazanie dotyczące tego Boga zapodałeś. Jesteś po prostu analfabeta nieuk alkoholik i to cała tajemnica. 

Opublikowano

zaskoczył mnie Polsat  agroholdingi na Ukrainie należą Niemiec Holandii franci itp     dlaczego rząd nie zatrzymuje zboża problemy bd mieli producenci truskawek  i maliny bo nawozili tyle ze są pełne magazyny 🤣  500tyś ton truskawki 600tyś ton malin

2 minuty temu, Ulman napisał:

A Obamowa też tańczy i co w tym złego? 

Normalnym ludziom to nie przeszkadza ale sekcie Kaczyńskiego co płaszcza znaleźć nie może to nie w smak

First Lady wows with Uptown Funk dance - YouTube

dobrze się czujesz ? 

Opublikowano

tak zupelnie na powaznie- zjedzcie ponad kilometr pod ziemie jak roman, popracujcie w upale,pyle, klaustrofobicznych warunkach, wpompowywanym powietrzu, wilgoci, zobaczycie  jak po paru latach wplywa to na psychike...

4 godziny temu, 12Pafnucy napisał:

Niech zgadnę. Też nic nie kupiłeś?😆

ja nic nie kupuje co jest drozsze niz w krakowie-wiec w cale europie moge sobie pozwolic na wiele albo na prawie wszystko..piwo po 20 z miesiac temu kupowalem a wodki nie pije.

takie czasy ze wczasy za granica sa tansze niz w polsce ..

3 godziny temu, Roman176 napisał:

bo peowskie kradną razy 2 

to kiepskie te psy jesli pozwalaja krasc ,tylko szczekac kundelki potafia ??

3 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

70zł to potrafię motocyklem w godzinę przepalić jak go trochę pogonię, co to jest ... 

jeszcze na mandaty cos potrzeba..

2 godziny temu, galan99 napisał:

Co słychać w Chorwacji po rezygnacji z własnej waluty i wprowadzeniu euro?

Donald prosimy , błagamy kiedy będzie w Polsce Euro obiecałeś .

Wierzymy w ciebie .

taniej niz w polsce 😂, oczywiscie gdy nie kupuje sie przy samej plazy to dla turystow z europy zachodniej..

lody tansze, pizza -cena taka sam, woda mineralna- porownywalna, wino tansze, piwo-porownywalne..wodka ? nie wiem..obiad w  restauracji-ceny jak na rynku w krakowie.

sery,chleb,maslo, kielbasa -drozsze ale nie bylem w lidl-u na drugim koncu miasta. benzyna -wtedy troche drozej.

2 godziny temu, 12Pafnucy napisał:

Nie fresztejen..

O czym dokładnie napisowywowujesz?🤔

twoj dziadek nie walczyl w wermahcie jak jego ???? temu nie mozecie sie dogadac ...

2 godziny temu, mirro napisał:

Podobno dalej można tam jeździć na urlop.:lol:

roznice cenowe sie skonczyly..corka jezdzi pare lat ..w tym roku robi sobie przerwe.

mi to tylko ciepla woda sie spodobala,cieple powietrze,kamienie i skaly juz mniej..

2 godziny temu, v11 napisał:

To jest uj  byłem na zaproszenie w Las Vegas hotel Bellagio  ile miałem przegrać przegrałem ale w któryś dzień rozbolała mnie głowa w hotelu w pokoju stoi w butelce woda -popiłem tabletkę jeden łyk przy wymeldowaniu te uje mnie skasowały 30$ za łyk wody -na Saharze bym się nie zastanawiał ale w hotelach  wszędzie gratis woda w pokoju -co przegrałem nie ważne ale te 30$ to zbrodnia

kolega budowal kolejke linowa ,w gorach w newadzie i od tak kamanczem go nazywalismy.. od kasyn sie trzymal z dalek,raz ich z firmy do las bvegas zawiezli.

ja za sniadanie 2 kanapki , kawa i herbata zaplacilem niedawno 40 zl..

1 godzinę temu, dysydent napisał:

zatem trzeba prostować gdzie się da że nie mięsem i już tylko z sugestią że podejrzana jest żelatyna z Ukrainy dodana do galarety i wtedy niech udowadniają że to nieprawda a naturalna tendencja większości do wiary w spiskową teorię dziejów zrobi resztę ;)

nic tak nie propaguje informacji jak jej dementi

jesli ktos w lutym dodaje zelatyne do galarety to jest partaczem i robi wujostwo

porzadna galareta gotowana minimum 5 godzin dobrze doprawiona ,tylko sol i pieprz to pare dni postoi szybciej sie zasmierdzi niz kogos otruje..

cos musialo byc dodane..

zelatyna to wywar z kosci -w uni tylko wieprzowych-po chorobie szalonych krow. a na ukrainie,chocby i wolowe dodawali to sama w sobie nie moze byc trujaca.

polska wiekszosc  z hiszpanii sprowadza .. krol zelatyny chyba juz nie produkuje ??  chyba gdzies kolo slupska. ten jedyny senator nei zsolidarnosci w 89, potem siedzial pare lat.

Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał:

zaskoczył mnie Polsat  agroholdingi na Ukrainie należą Niemiec Holandii franci itp     dlaczego rząd nie zatrzymuje zboża problemy bd mieli producenci truskawek  i maliny bo nawozili tyle ze są pełne magazyny 🤣  500tyś ton truskawki 600tyś ton malin

I to wszystko wjechało przez ostatnie 2 miesiące jak Tusk rządzi 🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v