Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I tu pozwolę sobie wkleić jakże kpiarską reklamę na ów czasy

Uśmiać się można🤣

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Agrest napisał:

I tu pozwolę sobie wkleić jakże kpiarską reklamę na ów czasy

Uśmiać się można🤣

Nie tylko Kujawski, kobita ostatnio kupiła olej rzepakowy w Dino, a tam producent, KOMAGRA xD 3 na liście importerów z UA xD Prawie każdy olej ma dodatek tego świństwa z UPAdliny ...

Niby Polski, a z UPAdlińskiego rzepaku ...

image.jpeg

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Przed chwilą, mirro napisał:

Zestaw nieinwazyjny to seta i galareta. 

Ototo, by się odkazili czymś dobrym to by problemów nie było, chyba, że produkcja też garażowa to by mogło się okazać, że ktoś zgasił światło xD 

• Haha 1
Opublikowano

Tak sobie myślę, że ta afera z zatruciem, to może być ustawka rosji albo SBU, a nawet naszych służb w celu podkopania zaufania społeczeństwa do rolników - jakim cudem jeszcze gościa nie zatrzymali ? Na targowisko wjechał jak , bez odkumentów ? Nikt nie widział, nie słyszał ? Jak  cokolwiek przeskrobiesz na mieście, mają cię na 20 kamerach z monitoingu, a tu nagle woda w usta nikt nic nie wie. Bardzo, bardzo podejrzane

Opublikowano

Jak by łańcuch od pola do stołu był krótszy to by do galarety nie sięgnął bo ręce za krótkie  

1 minutę temu, jahooo napisał:

Tak sobie myślę, że ta afera z zatruciem, to może być ustawka rosji albo SBU, a nawet naszych służb w celu podkopania zaufania społeczeństwa do rolników - jakim cudem jeszcze gościa nie zatrzymali ? Na targowisko wjechał jak , bez odkumentów ? Nikt nie widział, nie słyszał ? Jak  cokolwiek przeskrobiesz na mieście, mają cię na 20 kamerach z monitoingu, a tu nagle woda w usta nikt nic nie wie. Bardzo, bardzo podejrzane

w nocy ich zabrali i 20 kg wyrobów - ciekawe do której sieci marketów to będzie dystrybuowane 

Opublikowano
3 minuty temu, jahooo napisał:

Tak sobie myślę, że ta afera z zatruciem, to może być ustawka rosji albo SBU, a nawet naszych służb w celu podkopania zaufania społeczeństwa do rolników - jakim cudem jeszcze gościa nie zatrzymali .

Przecież w artykule masz jasno napisane, że zatrzymano wytwórców tej trucizny ...

Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

Przecież w artykule masz jasno napisane, że zatrzymano wytwórców tej trucizny ...

zależy, który artykuł czytasz, rano na Dzienniku Wschodnim nic o tym nie było, że kogoś zatrzymali, nawet skąd ci "handlowcy" pochodzili

Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

tych delikatesów siejesz ferment 

Opublikowano
Przed chwilą, jahooo napisał:

zależy, który artykuł czytasz, rano na Dzienniku Wschodnim nic o tym nie było, że kogoś zatrzymali, nawet skąd ci "handlowcy" pochodzili

Czytam ten na wp.pl co został tu podlinkowany.

Przed chwilą, v11 napisał:

tych delikatesów siejesz ferment 

Jakby to były delikatesy to by niektórzy nie wąchali kwiatów od spodu ...

Opublikowano
5 minut temu, jahooo napisał:

...a nawet naszych służb w celu podkopania zaufania społeczeństwa do rolników ...

Jako że z natury jestem podejrzliwy i nieufny to w tym kierunku pierwsze posty i myśli me podążały.

Sprawę na pewno mocno rozdmuchają, o ile już nie rozdmuchali ( nie wiem bo nie śledzę wiadomości czy tam faktów)

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Czytam ten na wp.pl co został tu podlinkowany.

Jakby to były delikatesy to by niektórzy nie wąchali kwiatów od spodu ...

A ostatnio jakaś celebrytka zjadła delikatesach i wącha kwiatki od spodu. Ponoć zabrakło informacji o orzeszkach arachidowych

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Agrest napisał:

Jako że z natury jestem podejrzliwy i nieufny to w tym kierunku pierwsze posty i myśli me podążały.

Taaa Tusk zatruł kiełbasę i podrzucił na lokalny bazarek 🤭 Popełniono jakiś błąd przy produkcji i tyle ... Może ktoś na coś uczulony bardzo silnie, w przyprawach trafił się ten alergen i już jest efekt ...

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Taaa Tusk zatruł kiełbasę i podrzucił na lokalny bazarek 🤭 Popełniono jakiś błąd przy produkcji i tyle ... 

A co cię zabolało że z Tuskiem wyjeżdżasz?🤕

Tu chodzi o interesy koncernów.

Domowe przetwórstwo się rozwija i zabiera coraz więcej rynku wielkim molochom.

Taka afera mocno ograniczy sprzedaż bazarową

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Agrest napisał:

Domowe przetwórstwo się rozwija i zabiera coraz więcej rynku wielkim molochom.

Taka afera mocno ograniczy sprzedaż bazarową

Ja tam nadal będę kupował w małej lokalnej masarni jak wcześniej, nie jest to produkcja garażowa bez jakichkolwiek norm sprzedawana z nieoznaczonego busa na bazarku ... Jednocześnie nie jest tak wypchane wszelkimi E jak marketówka, a cena niewiele wyższa od marketówki.

Opublikowano (edytowane)

- Chłopaki w okopach też cię potrzebują. Od miesięcy nie ma ich kto zmienić - przypominam mu kolejne słowa Zełenskiego.

- Kraj to potrzebuje, ale mięsa w okopach. Mówili: już wiosną zwyciężymy, potem: jesienią zwyciężymy, a teraz: zwyciężymy za rok. No i Zełenski ogłasza, że armia potrzebuje pół miliona ludzi - irytuje się Dima.

- U mnie nigdy nie było ducha walki. Przekroczyłem granicę, bo dałem, komu trzeba, 2,5 tys. dolarów za wypisanie jednej kartki papieru, która zwalnia mnie ze służby. Na początku wojny to było mało, teraz płaci się dużo więcej, a i tak nie wiadomo, czy się uda. Ukrainą rządzi teraz pieniądz - kończy Dima.

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
45 minut temu, mirro napisał:

Czyżby jednak droga od pola do stołu kończyła się czasem na cmentarzu?

https://wiadomosci.wp.pl/smiertelne-zatrucie-na-podkarpaciu-dwie-osoby-zatrzymane-6996968465107712a

to tak jakby w totolotka wygral.. najczesciej salmonella z jajek ..

41 minut temu, v11 napisał:

Za krótki łańcuch - tojest ciekawe w marketach piorą w pralkach i wszystko eko a tu ???  Stara chyba postara się o przepis na tę galaretę dla mnie ?

moge jej podeslac😂

36 minut temu, Agrest napisał:

Wygląda na ustawkę pod przyszłą nagonkę na domowych producentów wędlin

na domoroslych brudasow to zadnej ustawki nie trzeba.. mam takich po sasiedzku. na szczescie juz malo kto chce kupowac..

29 minut temu, v11 napisał:

Zawsze się zastanawiam gdzie są te hodowle biedronek na te kiełbasy z biedronki -czy to tak że 0,01 % mięsa z biedronki a reszta to E

ponoć na chemicznym i tak jak kwas siarkowy zapis danych z dowodu

o dolinie dobra slyszales ??

21 minut temu, Agrest napisał:

Nie piszą czy nagła śmierć czy jak...

Jad kiełbasiany nie zabija chyba od razu. Zatruć byłoby więcej.

Przypadkowe dostanie się jakiejś chemii? Mało prawdopodobne.

Zanieczyszczone przyprawy z alergenami? Bardzo prawdopodobne.

Pytanie skąd były przyprawy i dlaczego z Ukrainy. To trzeba nagłośnić razem z pełnymi wagonami spleśniałej kukurydzy i porośniętego rzepaku

jad kiebasiany  ?? ciekawa teoria?? widac zupelny brak znajomosci tematu..

przyprawy z ukrainy ??   wiekszosc to troche z dalsza przyjezdza..

piperz na ukrainie chyba nie rosnie ?

18 minut temu, jahooo napisał:

Dziwnym trafem - nie podali, ktota galaretę robił - może to przybysze z UA ?? Bo jaby nasi, to zaraz by było, że rolnik stąd i stąd- nie ma zmiłuj

juz doczytales ??

problem zdomowymi wyrobami jest taki, ze ludzie kupujacy sklepowe o waznosci 10 dni albo i wiecej nie pamietaja ze takie bez koserwantow trzeba zjesc w 2-3 dni albo zamrozic albo wyrzucic.. 

prawdziwego wiejskiego wyrobu -moze wedzone do tygodni w lodowce- podroby to w lecie nawet 1 dzien i sie psuja..przy upalach to kiszka nawet na masarni sie zepsuje..

pasztet -dobrze wypieczony pare dni postoi , pastetowa krocej. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v